Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

No już jestem, pojeździłem ze 20 kilka kilometrów, niezła frajda, choć przyczepność już troszkę mniejsza...

Alterego weź ty i se wybij z głowy Ducati!!! Wyobraź sobie, że to moje "cholerstwo" jest strasznie wrażliwe na przerwę na świecy... wczoraj wróciłem do domu kangurem :cool: - tak mi szarpał i dwa dni dochodziłem co jest: zamieniałem świece, przepinałem kable i w końcu przed południem zmniejszyłem szczelinę na świecy z 0,7 na luźne 0,6 i problem zniknął!!! A w instrukcji napisane 0,6 - 0,7 mm.

Teraz jeździ jak ta lala :buttrock:

Pozdro

PS. dalej nie wiem o co chodzi z tym Słodowym - rozumiem kontekst ale skąd to sie wzięło???

www.ducati-klub.pl

no nie wiem, jak będzie pogoda znośna 9aby nie padąło) to chcę jeszcze pośmigać trochę po trasach. Co do zmian - może przez zime popatrzę co można zrobić. Może zmienię cały napęd razem z nowymi zębatkami i łancuchem w kolorze "gold" :buttrock:

Pożyjemy, zobaczymy

....zamieniałem świece, przepinałem kable i w końcu przed południem zmniejszyłem szczelinę na świecy z 0,7 na luźne 0,6 i problem zniknął!!! A w instrukcji napisane 0,6 - 0,7 mm....

PS. dalej nie wiem o co chodzi z tym Słodowym - rozumiem kontekst ale skąd to sie wzięło???

no widzisz, sam sobie odpowiedziales. ty tak jak i pan slodowy: robisz wszystko sam

to tylko taka luzna uwaga nawiazujaca do twojej pasji majsterkowicza :buttrock:

ja tez bym tak chcial ale z dwoma lewymi lapami jest mi troche trudno

czuwaj

Cześć, ja też będę wymieniał napęd, bo ten co mam, nie nadaje się już do niczego, a straszne smaki mi Melvin zrobił tymi złotymi łańcuchami (nie na szyi).

Melvin, czy możesz używać języka zrozumiałego dla Polaków... czy tak się spieszysz do tych lasek :cool: w czasie pisania, że później Cię zupełnie nie rozumiem :buttrock:

A wg. mnie 26 tys., za monstera S4 to darmocha, jak by u nas kosztował tyle nowy S4 to już dawno bym sobie taki kupił :cool:

Pozdro

www.ducati-klub.pl

no to ja też już się zgubiłem - podumowując Shell jest do du** czy jest dobry?

Jak rozumiem - sugestia jest następująca: Unikajcie Shella czy tak?

Jak pisalem wyzej - jesli tankujecie E-95, to po mojemu, bez znaczenia gdzie - bo wszystkie "eurosuper 95" pochodza z jednej rafinerii. Co do "markowych" paliw - to kazdy ma swoj rozum, swoje przyzwyczajenia... Pewnie zeby wyciagnac jakies wnioski trzeba by przeprowadzic dlugotrwale testy na jednym paliwie, rozebrac silnik i wtedy wyciagac wnioski. Pewnie takie testy ktos tam robil... poszukam po necie...

A co mi po glowie chodzi? :buttrock:

W lecie poznalem goscia zakreconego na punkcie Ducati. Sam ujezdza "926", a zonie kupil Monstera 620 a ze kiedys w mlodosci tez bylem "chory" na Duca - dlugo na nawrot nie trzeba bylo czekac.

Po glowie chodzi mi jakis maly Monster, ale koniecznie "Dark"... :cool:

Melvin, czy możesz używać języka zrozumiałego dla Polaków... czy tak się spieszysz do tych lasek :cool: w czasie pisania, że później Cię zupełnie nie rozumiem :cool:

:buttrock:

acha, juz wiem!

chodzi ci o 14T? to znaczy zebatka z 14oma zebami

• Administrator
Co do zmian - może przez zime popatrzę co można zrobić. Może zmienię cały napęd razem z nowymi zębatkami i łancuchem w kolorze "gold

Spoko loko luz i sponton. W Larssonie jest złoty DID do nas w dokonałej cenie tylko niewiele wyższej od jakiegoś RK ze średniej półki.

Ja na next seson kupuję go, jak obecny RK zdechnie.

a 14T z przodu to podstawa. Ino K&N założyłem i jakby coś mocy uleciało :buttrock: Chyba pora przestroić gaziory.

pzdr

No nie o to mi chodzi że robie sam, tylko skąd wziął się ten Słodowy??? to był jakiś program w TV, czy jakaś książka??? :cool:

ty ciucmoku :buttrock:

za mlody jestes by pamietac..........to byl program dla majsterkowiczow w tv zatytulowany "Zrob to sam" i prowadzil go Pan Slodowy :cool:

........a mowilem ci: google to ty nie, bajoku

Po glowie chodzi mi jakis maly Monster, ale koniecznie "Dark"... ;)

Alterego, może jak Melvin będzie zmieniał swojego S2 na S4 to da ci jakąś promocyjną ofertę... :buttrock: hihihi

Co do koloru, to Dark nieźle wygląda i jest praktyczny w użytkowaniu, ja jednak zmienię w zimie kolor na czarną perłę z małymi wstawkami z wiśniowego (może bordo) coś takiego jak ma Dominik...

Ale teraz jeszcze wykorzystuje resztki słonecznych dni i jeżdżę gdzie się tylko da na moto

ty ciucmoku :cool:

za mlody jestes by pamietac..........to byl program dla majsterkowiczow w tv zatytulowany "Zrob to sam" i prowadzil go Pan Slodowy :cool:

........a mowilem ci: google to ty nie, bajoku

No to teraz wszystko jasne Dziiieeeeeki.

PS. Melvin ja też Cię lubię.....

www.ducati-klub.pl

O to mi chodzi, tarcza to nie kółko łańcuchowe... :buttrock:

dla mnie to wsio ryba - to takie metalowe cos z przodu na czym lancuch wisi :cool:

....W Larssonie jest złoty DID do nas w dokonałej cenie....

z ciekawosci; za wiele taki jak moj 520ERV3?

A ja pomyślałem, że chodzi Ci o tarcze cham, tylko mi ta cena 30 PLN nie pasowała, ale teraz wszystko clear!!

Coś mam dzisiaj późny zapłon, chyba trzyma mnie po wczorajszym "doskonaleniu zawodowym", hihihi

www.ducati-klub.pl

....Co do koloru, to Dark nieźle wygląda i jest praktyczny w użytkowaniu....

Dark to jest nazwa wersji i dla odroznienia przychodzi tylko w czrnym matowym kolorze

jest to wejsciowy model 620cc ktory rozni sie brakiem owiewki, nie ma "Magura" kierownicy i ma slabsze hamulce

ale kosztuje taniej i kolor jest super........dobry wybor na pierwszego monsterka :buttrock: