paweel Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 a co ma zrobic motocyklista kiedy miał juz VFR ,nie chce mieć singla a A Translap wydaje sie poprostu nudny , Yamaha TDM900 ma małe siedzenie i słabe zewieszenie ......FAZER ma większą moc ale przy 12tyś obr. z zasadzie jeżdzi tylko po asfalcie i ma juz kilaka moto szosowych a japończyków miał juz kilkanascie.....odpowiedz jest jedna MULTIstara!!! mam prosbę melvinie widzę że jesteś w srodowisku dukatysów wieć może wiesz lub sam miałes jakies awarie lub "atrakcje"związane z dosiadaniem .... DUKATA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 oczywiscie żartowałem ...... :)lepiej sie niewykładaj oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 odpowiedz jest jedna MULTIstara!!! co to jest? mam prosbę melvinie widzę że jesteś w srodowisku dukatysów wieć może wiesz lub sam miałes jakies awarie lub "atrakcje"związane z dosiadaniem .... DUKATA w tym momencie nic mi nie przychodzi do glowy; jesli sie cos zmieni - napiszeosobiscie - i pukam tu w drzewo - ja jezdze bez najmniejszej awarii. moj poprzedni monster 620 nie dal mi zadnego problemu a ten teraz mom juz prawie ze rok i to samo. zapalam, rozgrzewam i jadepali ok 6-7l/100, motorex olej zmieniam co 3tys km i na tym sie konczyoby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 12 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 oczywiscie miało być MULTISTRADA przepraszam za moją pisownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 13 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2006 oczywiscie miało być MULTISTRADA hmm, multistrada - to jest dopiero tematducati slynie z produkcji pieknych motocykli - niestety multistrada do nich nie nalezy. mozna sie do niego przyzwyczaic ale wymaga to dedykacji; definitywnie nie najpiekniejszy motordobrze ze chociaz jezdzi ok silnik z nowego 1000SS/DS z weber-marelli wtrysk paliwa jest swietny, a przy tym multistrada ma przelozenie 15/42 co sprawia ze jest dosc zwawa. pierwsze co by nalezalo zmienic to fabryczny uklad wydechowy ktory wazy tone - choc wyglada calkiem ladnie pozycja jazdy jest bardzo wyprostowana tyle ze siedzenie jest troche za miekkie i dupa cierpnie dosc szybko - sztywniejsze siedzenie i mozna jezdzic godzinamiskrzynia biegow jest gladka i pozytywna w uzyciu, brembo cztero-zaworowe hamulce i 320mm dyski sprawiaja ze gdy nacisniesz hamulce to odczucie jest bardziej niz pozytywneto tego showa amortyzatory w pelni regulowane, gruba 180/55 tylna opona na przepieknej feldze dolozyc twarde kufry po bokach i dluzsza wycieczka (nawet z pasazerem) staje sie przyjemnoscia ...........gdyby nie ten wyglad; dobrze ze w lini ducati jest monster :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 Cześć, ja wkroczyłem do teamu Ducati 2 tygodnie temu i jest ...... suuuuper...... ten, gang silnika, to prowadzenie, ta ergonomia.... no nie da się tego opisać słowami. Horowałem na Monstera od kilku lat, jeżdżę sam i nie mam problemów z żoną czy bagażami. W końcu kupiłem M600 i polecam Ducati także tobie. Przejechałem co prawda dopiero niecały 1000 km i jeszcze w pełni nie znam jego możliwości, ale ten motocykl mnie urzekł, tego nie znajdziesz u konkurencji. Pozdrawiam Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 no to gratuluje wyboru ......teraz tylko kwestia czasu jak cie choroba ducati opanuje kompletnie i wtedy mozesz swoj portfel pocalowac good bye na zawsze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 no to gratuluje wyboru ......teraz tylko kwestia czasu jak cie choroba ducati opanuje kompletnie i wtedy mozesz swoj portfel pocalowac good bye na zawsze :smile: Widzę Melvin, że ty już jesteś w nieuleczalnej fazie tej "choroby" - trzymaj się chłopie :flesje: ! A tak na marginesie to jako stary milosnik monsterow, pewnie wiesz jaka jest prawidlowa technika zmiany biegow w tej maszynce. Mi jakos nie idzie zmiana biegow w gore i szczegolnie lupie skrzynka przy zmianie z 1 na 2, pozniej jest juz lepiej. Probowalem roznych modyfikacji, przy roznych obrotach, z