jannikiel Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Spider - Marko, zdecyduj się i wrzuć w 1 temat swoją prośbę... Jak nie masz specjalnego nacisku, i "srac...ki związanej z ubóstwianiem jedynej marki na świecie- bo tylko taka się liczy- w sensie DUCATI.... to kupuj SV-kę, 2005 rok kontra Monster z 98 roku( a ciekawe w jakim stanie?) , potem się ludzie dziwią, że o Ducati taka opinia... Generalnie serwis nie jest specjalnie drogi, oprócz specyficznego układu rozrządu, praktycznie to samo co japonia... a mają tą zaletę, że jak masz talent trochę narzędzia, to np. paski sobie sam wymienisz "w polu", nie potrzeba rozbierania połowy silnika...Specyficzny grzechot sprzęgła dotyczy wersji suchosprzęgłowych, M600 ma mokre sprzęgło, a także te najnowsze modele - zrezygnowano z suchości scricte wyścigowej, na rzecz dłuższej żywotności- przyjazności dla użytkownika, po mojemu zatracił się specyficzny charakter brutala, i bezkompromisowca, na rzecz rachunku ekonomicznego, ilości sprzedanych sztuk... no cóż takie mamy czasy... a z tą SV 650 to może to konkurować hehehhehehehhehehehe, tylko pampersa trza włożyć :icon_mrgreen: :icon_razz: https://www.youtube.com/watch?v=oc9LEH8SD64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider_marko Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 dzięki za odp.Ale czy ten rocznik rzeczywiście jest minusem przy motocyklach? czy jeżeli się trafi zadbany egzemplarz to może być wart uwagi?z tego co gadałem z gościem od aukcji, wydaje się "normalnym" użytkownikiem, dlatego moje dopytywanie.Jak sprawa wygląda jeżeli chodzi o sam model z 98, czy ma on jakieś niedociągnięcia? i fakty, które przemawiają za tym, że warto sobie go odpuścić?sv650n super maszyna też do mnie przemawia, jednak ciągle mam tą obawę, że mogę na początek nie poskromić tej maszyny. i wiele wpisów znalazłem gdzie jednak odradzają ten sprzęt na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.marcin Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Jak trafisz fajny egzemplarz to się nie zastanawiaj super moto,krzywdę na każdym można sobie zrobić :rolleyes: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Ja mam silnik Monstera 600 w moim terenowym Ducati z 1999 roku, praktycznie to samo co w aukcji wyżej... żeby krzywdę sobie nim zrobić trzeba mocno chcieć, moc 53 KM nie poraża.Ja w swoim dość ostro traktowanym Ducati Enduro M600, miałem takie awarie:- pęknięcie nowego łańcucha znanej firmy i wywalenie dziury w bloku - ale kolega ładnie zaspawał, ja obrobiłem mechanicznie i wsio gra, ale teraz dołożyłem taka stalową płozę dookoła przedniej zębatki- wysiadł ze starości 1 impulsator ( są 2 sztuki- po 1 na każdy cylinder), dopasowałem z jakiejś Yamahy - chyba Dragstar 650, oczywiście trzeba było "pomodzić"- regulator napięcia- na dzień dobry go wymieniłem- oryginalny miał 30 lat ( Cagiva Elefant to moje Ducati Enduro M 600 półprototyp jest z 1986 roku), założyłem od Harleya Davidsona Dyna- kupiony- nowy za 20 dolarów - jedyny minus- ciężki i duży, ale schowałem go z lewej strony pod taką "osłoną chłodnicy" To żółte skaczące cholerstwo przed kamerką to ja i mój Ducati Endurko :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1qazse4 Opublikowano 25 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 i fakty, które przemawiają za tym, że warto sobie go odpuścić? gaźnik, celuj w 620 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Kolega, widocznie został tak zaskoczony naszymi radami, że się w ogóle nie odzywa, kupił, ni kupił, zrezygnował, umarł, zamknęli w wariatkowie...Nic.....cisza głucha....... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolnemiasto Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 znacie to?https://www.facebook.com/ApexClanDesign/videos/625260084345183/ Cytuj meble biurowefotele obrotowekrzesła obrotowekrzesła konferencyjnewww.alias.org.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Tylko autor tego filmiku, jest albo kompletnym kretynem, albo pali nie to co trzeba... Pani w oryginale ma mokre sprzęgło i wcale nie klekocze i nie dźwięczy... hahahahhahahahaha :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Wczoraj trochę mniej Ducatowo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Janek poka tego GT1000. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Akurat to nie ten, ale prawie taki sam ( nawet kolor ten sam, ale ten ma tłumik chyba Remus, a ja jechałem na tłumikach Termignioni) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigweed Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Kupiłeś? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Tłumik Janku Shark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Hahaha... odezwał się były właściciel , ale Marcinek ma rację Shark :-) Nie nie mój...ja chyba coś jakiś serwis robiłem :-) a może tylko opony, już nie pamiętam :-)... moto fajne i juz niedostępne za ludzkie piniądze hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pigweed Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 moto fajne i juz niedostępne za ludzkie piniądze hehe... Fajne to mało powiedziane. :)Gdyby mnie było stać, to taki właśnie chciałbym mieć drugi motocykl. Obok turystyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi