Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Bede Sie pozbywal MH 900 ,chetnie bym go oddal w dobre rece ,syn mi skonczyl ponad 3 lata i bede przechodzil w enduro ,samemu coraz trudniej wyrwac sie z domu ostatnio jezdze srednio raz na kilka miesiecy wiec szkoda zeby pomnik stal w garazu ,jesli ktos jest zainteresowany to prosze pisac

pozdrawiam

Znalazłem w sieci zdjęcia w dużej rozdzielczości z Pierre Col - Salon de Milan 2007.

Jak ktoś ma czas to są one tutaj:

www.pierrecol.com/Milan2007

Pozdrawiam

niektóre zdjęcia są po prostu czadowe, jak np Bimota (strasznie mi się podobała) :P

Witam .

Ostatnio kupiłem komplet tłumików Ducati Performance by Remus żeby dopasować to do mojej VFR (ale raczej mi sie nie uda) ale był przy tym taki układ (daję tego fotki) i nie wiem co to może być , po nazwie firmy pomyślałem że to sterownik wtrysku ale po co to jest przy tłumikach ? Wszystko było w oryginalnym opakowaniu i pod model 900SS .

zdjęcie nr1

zdjęcie nr2

Układ jest nowy - pomożecie mi to wycenic , a może ktoś potrzebuje ?

Zamówiłem kabelek w Boldorze. Nie będę przecież na klejonym jeździł :lalag: . Kiedyś może będę się się z tego śmiał......jak za prawie 400zł motorek umyłem :biggrin: (dla Tych co nie wiedzą uszkodzenie powstało podczas mycia silnika)

Natomiast jako ciekawostkę powiem Wam, że z rozmowy z Boldorem, dowiedziałem się że nawet we włoskiej centrali mogą nie mieć takiego kabelka i wtedy będą musieli go po prostu wyprodukować. Już oczami wyobraźni widzę jak pan w białym fartuchu idzie na hale fabryczną Ducati i mówi: "mamy zlecenie, jeden czarny kabelek jest potrzebny do Multistrady DS1000. Zamówienie przyszło z Polski - do roboty chłopaki !!!". I wtedy uruchamiają się ogromne maszyny i po godzinie ich pracy mój mały czarny kabelek "jedzie" na taśmie produkcyjnej. No teraz to już wiemy skąd ta cena. Pozostaje tylko czekać na to cudo :biggrin:

Pozdrawiam

Edytowane przez balzac

W Korei- troche drozsza jest...

Ale faktycznie mozna bylo wziac takie cudo z jakiegos auta z glebokim gniazdem na swiece i mialbys z glowy- tam i tak 2 swiece na cylinder pracuja, ale jak juz zamowiles to "po ptokach"- musisz tera czekac az Koreance Ci te Berucudo wydmuchaja z jakiegos papieru... :smile:

Pozdr. Janek Brudas- ....stary Klekot mocno spi...

wielkie dzięki - tylko gdzie można zobaczyć ten filmik :icon_razz:

:crossy:

wow. Ale dałem ciała...oto On...

http://pl.youtube.com/watch?v=2mR0MIobxrM

Pozdro.

Edytowane przez qurim

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

:icon_razz:

wow. Ale dałem ciała...oto On...

http://pl.youtube.com/watch?v=2mR0MIobxrM

Pozdro.

Tak, ladna ale IMO-przereklamowane- to tylko na marce jada do przodu. Kolega ma wersje limitowana F4 Tamburini ze zlota (pr.999) tabliczka na polce- z kolejnym numerem...Drogie to jak szlag, siedzenie zamszowe dla Twinkie Winkie, namiot-pokrowiec,stojak, otwarty wydech,komputer, nakladki neoprenowe na manetki,karbonowe owiewki, itd. w standardzie...i przy tym odlupany lakier pod kloszem lampy po przejechaniu kilkuset km. Tak-pelno smaczkow, skomplikowane zawiechy Sachs'a z tylu, z przodu Nissin. Mysle, ze za to "mieszkanie' w cenie motocykla mozna kupic Duke o rakietowych osiagach. Sluze fotkami Tamburiniego na maila, jest co ogladac, choc jest ich kilka!

Witam i prosze o pomoc.

Zamierzam kupić sobie Ducati Monstera. Wypatrzyłem swietnie wyglądającą maszynę http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=266798920 .

Jeśli ktoś zna ten motorek lub może posłużyć radą w kwestii zakupu - chętnie przyjmę wszystkie uwagi.

Właśnie obejrzałem "video clip" z toru "Miller Motorsports Park". Naprawę fajnie zrobiony. Poniżej są dwa linki; jeden do Youtube, a na drugim można zassać film w jakości prawie DVD. Film robi wrażenie i do tego w tle słychać świetny podkład muzyczny.

A więc:

www.bwhip.com zapisz element docelowy jako... plik ma 297 MB

Człowiek na pierwszym motocyklu ma ksywkę bwhip i można go odnaleźć na http://www.ducati.ms

Pozdrawiam

Witam i prosze o pomoc.

Zamierzam kupić sobie Ducati Monstera. Wypatrzyłem swietnie wyglądającą maszynę http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=266798920 .

Jeśli ktoś zna ten motorek lub może posłużyć radą w kwestii zakupu - chętnie przyjmę wszystkie uwagi.

Jeśli masz parę groszy to niech cię ręka boska broni kupować 600 chyba że nie masz wymagań.Z wszystkimi z kim bym nie rozmawiał i kto miał okazję jeździć 600-ką nażekali na bardzo duży niedobór mocy i momentu obrotowego innymi słowy jest to za słabe.Szukaj przynajmniej 750-ki,jeśli nie u nas to w innych krajach ,np www.mobile.de , wwwmotoscout24.de , www.ebay.de .Ja żonie kupiłem 900-ke z 97r. wersje 66 konną i to już jeździ dość fajnie i brzmienie będziesz miał lepsze i łatwiejsze z większego silnika do uzyskania,no i żecz ważna później będziesz miał większe problemy z odsprzedażą 600-ki bo jest ich najwięcej no i mają niestety taką opinię.Pozdrowienia

EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737