jannikiel Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 (edytowane) Nooo z jej odwiecznym problemem przeganiania mieszanki z jednej połówki karteru do drugiej... dlatego wolałem MZ, ale nijak nie przypominała Ducati 500 Pantah... Pozdr. J-748 S. Tera historyjka odnośnie oświetlenia... Mielim kiedyś z bratem WSK 175 letko przerobioną na enduro, i oczywiście światła miała znikome, a któregoś razu zasiedzielim się u kolegi i trzeba było wracać... no to jadziem, Michał kierował, i cały czas wpatrywał się tak w te 5-10 metrów słabo oświetlonej drogi, a dość szybko parzył- jakie 80km/h, ja siedziałem z tyłu i patrzyłem daleko czy jakiś ciemniejszy cień nie stoi na drodze i zauważyłem jakieś 2 ogniki przed nami i przekrzykując pęd powietrza wrzeszczę: Michał chyba ktoś stoi na drodze! a Michał odwraca głowę i pyta: Cooo? i w tym jednym momencie wpadł miedzy te dwa ogniki , które okazały się petami w ustach mocnorolnych farmerów, fuknęło tylko z lewa i z prawa, przeszlim cało! a ja tylko przez chwilę zauważyłem przerażone twarze rolników...Oczywiście zostaliśmy potem rozpoznani- i już zawsze od tamtej pory na nas nie mówiono inaczej jak: "... te Niklowe Dziki..." Się jeździło:-)))))... Edytowane 6 Października 2009 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Tak sobie zerkam,czytam i tylko utwierdzam sie w przekonaniu ze dobry ruch robie zmieniajac moto na klekoczacą włoszkę :lalag: Wtedy bede mogl juz pelnoprawnie do was dolaczyc...ale to dopiero...albo juz w przyszlym roku jak pogonie GSXFa :icon_razz: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi-r Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Tera historyjka odnośnie oświetlenia... Mielim kiedyś z bratem WSK 175 letko przerobioną na enduro, i oczywiście światła miała znikome, a któregoś razu zasiedzielim się u kolegi i trzeba było wracać... no to jadziem, Michał kierował, i cały czas wpatrywał się tak w te 5-10 metrów słabo oświetlonej drogi, a dość szybko parzył- jakie 80km/h, ja siedziałem z tyłu i patrzyłem daleko czy jakiś ciemniejszy cień nie stoi na drodze i zauważyłem jakieś 2 ogniki przed nami i przekrzykując pęd powietrza wrzeszczę: Michał chyba ktoś stoi na drodze! a Michał odwraca głowę i pyta: Cooo? i w tym jednym momencie wpadł miedzy te dwa ogniki , które okazały się petami w ustach mocnorolnych farmerów, fuknęło tylko z lewa i z prawa, przeszlim cało! a ja tylko przez chwilę zauważyłem przerażone twarze rolników...Oczywiście zostaliśmy potem rozpoznani- i już zawsze od tamtej pory na nas nie mówiono inaczej jak: "... te Niklowe Dziki..." Się jeździło:-)))))... Przypomniała mi się taka historia, co prawda nie motocyklowa ale mająca dużo wspólnego z naszą niegdysiejszą motoryzacją. Mój kolega miał dumę w postaci Fiata 125P, kiedyś postanowił mi pokazać jak maszynka chodzi. Przy prędkości drugiej swietlnej Fiat wydawał przeraźliwe dźwięki, skutecznie zagłuszające nawet myśli. Postanowiłem zażartować więc krzyczę do niego - dobrze wyciszone nadwozie - Co? - mówię dobrze wyciszone nadwozie - Co? - świetnie wyciszony Na co mój kolega - Tak silnik po remoncie!!! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andryś Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 (edytowane) hahahahahhha dobre:) silnik po remoncie:))) to tak jak w moim dostawczaku zapierdziela niezawodny ale silniczek grzeje w dupsko i powyżej 100 to sobie nie pogadasz za wiele bo po 20 minutach gardło cię boli:)) pewnie dlatego jak rok temu zwoziłem moją traktarynke to nic nie gadałem z kumlem bo zapierdzielalim żeby sobie jak najszybciej pośmigać na nim:))) Edytowane 7 Października 2009 przez Andryś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewa_75 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Mielim kiedyś z bratem WSK 175 letko przerobioną na enduro Łomatko :) To już jest hardcore :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Nie taki hardcore, w końcu poczciwe WSK miały fabryczne wersje uterenowione, o typowo rajdowych motocyklach produkcji polskiej nie wspominając. A Janek to niedługo i na 748 będzie w terenie śmigał :icon_mrgreen: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joe_bar Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 a o cudownych customach typu WSK chopper nie wspominając :) Zaraz zrobimy z tego wątku wątek WSK :) w końcu chyba każdy tym jeździł. a tak swoją drogą to ciekawe co mogłoby być nazwane polskim Ducati :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delta81 Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 a tak swoją drogą to ciekawe co mogłoby być nazwane polskim Ducati :biggrin: Że tak się wtrącę :biggrin: stawiam na junaka :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geni Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Chyba nie ze względu na wycieki?? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Wlasnie tez obstawial bym na Junaka....nieśmiało się tak wtrącam.Swojego czasu widziałem ładnego w Warszawie i przez chwile z daleka myślałem że to Ducati... :biggrin: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Wlasnie tez obstawial bym na Junaka....nieśmiało się tak wtrącam.Swojego czasu widziałem ładnego w Warszawie i przez chwile z daleka myślałem że to Ducati... :biggrin: widocznie palimy inne rzeczy :biggrin: Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi-r Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 (edytowane) Junak zacny sprzęt, a może Sokół 1000? http://img195.imageshack.us/img195/3439/img4005z.jpg Edytowane 7 Października 2009 przez rafi-r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boa Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Sokół=Indian :bigrazz: Cytuj Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 widocznie palimy inne rzeczy :biggrin: Theodor,wiesz akurat wtedy siedzialem w tramwaju i slyszalem tylko dzwiek silnika zagluszany przez inne pojazdy.....dopiero pozniej oczom moim ukazał się,Junak w wersji Vintage :biggrin: Sokół 600 R/T opisywany niedawno wraz z Ducati Streetfighter w Świecie Motocykli zrobił na mnie wrażenie.Tyle że jak tu jeździć motocyklem z biegami w ręku(niewiem czemu ale odrazu kojarzą mi się Ikarusy Komunikacji Miejskiej :icon_razz: ) Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joe_bar Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 widocznie palimy inne rzeczy :biggrin: po co palić? lepiej wdychać zapach przepalonego paliwka. hmmmm poezja :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi