Enduroboj. Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Wpadłem sobie po szkole przed kompa, włączyłem allegro i rzuciła mi się w oczy propozycja BETY na rok 2006. Może robie z igły widły i to dla was nic nowego, ale nie czytałem o tym na forum. Po przeczytaniu opisu wydaje się, iż są to całkiem niezłe maszyny. Silnik od KTMa, osprzęt i zawieszenie renomowanych firm. Ciekawe jak będzie w praktyce :?: :!: LINKI:http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M150973 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M151041http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M151062http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M151075 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Jak dlamnie to cos pokroju GasGasa , Beta też specjalizuje sie w trialach , a z enduro/cross to juz bywa rożnie, chociaż np BETA RR50 to bardzo udany motor, i dorównuje HMowi CRE50, jeśli nie jest leprzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 w maju uda mi się przetestować BETE 525, jak znajomy mi mówił, to silnik pochodzi z KTM - a, a zawieszenie to samo co w Husqvarna 610, oby się nie mylił :) , jak coś to opisze wrażenia z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 O ile mi wiadomo to Beta 50 jest bardzo podobna do Rieuju 50.Jezdzilem ostatnio takim, musze przyznac ze jak na 50 to bardzo dobre endurko. Z przodu grube UPSY ktore zajebiscie wybieraly. Mala waga i odpychal sie dobrze. Ile to ma 9km ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 ile mi wiadomo to Beta 50 jest bardzo podobna do Rieuju 50. Bardziej do HMa. Jezdza na RR50 w zawodach i w swojej klasie sa super. BYl kiedys temat "wyczynowa 50" i tam bylo o takich maszynach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 50ccm ma te same silnniki co EXC 50 i sa barrrdzo mocne i trwałe. Problem jest z częsciami i ich cenami.Podstawowa wersja na gaźniku 12mm jedzie jak odblokowana DT 80lc2 a w rajdach starują na gaznikach 21-24mm i kilku innych przeróbkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Skoro Beta RR50 jest takim dobrym motocyklem, to ciekawe czy jej większe siostry będą równie dobre :?: :) :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
O-L-O Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Gdyby był dobry importer to te motorki mogłyby konkurować z najlepszymi w swoich klasach. Czy ktoś ma jakieś filmy jak takie motorki jeżdżą? I najważniejsze moje pytanie. Skoro to jest na silnikach od KTMa to jaka jest różnica w cenie BETY 525 i EXC 525 :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 ale jezeli ten 250 ma silnik 4t od exc 250 , to bym go nie kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 8 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Podobno 4T EXC250 to kaszana ;/ Chociaż dla przeciętnego zjadacza chleba napevno by wystarczył. Jak patrze na mase tej Bety250 to aż nie dowierzam ;? 117kg ;? to dużo :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 Sądze że mogliby bazowac na wyśmienitym silniku SXF 250. Spisuje się bardzo dobrze. Ale faktycznie ciekawe czy oparli sie na EXC 250. Jeżeli tak to faktycznie kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszuki Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 np BETA RR50 to bardzo udany motor, i dorównuje HMowi CRE50, jeśli nie jest leprzy. W wakacje 2005, bylem w Hiszpanii i chłopaczki ganiali po ulicach takimi Betami RR50 idą niemiłośiernie...a z daleka slychac jak pszczółki - głośny rasowy dźwięk! :(pzdr! :mrgreen: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Podobno 4T EXC250 to kaszana ;/ Chociaż dla przeciętnego zjadacza chleba napevno by wystarczył. Jak patrze na mase tej Bety250 to aż nie dowierzam ;? 117kg ;? to dużo :!: wyczynowki toto nie sa to i waga nie za niska redukcja wagi = wieksza cena cos za cos chociaz KTM jest nie wiele drozszy chyba ok 5 tys wiecej i mamy KTM 525 z zawiecha WP, zaciskami Brembo a ostatnio byla promocja to obrecze Excela i piasty jakies firmowe mysle ze ta Beta byla by chetniej kupowana jak by kosztowala jeszcze 5 tys mniej Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 wyczynowki toto nie sa Po czym wnosisz?Patrząc na zdjęcia odnoszę inne wrażenie.Moze Beta stała się czymś podobnym do Husaberga?Druga już firma robiąca motocykle off-road którą KTM wziął w obroty.. Różnica w cenie to około 3 tysięcy.(akurat żeby sobie dobre ubrania kupić :buttrock: ) KTM 525 kosztuje nieco ponad 35000pln. Za to wagowo to tylko 4 kg.Nie licząć późniejszych problemów ze sprzedażą raczej nie bałbym się kupić takiego motocykla. Szczegółnie że silnik żywcem wzięty z EXC. zawiecha WPNie wiem jak Sachs ale MARZOCCHI raczej nic nie ujmiesz. Ogólnie dosyć dumnie się prezentują te motocykle. Szczególnie że ta firma kojarzyła mi się z piardopędami a'la enduro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro-bubbaa Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 wyśmienitym silniku SXF 250 :buttrock: hehehe skad wysnuwasz ze to jest WYŚMIENITY dilnik?? :lol: wiesz?? a moze one maja wade fabryczna i po sezonie pada coś nagminnie>?? poki nie przejezdza sezonu PEŁNEGO to bym sie o nich nie wypowiadal. Zreszta masz porównanie ?? jeździlęś moto z WYŚMIENITYM silnikiem sxf250 i jakims konkurencyjnym np yzf250?? Bo ja wole się wstrzymać od komentarza!! juz nie moge czytać tych durnych postów i nie mogłem sie powstrzymać od komentarza NARA BOYZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi