Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

no piękna czerwona bestyjka ta 1000ds'ka - pozazdrościć :)

dziś rano patrzę, a tu 1,5C na dworze (a w tv info, że Kraków i okolice zasypane śniegiem, zasypane), a ja planowałem sie bryknąć na przejażdżke. Na szczęście od ok 11.00 było już fajowo i bez deszczu, który popadał rano. No i jak się bryknąłem to jakieś 200 km sobie nakręciłem. Muszę powiedzieć, że się przyzwyczajam do ST2. Nadal nie czuję na niej jeszcze prędkości (dopiero od 160 czuć ją na ramionach). O dziwo na zakrętach prowadzi się bardzo fajnie (dziś przejechałem zakręty prawy/lewy na Trasie Toruńskiej z coś ponad 120 km, co na Monsterku mi się nie zdarzało). Nie przyzwyczaiłem sie jeszcze do tego, że lampa i owiewka nie skręca się razem z kierownicą - ale to pewnie kwestia czasu.

Jagd - wysłałem Ci info na PM w sprawie kosza - może coś uda się Ci załatwić (daj potem znać)

pozdr

kris

Marcin, coś ta Dukatka maława...., gdzie ty tam Nine zmieścisz??? :icon_mrgreen: chyba że będziesz ją woził sposobem Janka :) na kolanach tyłem do kierunku jazdy :crossy: hihihi :crossy:

Pozdrawiam

PS. Piękne cacko :clap:

www.ducati-klub.pl

Dzięki Wam Ducatisti!!!

Tak jak wspominałem, bardzo się ciesze bo to moja pierwsza nowa Duka. Moto jest super ale w porównaniu do starego SS mniej komfortowy i cos mi sie wydaje,ze podróżowanie po Europie będzie dużym wyzwaniem. Dzis rano obudzilem się a tu prawie jak w Zakopanem. Na szczęście popołudniu wszystko stopniało i zrobilem pierwsze 70 km.

Pozdrawiam Wszystkich i jak sie tylko da to odwiedze paru klubowiczów. Do Ciebie Seba miałem wpaść ale było troszke za zimno a pozatym obiecałem Ninie że szybko wróce.

DESMOBSESSION DOC POLSKA

www.ducati-klub.pl

Dzięki Wam Ducatisti!!!

Tak jak wspominałem, bardzo się ciesze bo to moja pierwsza nowa Duka. Moto jest super ale w porównaniu do starego SS mniej komfortowy i cos mi sie wydaje,ze podróżowanie po Europie będzie dużym wyzwaniem. Dzis rano obudzilem się a tu prawie jak w Zakopanem. Na szczęście popołudniu wszystko stopniało i zrobilem pierwsze 70 km.

Pozdrawiam Wszystkich i jak sie tylko da to odwiedze paru klubowiczów. Do Ciebie Seba miałem wpaść ale było troszke za zimno a pozatym obiecałem Ninie że szybko wróce.

Jezuuuu, ale brzydki i czerwony i klekot... :D :D

Gratki Stary!

Uwielbiam Ducati:Djedyne motockle które posiadają DUSZE-jesli ktos sie raz przejedzie napewno sie zakocha, wszegolności Monsterki,po mojej suzi planuje zakup Ducati Monser 600,tylko ze kilka osob przestrzega mnie,ze dla mnie bedzie on za wysoki i za ciezki,gdyz jestem niska i niezbyt krępej budowy :D ale przeciez mozna skrecic na sprezynie?co sadzicie,ciezko go utrzymac?Jeszcze podoba mi sie diabelek 916 lub 998-ogolnie wszystkie scigi duca ,jedynie co nie moge przekonac sie do Ducati Multistrada -zeszpecona lampa przednia :-/

pozdrawiam wszystkich fanów Dacati :bigrazz:

Monsterek nie będzie za wielki czy za ciężki. Poza ty jest bardzo łatwy w manewrowaniu i prowadzeniu się. Co do pozostałych Duców, które wymieniałaś - tamte są zdecydowanie wyższe od Monsterka i o innej charakterystyce ale i na nich pewnie dałabyś sobie radę - możesz podpytać naszego Aniołka z Różkami :D MeDeVillka to Ci opowie jak się jeździ na innym Ducatku

Kris

Ja jechalam tylko jako pasazer albo przymierzalam sie tylko do kierownicy,ale jechac jednak sie balam,ze nie dam rady utrzymac,ale jesli mowisz ze nie jest az taaki wielki bandyta to bede sie utrzymywac o przyszłym jego zakupie -bo to swiety motocykl łobuz uliczny :biggrin:

Ale twoj ST tez niezła maszynka,pozazdroscic

Moje poszanowanie :notworthy:

Ja jechalam tylko jako pasazer albo przymierzalam sie tylko do kierownicy,ale jechac jednak sie balam,ze nie dam rady utrzymac,ale jesli mowisz ze nie jest az taaki wielki bandyta to bede sie utrzymywac o przyszłym jego zakupie -bo to swiety motocykl łobuz uliczny :biggrin:

Ale twoj ST tez niezła maszynka,pozazdroscic

Moje poszanowanie :notworthy:

Witaj.

Nie boj sie, jest kilka drobnych niewiast na Monsterkach... :icon_mrgreen: :crossy: Pozdro dla Agi z Bochni

Forza Makaroniarze!

Przypomnial mi sie obrazek z zeszlorocznego motocrossu na fortach w Piatnicy/ k Lomzy, jak startowaly dzieciaki na za duzych motorkach :-))) lewa nozka pewnie oparta o podloze z lekkim ugieciem, prawa tylko przerzucona- start- odepchniecie sie i wskoczenie na siodlo i ruraaaa...

Sam do wyroslakow tez nie naleze a jezdzilem roznymi endurakami i dawalem sobie rade mimo ze czasem dotykalem tylko palcami jednej stopy a druga w powietrzu- dosc komicznie to wyglada, ale sie jezdzi:-))).

Swojego Klekota tez podnioslem z tylu dla lepszego skladania sie i teraz mam za krotkie nozki ale daje rade, bardziej wpienia mnie wyciaganie Klekotka z "kazamatow" (Krzysiu wie oo co chodzi) :clap: , ale dla mnie tez to jest wskaznik- czy jeszcze nadaje sie na jezdzenie Ducatami :clap:

King Rider nie pisz o Ducatach scigi- bo to nie jest adekwatne do tego motocykla- ścigi to cbrzxgsxrr1dynkowy szajs dla "szyitow"( facetow bez szyi, byczych karkow itp).

Ducati to motocykl wyscigowy przystosowany do ruchu po jezdzniach i powiem Ci jeszcze ze kazdy silnik Ducati ma swoja geneze w wyscigach nawet nieslawny czopper Indiana.

Pozdro- dla WszechDesmomaniakow! Janek Klekotek 748 S. P.S. Trzymajta kciuki za Stonera...

No i wykosil Stoner zoltkow- biedne male zolte ludziki...:-))))

Edytowane przez jannikiel

Przypomnial mi sie obrazek z zeszlorocznego motocrossu na fortach w Piatnicy/ k Lomzy, jak startowaly dzieciaki na za duzych motorkach :-))) lewa nozka pewnie oparta o podloze z lekkim ugieciem, prawa tylko przerzucona- start- odepchniecie sie i wskoczenie na siodlo i ruraaaa...

Sam do wyroslakow tez nie naleze a jezdzilem roznymi endurakami i dawalem sobie rade mimo ze czasem dotykalem tylko palcami jednej stopy a druga w powietrzu- dosc komicznie to wyglada, ale sie jezdzi:-))).

Swojego Klekota tez podnioslem z tylu dla lepszego skladania sie i teraz mam za krotkie nozki ale daje rade, bardziej wpienia mnie wyciaganie Klekotka z "kazamatow" (Krzysiu wie oo co chodzi) ;) , ale dla mnie tez to jest wskaznik- czy jeszcze nadaje sie na jezdzenie Ducatami :crossy:

King Rider nie pisz o Ducatach scigi- bo to nie jest adekwatne do tego motocykla- ścigi to cbrzxgsxrr1dynkowy szajs dla "szyitow"( facetow bez szyi, byczych karkow itp).

Ducati to motocykl wyscigowy przystosowany do ruchu po jezdzniach i powiem Ci jeszcze ze kazdy silnik Ducati ma swoja geneze w wyscigach nawet nieslawny czopper Indiana.

Pozdro- dla WszechDesmomaniakow! Janek Klekotek 748 S. P.S. Trzymajta kciuki za Stonera...

No i wykosil Stoner zoltkow- biedne male zolte ludziki...:-))))

wiem ze masz sentyment do ducati,to widać,ale nie zgodze sie z tobą ze słowem,,ścigacz"własnie to jest mylne kojarzenie z karkami itd<przeciez ścigacz jest to motocykl wyścigowy i nie powiesz mi ze np.Daucati 998 świetnie sie prowadzi w ruchu miejskim,przeciez te motocykle są ściagniete z Torów,

ale przeciez nie jestesmy tu zeby sie kłócic ,kazdy ma swoje zdanie ,

Ja uwazam te to są scigacze i nie mam złych skojarzeń z tą nazwa

pozdrawiam :)

Scigacz- japonski motocykl sportowy- nie wyscigowy- zreszta scigacz to okreslenie tzw malolatow i szyitow ;) , a Ducati to Ducati obojetnie czy replika wyscigowki czy Hypermotard :) :lalag: :crossy:

Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Uwazaj jestem Desmoszowinista :lapad: :P

bez różnicy - Ducati to Ducati i już (albo się kocha te motocykle, albo wykorzystuje inne)

Kris

P.S. a tak przy okazji Raikonen zrobił to co powinien - złoił Hamiltona i resztę zgarniając ty tył mistrza świata - kurcze jak Makaroniarze robią to, że mają najlepsze sprzęty w tym roku, mimo, że są tak leniwi :buttrock:

Krzysiu- fajny ten Twoj zolciak- troszkie lepiej wyglada (niz ta nowsza Desmotre- co ma lampkie jak fałefera), ale czemu ma kierownik od czoppera? :banghead: :biggrin: :crossy: , mam nazwe dla Twojej Maszyny: KŻŁP- to znaczy Krzysiowa zolta lodz podwodna...

a na powaznie- fajny sprzet dzisiaj u brata znalazlem artykul w S.M. Djuczek chwalony za porecznosc, pozycje jazdy, spalanie itp, ganiony jak zwykle ze to Ducat, wloski, drogi serwis itp... no i uwazaj z tym skladaniem sie w zakrety, zimna, sliska nawierzchnia, nawet super przylepne Bridgestony only track practice nie pomoga dasz slizga tylem i moto leci a Ty za nim- uwazaj...

Teraz pytanko do Gawiedzi Desmomanialnej: czy Hypermotard 1100 ma sprzeglo jak 800- tka Jagtigera? Bo jest na ebay.com. Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

Edytowane przez jannikiel