odzekaniem i bez, i wiele innych i czasem bieg wchodzi w masełko, a czasem słychać głośne "łup" :D . Nie mogę złapac o co tu chodzi. Pozdrawiam Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 15 Września 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 A wszystko w porządku jest z wysprzęglikiem? Ta akurat część w starszych Monsterach nawalała regularnie, sam zmieniałem u siebie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 A wszystko w porządku jest z wysprzęglikiem? Ta akurat część w starszych Monsterach nawalała regularnie, sam zmieniałem u siebie. pzdrO to mnie zaskoczyłeś... ma przejechane dopiero 23tkm! i raczej nie kręcony. Muszę pogadać o tym z Tomkiem (Shogun'em) jak bedzie robił przegląd...Dzięki za sugestję :D . Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 tomek shogun to bardzo dobry mechanik adas dukala tez bardzo dobrywiec jak do nich uderzysz to napewno ci zrobia moto na tip top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joy Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 hmm, multistrada - to jest dopiero tematducati slynie z produkcji pieknych motocykli - niestety multistrada do nich nie nalezy. mozna sie do niego przyzwyczaic ale wymaga to dedykacji; definitywnie nie najpiekniejszy motordobrze ze chociaz jezdzi ok...gdyby nie ten wyglad; dobrze ze w lini ducati jest monster :buttrock: Melvin, co mówisz??! że niby Multistrada ma wyglad niewyjsciowy??! :P podpadles chlopie na calej linii. Od kilku dni to cacuszko mieszka u mnie, i jestem przeszczesliwy..:-))! Diva di Bologna jest cudowna! zgodze sie z Toba, ze wyglad ma dosyc kontrowersyjny, ale to caly urok tej marki! wytycza kanony estetyki motocyklowej, jest punktem odniesienia dla sporej ilosci stylistow w tej branzy. To jest Ducati, pelnej krwi temperamentne, zwawe, fascynujace, przykuwajace uwage Ducati. Multi jest cudowna. I dla oka, i dla.. podniebienia :-). czysta slodycz. I nie mow wiecej, ze to niby odszczepieniec estetyczny w rodzinie, bo się wystawiasz, hehe.. :( I rzeczywiscie jest w tym coś: jak siadziesz na Dukacie - przepadles. To jest poza twoja kontrola. Jezdzilem przedtem Monsterem 620 i tez bylo czadowo. Te maszyny maja w sobie cos, co nawet posiadaczom lepiej wypasionych i mocniejszych maszyn japonskich podpowiada zeby mlasnąc.. A Monsterek byl do krótkiego jezdzenia perfekcyjny. Miasto, jakis wypad niedaleko - ok. Teraz przyszła kolej na turyzm. Witaj Multi!! :flesje: Pozdrawiam Ducatistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 15 Września 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 nie przesadzajmy, ja wiem ze kazdy mezczyzna ma cos z dziecka, ale te motory nie maja ani duszy ani niczego :buttrock: sa bardziej zacofane wszystko zgrzyta i skrzypi ale niektorzy tym sie ciesza Post cytowany - kliknąłem kasuj, przepraszam. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 15 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2006 Melvin, co mówisz??! że niby Multistrada ma wyglad niewyjsciowy??! :P witamtak wlasnie mowie - ze tylko matka moze kochac wyglad tego motoru; i jak ciebie kiedys pod sukiennicami spotkam to ci to powiem osobiscie :flesje: na swoja obrone powiem ci ze nowa multistrada ma teraz silnik 1100cc ale nadal jest hmm, nie za piekna :buttrock: co nie zmienia faktu ze gratuluje motorka i jesli ty jestes zadowolony i cie urzekl to najwazniejsze a innych opinia; z moja wlacznie; powinna ci byc obojetnanie jestem na tym forum za dlugo ale czytajac rozne wypowiedzi nie moge sie oprzec wrazeniu ze moje jest lepsze niz twoje jest niekonczacym sie watkiem i dyskusja sie zaostrza. ale to taka mala dygresja masz prze-motorek do fruwania w dalekie trasy i to we dwoje - do czego monster sie nie nadajenajwazniejsze za masz ducati :( pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 (edytowane) Fuj, sami obrzydliwi Ducatisti! Hehehehe, ale ladny temat powstal, piknie sie czyta :biggrin: ;) Forza,forza :P Edytowane 17 Września 2006 przez jacek998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi