kund3l Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 Witam, Mam zamiar kupic w biezacym miesiacu ktorys z w/w motocykli w UK - niestety nie znam sie za bardzo na sprzecie, wiec chcialem zapytac, gdzie mozna szukac informacji (PL) na temat awaryjnosci, ergonomi itd... Może ktos podzielby sie spostrzezeniami ? Ktory motocykl bardziej oplaca sie kupic a ktory jest wygodniejszy do jazdy.. Moto musi miec:- podwojną lampę z przodu - rocznik : młodszy od 1996 - przebieg : poniżej 50 000 mil - poj =< 600cc - bez wypadku Na co zwracać uwagę przy kupnie sprzętu z tego (i nowszego) rocznika ? Ew. jakie pytania zadać na pewno i jakiej odpowiedzi można się spodziewać przy sprzęcie 5-10 letnim kupowanym w UK. Słyszałem, że CBR 600 będzie na pewno wygodniejsza od YAMAHY ? Thx, za wszelkie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 2 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 Słyszałem, że CBR 600 będzie na pewno wygodniejsza od YAMAHY ?i to bezapelacyjnie :| a temat raczej do dzialu naked i sport. [ Dopisane: 02-02-2006, 23:19 ]z reszta poszukaj bo na ten temat byly juz chyba dyskusje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Moto musi miec:- podwojną lampę z przodu No to CBR wchodzi w grę tylko od 2001, wcześniej były pojedyńcze. Pewnie większość będzie polecać CBR, bo technicznie góruje ale jak dla mnie R6 jest duuuużo ładniejsza. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 No i podobno duuzo lepiej sie nia lata po torze :) Moja ocena jest taka - jazda sportowa R6 , jazda na codzien - CBR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Z tego co wiem r6 ma problemy ze skrzynia biegów, czasami nie wchodzi 2. Ale mimo wszystko bardziej mi się podoba od CBRki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre-20 Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 Witaj z tego wzgledu ze sam niedawno kupiłem sprzeta cbr f3 '98 miałem podobny delemat. Osobiscie jeszcze o hondzie nie moge za wiele powiedziec, ale od znajomych ktorzy siedza w sprzetach od dłuzszego czasu wiem ze honda pod wzgledem niezawodnosci jest najlepsza, a poza tym, juz od siebie, pozycja za kierownicą CBR jest znacznie lepsza niz Yamahy. Miałem wiele maszyn do wyboru, lecz z tego wszystkiego zdecydowanie najlepsza jest CBR powodzenia przy zakupie i uwazaj na trefne maszyny, sam kupiłem dopiero za trzecim podejsciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kund3l Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 Witam no ja właśnie tak staram dowiedziec jak najwiecej itp itd na wpominay temat i z tego co narazie wiem, to wlasnie zeby brać raczej Honde CBR600 F z jakiegos młodego rocznika (najlepiej >1999)no ale niestety drogo to strasznie wychodzi i zastanawiam sie czy nie wziac czasem Hondy CB 500 z 2001-2002zawsze to będzie stosunkowo nowy sprzęt i kasy troche zostanie na ubranko, podatki, ubezpieczenia i takie tam. Ale jeszcze nie zdecydowałem na 100%, przemyśle jeszce wszystko do konca lutego i moze cos wymyśle :D 'Andre-20' był bym bardzo wdzięczny jeśli byś podzielił się spostrzerzeniami jakie dokonałeś w tych motorkach które sobie odpuściłeś. [ Dopisane: 08-02-2006, 00:18 ]a co sądzicie o tej CB500 on eBay.co.ukJaka cena w PL mogła by być za to cacko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petereq Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 eh , czegos tutaj nie rozumiem jednak :/Najpierw chodzi o typowe 600 , a nagle schodzi sprawa do 500 ???Przeciez to jest kolosalna roznica jezdzic Cb-kiem a CBRa czy r6 :/Te maszyny maja dwa razy wiecej mocy. Wiec raczej musisz bardziej sprecyzowac co chcesz kupic bo zaraz zaczna ci doradzac wszyscy nowiutkiego skuterka :/Chcesz 600 to szukaj 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Raz Supra Turbo raz Yaris :lol: :) bo mniej spala :lol: na opłaty tez zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petereq Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Sory za spam :P Ale takie to tylko w erze maja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kund3l Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 hehe przy tej CB500 to chodzi raczej o stan techniczny i ilosc kasy jaką trzeba będzie dołożyć. Bo wydaje mi się że koszty użytkowania sprzętu z 200x roku będą mniejsze niż sprzętu z 96-99. A więc zacząłem się zastanawiać nad sprzętem "słabszym" ale nowszym. Oczywiście to tylko rozważania i właśnie czytam wasze opinie na ten temat. Co wy posiadacze CBR i CB500 byście teraz woleli - kupić "fajniejszy-starszy" czy "mniejFajny-nowszy" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petereq Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 Ja jestem za "mniej fajnym" wedulg ciebie , ale starszym sprzetem !!! Przeciez moc Cb-ka , nawet najnowszego nie da ci tyle frajdy co 100 KM CBr-y :banghead:Niech moc bedzie z nami :):P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Ja jeżdżę F4i z roku 2001 i bardzo ją sobie chwalę, jest wygodna a poszaleć też potrafi, no i naprawdę jest niezawodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziur Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 awaryjność itd ta,ta honda najlepsza, tylko mocy jej troche brakuje. Nie daj sie zwieść i bierz r6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre-20 Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Witam, przepraszam ze nie odpisywałem ale nie miałem ostatni czasu wchodzic na forum. Mam nadzieje ze juz kupiełs dobrego sprzęta, jesli nie to kilka rad. Po pierwsze wez ze soba jeszcze kogoś przy kupnie kto jezdził na jakims podobnym sprzęcie. Wazne abys za bardzo sie nie napalał. Uwazaj na handlarzy oni zawsze cos kombinuja z maszynami. WAZNE nie ma czegos takiego jak OKAZJA nikt za darmo bez przyczyny nie pusci tanio motocykla o 500 a tym bardziej o 1000 zł lub wiecej. Zwróc uwage na główkę ramy czy nie ma powybijanych ograniczników kierownicy, czy nie ma plam i wycieków na silniku. Wzene abys sie przejechał i na niezbyt duzej prędkosci puscił kierownice, moto powinien jechac prosciutko jak po sznureczku, inaczej rama jest krzywa. Zachowaj zdrowy rozsądek i nie daj sie podpuszczać, podchodz nie ufnie do sprzedającego, pamietaj on zawsze chce zarobić !!! Miałem do czynienie z dwom handlarzami i zawsze mówili ze wszystko jest ok, za pierwszym razem rama yamahy yzf była krzywa cioagnął w lewo, z drugim to wszystko było do banui a miała byc okazja 1000 zł tranij niz na rtynku!!! Zwróc uwagę na oryginalność motocykla, malowania, elementy, kierunkowskazy, jesli wszystko jest oryginalne to masz duze szanse ze nie był bity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi