Skocz do zawartości

MGH - wyjazd na Pomorze Gdańskie 28.04 - 3(4) maja 2006

Hubert
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ello wszystkim.

Na dzień dzisiejszy mamy załatwione trzy domki typu "Brda" (kto nie wie niech żałuje i się dowie) :-) , gdzie bez problemu się pomieścimy.

Cena za trzy domki za dobę to 480 zł.

Cena na osobę będzie wynosić >>> 480 zł x ilość dni / ilość osób <<<

Do tego na terenie ośrodka można wykupić:

śniadanie 10 zł/os

obiad 18 zł/os

kolacja 12 zł/os

Jeżeli będziemy chcieli jeść na miejscu to trzeba uprzedzać dzień wcześniej no i wziąć więcej kasy :-)

Również mają się odbywać jakieś dyskoteki (ZOOOOSTAŃMY RAZEM I POOOOCAŁUJ MNIE) :-)

Niedaleko jest jazda konna dla tych co chcieliby bardziej wygiąć nogi oraz jezioro.No i cała masa lasów i winkli.

Do planów proponuję jeszcze dodać Skansen we wdzydzach, gdzie można się cofnąć o 100 lat :-)

@Hubert jeżeli byś napisał w miarę konkretnie (wiem że parę postów wyżej jest), ale może jakieś zmiany, co każdego dnia mamy objeżdżać, to zaplanowałbym ciekawe trasy na każdy dzień (coby nie było jeżdżenia na wariata), oraz w przypadku wejść płatnych (np Błyskawica) dowiem się w jakie dni jest otwarte. W końcu to długi weekend dla wszystkich.

Na razie to tyle.

Jeśli chodzi o plany, to raczej aktualne. Nikt nie zgłaszal żadnych postulatów oprócz jednego malkontenta, Grega :D Błyskawica jest zamknięta w poniedziałki, ale my szykujemy się do abordażu we środę. Reszta obiektów ma "wstęp wolny" :evil:

Czy nam wszystko wypali (czytaj - starczy czasu) - zobaczymy.

Myślę, że warto będzie się poważnie zastanowić nad wykupem śniadań na miejscu. Obiady będą raczej gdzieś w trasie, a z kolacjami też może być różnie.

Myślę' date=' że warto będzie się poważnie zastanowić nad wykupem śniadań na miejscu[/quote']

Obawaiam się przoszę Ojca Dyrektora, że właśnie poruszył Ojciec drażliwy temat... otóż pewna dama zaoferowała się latać po bułki na śniadanie do Przemyśla :mrgreen: . Obraza dotyczy również miotły, której to możliwości Ojciec Dyrektor próbuje niniejszym kwestionować :D .

Vlaad, Synu mój,

Nie grzech błądzić, grzechem jest w błądzeniu się zagubić i calkowicie się w nim zatracić.

Owa dama na miotle z piekła rodem w 3 zdrowaśki wszak z Przemyśla obróci, w co wierzę głęboko, ale czy w mieście owym galicejskim rybka smażona równie przednia jest, co na wybrzeżu naszem pięknem? To nie brak wiary ino przezorność, co by delikatesów morskich móc posmakować. Rozkoszom podniebienia trzeba przeca zadość uczynić, do czego przezorność właściwa Ojcu Dyrektorowi mnie obliguje, aby i inni przyjemnośc stołu zaznali :mrgreen:

ale czy w mieście owym galicejskim rybka smażona równie przednia jest, co na wybrzeżu naszem pięknem? To nie brak wiary ino przezorność, co by delikatesów morskich móc posmakować.

Wszak nie o rybkę i delikatesy morskie rzecz idzie, ale o chleb nasz powszedni z pieca wyjęty :mrgreen: .

Bracia! Siostry! Wytrwajmy!

Nadejdzie jeszcze dzień zwycięstwa!

Ja dzisiaj nie wytrwałem ;) , ale odniosłem zwycięstwo: przejechałem 45 km :mrgreen: .

PeeS

Tylko niech mi Ojciec Dyrektor nie wmawia, żem człek małej wiary :banghead: .

Myślę, że warto będzie się poważnie zastanowić nad wykupem śniadań na miejscu

Obawaiam się przoszę Ojca Dyrektora, że właśnie poruszył Ojciec drażliwy temat... otóż pewna dama zaoferowała się latać po bułki na śniadanie do Przemyśla :mrgreen: . Obraza dotyczy również miotły, której to możliwości Ojciec Dyrektor próbuje niniejszym kwestionować ;) .

chciałabym zauważyć że to nie od miotły mojej Wasze ciepłe bułeczki są uzależnione jeno od jakości drogi, która się będzie przed moją miotłą słała, a to od Waszeciów planów tylko zależy :oops:

Mam jeszcze jedną propozycję. Wiem że to trochę daleko ale trasy przepiękne no i miejsce samo w sobie tajemnicze. Ostatni raz byłem tam przed 3 laty i zrobiło wrażenie. Miasto które do nie dawna nie istniało - Borne Sulinowo :-)

@Hubert ? Może zamiast Łeby, którą można połączyć z Jastarnią?

Mam jeszcze jedną propozycję. Miasto które do nie dawna nie istniało - Borne Sulinowo :-)

Gross Born to ciekawa prpozycja. Poligon niemiecki od 1936 do końca wojny a potem baza sowiecka. Zdjęcia, które widziałem robią wrażenie, ale do niektórych schronów trzeba wchodzić z miernikiem promieniowania.

Mam jeszcze jedną propozycję. Wiem że to trochę daleko ale trasy przepiękne no i miejsce samo w sobie tajemnicze. Ostatni raz byłem tam przed 3 laty i zrobiło wrażenie. Miasto które do nie dawna nie istniało - Borne Sulinowo :-)

@Hubert ? Może zamiast Łeby, którą można połączyć z Jastarnią?

W sumie czemu nie. Dzień ten był planowany na jeżdżenie, więc możemy pojechać i do Gross Born :) Niemieckie miasteczko garnizownowe, potem również oflag, na koniec baza sowiecka. Może to być ciekawsze od Łeby. Drogi malownicze, z zakrętami, więc i hrabina Babajaga ukontentowana będzie :notworthy:

Na moje oko jakieś 3 godziny w jedną stronę (że tak podam odległość w jednostkach czasu). Jestem za.

Hubert