Muminek Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 dodatkowo nie ma rejestracji - może zciągany z zagranicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 witam napięciem wstępnym raczej niekręc tylko amortyzatorem pewnie dlatego Cię buja na zakręcie że własnie amor niewyrabia i zapisuj wszystko co robisz bo po pewnym czsie zapomnisz co i w którą stone pokręcić pozdtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 czesc co chcecie perzecież widać że facet sie buduje to i kasa potrzebna temu taka cena i moto niedopieszczone ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 ....Lecz jak zmniejszę napięcie wstępne sprężyn - bardziej miękkie resorowanie - to czy muszę zmienić tłumienie, a jak tak, to zwiększyć to tłumienie czy zmniejszyć??? Jestem w tym temacie zupełnie zielony :) to tak jak ja. ja mowie co czuje po jezdzie i moj spec mi podkreca/odkreca zawieszenie. po kilku testach jest teraz superna reszcie sie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 1 Listopada 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Panowie, przedstawiam Wam świeżo upieczoną Ducatistkę. Co prawda robi jeszcze kupy w pieluchy, ale jak jej założyłem czapeczkę Ducati Corse od razu zaczęła wydawać z siebie ukontentowane dźwięki, takie "grrr", "hrrr", "mrrr" :wink: Będą z niej ludzie, jestem pewien :DOd jakiego wieku można wozić dziecko na moto? ;)Fotoseszyn z Niną :wink: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 no brawo śliczna ductaistka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 No tak Melvin, ty to masz życie... tylko tankować i śmigać... Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Jak tam ominik- noce nieprzespane za Toba??Fajna Baba- mam nadzieje ze polubi motocykle jak moja Ariadna:-)))Pozdr.Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Widzę, że Nina rośnie jak na drożdżach...Ostatnio pytałem znajomego instruktora jakie są wymogi co do wozenia dzieci i o ile dobrze pamiętam to do 7 lat do 40 km/h, a powyżej 7 lat jak pozostali... Mam nadzieję że czegoś nie pokiełbasiłem...Pozdro Seb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 1 Listopada 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Jak tam ominik- noce nieprzespane za Toba?? Spię, śpię, ale wystarczy 2-3 razy porządnie się przebudzić w nocy i uczucie, jakby zupełnie się nie spało... Dziś poszedłem po bandzie i spałem jak zabity do 13.30 :icon_razz:pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 To zalezy jaki efekt chcesz uzyskac-Mozesz zmniejszyc napiecie - zwiekszyc tlumienie-teoretycznie moto jedzie komfortowo i malo bujazmniejszyc napiecie i zmniejszyc tlumienie- b. komfortowo- ale najbardziej bujaMozesz zwiekszyc napiecie , ale moto skacze po grzbiecie nierownosci- przy slabym tlumieniu i tak bedzie bujac, przy max.tlumieniu moto jest nasztywniejsze - w teorii najlepsze do jazdy sportowej.Z tym ze do kazdego typu motocykla trzeba podchodzic indywidulanie-bo oprocz zawieszenia duza role w prowadzeniu sprzetu pelni geometria motocykla i dobor opon, a jeszcze dodac do tego nalezy osobe prowadzaca dany motocykl(masa goscia) i preferencje- czy sie zakrety sklada, czy jedzie na "kwadratowo", czy kieruje motocyklem kierownica, czy balnsem itp. duzo by pisac- zycia nie starczy.Zastanow sie konkretnie jakli sposob jazdy Ci najbardziej odpowiada i tak stroj zawieszenie- bo nie ma idealnego zawieszenia co raz jest w danej chwili sztywna jak "pal Azjii", a raz miekkie ze skokiem jak w endurce.Pozdr.Janek.P.S. Ja do obecnie panujacych warunkow zmiekczylem sprezyny na max i tlumienie dobicia ustawilem na 2 kliki(fabrycznie 4), a odbicia na 4 kliki(fabrycznie tez 4) i narazie gra- po zakretach teraz jezdze "kwadratowo" bo najmniejsze pochylenie grozi uslizgiem tylu i tak ma byc az do suchego asfaltu.Hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Dzięki Janek, pierwsza rzeczowa odpowiedź. Pytam o to ze wzgledu, że w moim Monsterze nie ma regulacji widelca teleskopowego. O ile napięcie można zmienić tulejami, lub przerobić korki, o tyle tłumienie to chyba pozostaje tylko zmiana lepkości oleju...Jeżdże typowo rekreacyjnie i męczy mnie już trochę to podskakiwanie przodu na naszych krakowskich studzienkach i muldach. I dlatego planuję przez zimę zmniejszyć napięcie wstępne sprężyn, a więc będę musiał wlać bardziej gęsty olej - wg. twojej opinii.Czy się mylę???Pozdro Seb Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 gęsty olej twardy przód rzadki olej miekki przód to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 hey, Dom - super laleczke to ty masz, gratuluje :D psbrak snu wydaje ci sie problemem? poczekaj; male dzieci - maly klopot........... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 ale znalezliscie temat - tylko dla madrych i to w dodatku specownie moge brac udzialu bo sie kompletnie na tym nie znam. ale poczekam az zaczniecie dyskutowac o zmianach wizualnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi