Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Przypominam, że jutro mija termin zgłaszania nazwy forumowego klubu Ducati, pisać do Muminka raz, dwa...

Chyba, że tu sami abstynenci :eek:

no chyba właśnie prawie sami abstynenci :wink: no cóż przyjdzie nam samym (prawie) rozpracować nagrodę :buttrock: :flesje:

Edytowane przez Muminek

No tak odwiedza nas tu regularnie 18 nałogowych maniaków (zrobiłem małą statystykę) i tylko 2 zgłoszenia... :buttrock:

Patrz Kris co się tu dzieje.... , jak się zapisywałem na to forum to było nas tu raptem 4-6 a teraz regularnie pokazuje się już 14-tu.

Pozdrawiam Sebek

www.ducati-klub.pl

Witam Desmoklekotow:-)))

Sorki ze zniedbuje troszkie pisanko, ale mam teraz w pracy mlyn...

Dzisiaj mialem jechac na Motobazar, a nie jade bo musze do pracy- jestem w komisji i ch....j- zly jestem przez to jak diabli...

A od poniedzialku na tydzien zamilkne- bo przyjezdza "panika" z Centrali(Warszawy) i bedzie urwanie glowy.Odnosnie stronki niezly pomysl- tylko trzeba pamietac by od czasu do czasu wspomagac Administratora na odswiezenie strony- bo zamkna strone.

A moze podoba Wam sie Polish Desmodromic Outsiders- :-))))

:buttrock:

Pamietajcie ze dobrze by bylo zeby w nazwie bylo cos charakterystycznego dla Ducati...

Jesli ktos bedzie w Warszawie to stoi tam Ford Transit czerwonopomaranczowy z bialym podwyzszanym dachem- to jest auto Motostodoly-Jedwabne, jak dobrze pojdzie to jutro od rana bede tam warowac, a co... musze sie jakos odstresowac...

Pozdr. Z ciagle klekoczacym sercem Ducatisti- Janek-Duc 748.

Melduje prace nad ukladem wydechowym w zaawansowanym stadium. Przestroga dla domoroslych majsterkowiczów -> wyszly djabelnie glosne !!! Ale co przelot to przelot teraz Duk bedzie oddychal pelna piersia, tylko sasiedzi na osiedlu nie beda spac jak bede go dosiadal :crossy: . Kiedy oglosicie wyniki KONKURSU :crossy: Pozdrawiam.

Edytowane przez Prezes_Nowak

Witam, przejechałem wczoraj kilkadziesiąt km na moich "tuningowych" wydechach i muszę się przyznać że nie jestem przyzwyczajony do takiego hałasu, chyba trzeba będzie stopery do uszu wkładać...

Duke75 odebrałeś już maszynę z serwisu....

W związku z tym że Janek nie ma czasu być jurorem proponuję zmienić nieco zasady wyboru, Muminek zamieści nadesłane propozycje nazwy klubu, a my będziemy do niego pisać na PW i głosować na 1 nazwę.

Co wy na to???

Pozdrawiam Seb

PS. Prezes, bo Ci garaż spalą.....

www.ducati-klub.pl

no cześć Panom i Paniom Ducatistom.

Dziś spotkałęm się z Jankiem na MOtobazarze i trochę poplotkowaliśmy - no trzeba jednak zrobić wypad na jakies spotkanie do Jedwabnego :D

z życia quasi-klubowego:

dostałem całe 1 9słownie: jedno :wink: ) zgłoszenie zgodnie z "regulaminem"

1. Prezes Nowak zaproponował: "GROMO WŁADNI Ducati Owner Club"

inne wyjęte z teści postów - które może też jakoś weziemy pod uwagę przy ocenie:

2. Zefir: „Motowłochaci na klacie"

3. Jannikiel (nawt 2 propozycje: "Desmoklekoci", "Polish Desmodromic Outsiders"

4. Scitro "Włoszkomaniacy" ;)

No i co Wy na to :icon_rolleyes:

Dodatkowo są jeszcze propozycje spotkania - nawet nieformalnego:

1. Kraków - brak szczegółów czasowych,

2. Gniezno - okolice Bożego Ciała,

3. Jedwabne - okolice weekendu majowego

Może jakoś się umówimy na wspólne piwko?

A z życia mojego - wczoraj zrobiłem wiosenny przegląd swojego Monsterka, zalałem nowy olej (wybrałem Castrola GTS'a - jednak zostanę przy półsyntetyku - wcześniej jeździłem na Motul 5100), zmieniłem napęd na Sunstary 41/14 i złaożyłem złotego DID'a X-ringowego.

Dodatkowo kupiłem dziś fajne lusteka i już je założylem - mi się bardzo podobują ;) - jak pstryknę zdjęcioa to podrzucę

pozdrawiam,

Kris

• 1 miesiąc temu...

Ufff, widze, ze chyba jednak forum zyje ;-]. Dobra- nadrabiam zaleglosci- ponizej zamieszczam kopie maila z zaproszeniem na kolejne spotkanie organizowane przez DOCw Poznaniu- lecz tym razem o szerszym zasiegu, poniewaz zapraszamy uzytkownikow WLOSKICH motocykli. Kilku forumowiczow juz sie przyklepalo ;-], dzieki- zedrzemy gardla na wieczornej gadaninie o klekotach ;-]. Ok, ino pod spodem- okrojone z fotek itd z uwagi na warunki forum, kontakt takze tam jest do mnie,Forza Makaroniarze!

Witajcie.

***************************************************************************************

Sprawa dotyczy kolejnego- organizowanego przez nasz „Desmomaniax Ducati Owners Club” z Poznania- spotkania, tym razem pod nazwą:

„ ITALMEETING 2007”

Na impreze serdecznie zapraszamy uzytkowników wloskich motocykli. Spotkanie planujemy w dniu

7 czerwca, tj. w czwartek (Boze Cialo - dzień dla wszystkich ustawowo wolny od pracy), w pałacu- w Białokoszu (ok. 50 km na zachod od Poznania, 6km od Pniew).

Program imprezy w ogolnym zarysie proponujemy następujący:

+ zjeżdżamy się w czwartek od godzin poludniowych, przeznaczamy na to (pomni historii) cale popołudnie, wieczorem proponujemy ognisko z kielbaskami

+ w piątek po śniadanku organizujemy caly dzień, jakas wycieczka, może spotkanie z berlińskim DOC na Torze Poznan (chcieliby przyjechac poscigac się w ten weekend ale jak ostatecznie bedzie- poinformuja mnie) a wieczorem glowna imprezka z doskonałym jedzonkiem wliczonym w cene pobytu (alkohol we własnym zakresie ale wszystko można kupić na miejscu), jakieś dodatkowe atrakcje... itp.

+ w sobotę sniadanko i odpoczynek nad jeziorkiem przy pałacu, powrót do domu.

Koszt całej imprezy dla 1 osoby, tj, nocleg (2 noce) ze śniadaniami oraz impreza w piatek to 200 zł. Do ceny nie doliczamy zadnych ‘ukrytych’ kosztow itp.- obejmuje ona jedynie koszty właściciela palacu. Jesteśmy także w trakcie rozmow z potencjalnymi sponsorami aby przygotowac mile pamiątki ze spotkania…w przypadku wycofania się Ich- rozwazamy możliwość ‘wpisowego’ w kwocie do ok. 20zl. ( nowi sponsorzy mile widziani). Możemy jedynie dodac, iż osrodek nie zostal wybrany przypadkowo- odbywaly się już tam imprezy ‘enduro’- sprawdzono, ze kuchnia jest doskonała a restauracja i warunki hotelowe swietne. Okolica znana jest z pięknych krajobrazow, mnóstwo jest tam czystych jezior i lasów, dużo krętych dróżek i drog do przejazdzek. Palac połozony jest bezposrednio nad glebokim i czystym jeziorem posiada plaze z pomostem, istnieje mozliwosc wypożyczenia łodki z silnikiem, sa 4 quady, a takze do dyspozycji boisko do siatkowki. Pokoje sa 2, 3, 4, 5, 6- osobowe z lazienkami i TV. Mozliwe jest zakwaterowanie ok. 40 osob. Istnieje także możliwość rozbicia namiotu - koszt całości automatycznie niższy ~ podejrzewam koszt ok. 130 zł/ osobe ze sniadaniem. Organizator zapewnia bezpieczenstwo sprzetow i ogolny spokoj. Przesylam w zalaczeniu kilka fotek ze wspomnianej eczesniej imprezy- jak widac bylo milo i przyjemnie, „Olesie’ byli nawet z potomkiem ;-] . Wiecej na temat usytuowania palacu oraz warunkow możecie znaleźć na stronie

www.bialokosz.pl

Z uwagi na fakt, iż do proponowanego terminu jest w sumie jeszcze sporo czasu- proszę o przemyślane zgłoszenia uczestnictwa do 20 maja! To duzo czasu dla Was, a nam tez pozostana jeszcze trzy tygodnie na dopiecie sprawy na ‘ostani guzik’. Nie ukrywam- pokoje będziemy przydzielac wg. kolejności zgłoszeń. Dwudziestego powiadomie Was ile osob się zgłosiło. Postaram się tez zorganizowac nieznajacych się ludzi, podazajacych z tych samych kierunkow ( jak to muchy mowia- w kupie razniej ;-]). Z uwagi na fakt, ze po podjeciu ostatecznej decyzji będziemy musieli wplacic całość kasy wlascicielowi- po terminie nadsylania zgłoszeń- poprosimy Was o przelanie na nasze konto 50% wymaganej kwoty.

Zgloszenia proszę przesyłać wyłącznie na maila: [email protected] ( koniecznie z zadaniem potwierdzenia odbioru przeze mnie- wtedy wiadomo, ze doszedl) a wszelkie pytania kierowac na gg: 3953083, Skype: yacek998 lub najpewniej- takze mailem. Proszę takze osoby, ktorych wczesniej nie poznalismy o informacje kto ze znajomkow przekazal im info o meetingu. W przypadku szczegolnie zwalających z nog pytan- przekaze je Olesiowi, ktory zna Bialokosz ‘od podszewki’ i bywal tam wielokrotnie. Zapewniamy mila atmosfere a z pogoda…to jak już niestety bywalo- jest roznie.

Pozdrawiam Was Makarony ;-]

Jacol/Frencci.

cześć po "latach" ciszy na 4-rum.

Co do spotkania w okolicach Poznania w czerwcu - ja się już byłem "zapisałem" :crossy: i mam nadzieję, że dojadę (ale dopiero w piątek po Bożym Ciele)

Została nam jeszcze kwestia konkursu - jakieś uwagi lub diodatkowe info dla "jurorów"? Ostatania szansa.

No i jeszcze jedna kwestia - może jakies spotkanie w międzu czasie? Może Jedwabne? A może jakieś rozpoczęcie sezonu w okolicach Kolegów z północno-wschodniej Polski :icon_rolleyes:

Naaarrreeeszcie działa,

już się prawia odzwyczaiłem od tego forum.... Muminek co ty tak do tej północno-wschodniej części Polski ciągniesz??? Pędzą tam Coś czy co ????

Pozdrawiam wszystkich Sebek

PS. Właśnie może tak konkurs rozstrzygniemy...

www.ducati-klub.pl

Witam, przejechałem wczoraj kilkadziesiąt km na moich "tuningowych" wydechach i muszę się przyznać że nie jestem przyzwyczajony do takiego hałasu, chyba trzeba będzie stopery do uszu wkładać...

Duke75 odebrałeś już maszynę z serwisu....

W związku z tym że Janek nie ma czasu być jurorem proponuję zmienić nieco zasady wyboru, Muminek zamieści nadesłane propozycje nazwy klubu, a my będziemy do niego pisać na PW i głosować na 1 nazwę.

Co wy na to???

Pozdrawiam Seb

PS. Prezes, bo Ci garaż spalą.....

Swietny jest dla mnie:

2. Zefir: „Motowłochaci na klacie" lecz 'na klacie' bedzie troche nieszczesliwe w przypadku jakiejs Dukatinki- Dziewczynki ;-]. He he- Motowłochaci- spadlem ze stolka! :)

Witajcie!

Myślałem,że to forum to już historia. Jak tam Wasze plany związane ze zlotem koło Poznania. Ja i moja luba jedziemy na 100%. Słyszałem,że Muminek z warszawy zawitał w nasze strony.

Dukat chodzi jak burza po serwisie w Poznaniu i serdecznie polecam Wam Maćka z Moto-Rexu- zna się chłop na rzeczy. Założyłem mu wreszcie Termignoni i wreszcie gada jak Dukat a nie dziewica.

DESMOBSESSION DOC POLSKA

www.ducati-klub.pl

Z tą północno-wschodnią Polską to tak jakoś mi klimaty odpowiadają, a i pędzone rzeczy też są niczego. Ostatnio 9Jakiś tydzień temu byłem w okolicach Supraśla i było nawet czadowo :clap: :banghead:

A z tymi Motowłochatymi to całkiem śmieszne, tylko jak nazwę przetłumaczyć, żeby zachować przesłanie dla innych DOC ze świata :icon_biggrin:

A może jakieś jeszcze unne pomysły?

Witam Desmoklekotow!

Stoner z Ducem znow pobili Wielkiego Gay-a :)

i tak trzymac, niech kochajacy inaczej schowaja sie gdzie ich miejsce: w krzaki lub do podziemia:-)))

Na spotkanie w czerwcu prawdopodobnie przybede z Ryskiem i (jak bedzie "Poznan") z bratem Michalem, jednak do konca uzaleznione to jest od wielu czynnikow(wiecie sluzba nie druzba...).Jak bedziemy jechac to i tak wczesniej damy znac...

Jesli chodzi o plany majowe to 19 maja bedzie otwarcie sezonu w Lomzy, wiec jesli kto ma czas mozna sie spotkac i z Ducatami ewentulnie przeniesc sie do Motostodoly..., a 14-15 lipca bedzie zlot w Jedwabnem i w ramach tej imprezki mozna zabawic sie Ducatowo...

Po niedzieli bedziemy skladac 999 obaczymy jak to pedzi, ale mysle ze calkiem niezle.

Oponka mi sie konczy wiec pewnie przyjade na czerwcowy Motobazar w Warszawie na zakupy, ale tylko w niedziele, ostatnio widzialem nowki nie smigane(a tylko takie chodza w gre) mozna bylo wygarnac za 380-450 polskich, wiec to nie taki straszny wydatek, no i znudzil mi sie "pstrokaty bak" ale Rycho jakos nie moze przybrac sie do pospawania ucha mego oryginala,zawsze czasu brak, robi sie inne sprzety a swoje zaniedbuje, ale jak to bywa szewc w dziurawych butach chodzi, na szczescie o technicznych sprawach sie pamieta.

To co przyjezdza kto 19 maja??? Moze pogadalibysmy o niezobowiazujacym zrzeszeniu jedynie slusznej Marki??

Pozdr. Janek Klekotek 748.