scitro Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Myślałem o kilku dodatkach w kolorze bordo, coś rakiego jak sprzęgło Dominika, ale obawiam się, że zrobi mi sie biedronka z monsterka... Melvin, ten gość rzuca monsterem jak jakimś enduro.... :D choć Seba ostatnio uczył się stójki na kole, lecz udało mu się tylko unieść tył o kilka cm... :D jakaś blokada psychiczna, albo już jestem za stary na takie figle... Pozdro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 w tą stronę nie powinno być problemy (twardsze klocki do luźniejszej jazdy). Większy problem jest przy ostrej jeździe z miękkimi klockai - zużywają się niemal jak paliwo (oczywiście minimum 95 okt ;) ) w zbiornkiku - przynajmniej tak mi się wydaje :D (ale ja nie za bardzo się na tym znam i tylko sobie przypominam info od kolegów specjalistów na gumowe szelki :D )kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 na dzien dobry, panowie Christian Pfeiffer gościu jest niesamowity ;) podobał mi się sposób parkowania motoru :D rozumiem, że to było w nawiązaniu do tematu klocków hamulcowych dla Seby :P i tego jak się robi w poprawny sposób poślizgi po ich wymianie :flesje: teraz się napaliłem na przejażdzkę, a tu du** - mamy -1C (rano skrobałem szyby w samochodzie :D ) a an weekend niesety zapowiadają deszcze - kurczę jadę do Australii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 witam te Carbone Loraine faktycznie wery dobre, jeszcze superowe a dosc nowe na naszym (w dobrej cenie) ryku są klocki BREKING naprwde super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 teraz się napaliłem na przejażdzkę, a tu du** - mamy -1C (rano skrobałem szyby w samochodzie :D ) a an weekend niesety zapowiadają deszcze - kurczę jadę do Australiirano byl upal, slonecznie i parno 34C; teraz sie ochlodzilo do 28C :D .....bylem troche posmigac na motorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 No to mnie Kris, troszkę uspokoiłeś, bo boję się trochę tych twardych klocków... A właściwie to wahałem się pomiędzy Nissinem a EBC a tu masz Dominik i Paweel dorzucili jeszcze swoje trzy grosze i troche teraz jestem skołowany.... a hamuję już prawie blachami!!!!Pozdro Seba Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 (edytowane) Melvin nam tu robi smaki na jazdę, a u nas przymrozki...Dobrze, że wyszło słoneczko i temperatura podskoczyła do +10C, bo urwę się wcześniej z pracy i pośmigam po południu... Muminek trzymaj się - w kupie łatwiej będzie przetrwać zimę!!! Do fanów tuningu mam jeszcze jedno pytanie, czy w monsterku trzeba stosować amortyzator skrętu, czy ten motocykl jest podatny na drgania kierownicy (Shimmy)? Edytowane 18 Października 2006 przez scitro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 nie marudz, wacpan, jeno rob jak dom radzi i po klopocie. tyrknij do sklepu i na piatek bedziesz mial klocki........potem tylko kolce do opon zalozysz i mozesz smigac w w'end :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 18 Października 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Krzychu, jezeli juz masz wybierać między EBC a Nissin to weź te drugie. Czytałem bardzo dużo o ich żywotności, to są naprawdę dobre klocki (aczkolwiek wydawało mi się, że do Ducati nie robią), chociaż Carbone Loraine moim zdaniem mogą podskoczyć. O EBC słyszałem same negatywne opinie - klasa GoldFrenów. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 ja dlatego wybrałem Nissiny :D Koledzy z serwisu odradzili EBC, jako średniaki w klasie klocków :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 ta Monsterki - nawet te małe są podatne na Shimmi (oczywiście zależy dużo od sposobu jazdy). Mimo, że w serwisie powiedzieli mi, że można się zastanowić nad amorkiem, ale już jako dodatek - to chodzi mi jedznak po głowie zakup takowego (szkoda, że dominik już sprzedał swój poprzedni :D , ale za dłuuuuugo dijżewałem do tego). jednak nie jest to coś podstawowego do codziennej jazdy (wg mnie), choć przydatnego i pomocnego w niektórych sytuacjach (nie wspominając o już ostrzejszej jeździe na torze - tu odsyłam do info od Dominika.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 ja mam NIssiny w Daytonie i jestem średnio zadowoly ale są to zwykłe moim zdaniem najleprze są tak zwane syntermetalowe czy jakoś tak miniejsza oto jaka firma innych bym niekupował ..... a kolega Muminek do do białegostoku jutro zajedzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 a kolega Muminek do do białegostoku jutro zajedzie ? cześć - niestety (a może na szczęście dla mnie) musiałem zmienić swoje plany i jutro i w piątek zostaję w W-wie, jak będę wiedział już o kolejnym terminie to dam Ci znać (na 99% będę w Białym 27.10.2006) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 To mnie Kris znowu zaskoczyłeś, a ja myslałem, że one zupełnie nie są podatne na drgania, a tu proszę ładny pasztet... Przejechałem już ok. 1,5tys km :D i jeszcze nie miałem najmniejszych objawów trzepotania, ale z tego co piszesz to trzeba być przygorowanym, że kiedyś to nastąpi... :D Pozdro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCAND Opublikowano 18 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2006 Melvin, a co to za monster tego Christiana Pfeiffera ?? Seryjny?? Bardzo żwawy :D Rzeczywiście sposób parkowania bardzo efektowny :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi