zaza Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Hej chlopaki-krakowiaki i gorale, ja sie tez chetnie na piwko czy tam kawe pisze. Nie zapomnij o mnie Seba :icon_mrgreen: Ale zajade to chyba rowerem bo mi aku ostatnio sie rozpuknal :icon_mrgreen: Goraco pozdrawiam PS. A dla wszystkich gadzieciarzy: http://www.sybarites.org/2007/07/20/ducati-usb-memory-stick/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasec Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 No i mam już nowy sprzęcik -ST2 żółciutką z 2003 (...) Kris, GRATULACJE !!! :flesje: hehehe, kolejny ST :biggrin: pozdrojack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 dzięki za gratulacje - ja się wczoraj ciwszyłem jak dziecko, jak stałem w garażu i sobie coś tam grzebałem przy Ducu :icon_mrgreen: A tak przy okazji mała refleksja - popatrzyłem sobie na info o nas na Forum i muszę powiedzieć, że jestesmy gronem raczej dojżałych (w pozytywnym znaczeniu)motocyklistów. Mówie tu również o wieku - popatrzcie, ze spora grupa z nas to 30-latkowie. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Eeee tam Muminek coś bredzisz z tym wiekiem, co prawda niektórzy już całkiem włosy stracili....hihihi... inni trochę szpakowaci..... :icon_mrgreen: ale jak kiedyś pisał jeden Klekot z Łomży, ledwie pełnoletni jesteśmy.... :icon_mrgreen: Gratuluję żółtego sprzęta! :banghead: pogłaszcz go od wujka Seba pod reflektorkiem i za lustereczkiem, i niech sie nie martwi za 150 zeta zrobimy go na czerwono... albo i czarno???Witam Desmo-korka w kąciku stada facetów o drżących rękach...hehehe... :icon_evil: i dwóch panien wytrząśniętych... :buttrock: czy jakoś tak :rolleyes: Duke to może te koleżanki Niny również wpadną na kawkę? Będzie miała obstawę :banghead: :biggrin: PZDR Edit: Muminek nowy moto i nowy avatarek??? Edytowane 16 Października 2007 przez scitro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Ja tam się jeszcze za emeryta nie uważam :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDeViLL Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Spoko, spoko... ;) ... Miałem na myśli właśnie jakieś spotkanie klubowe-pubowe :flesje: i przy kawce.Bedziemy mogli Darkmana namówić żeby sam otworzył saloonik ducatkowy, czy coś tam...hehehe... a nie sprzedawał swojego talentu handlowego za marne grosze :icon_razz: Hej chłopaki ;) A może by tak rozkręcić mały Ducatowy krakowski interes :notworthy: -> Darkman otworzy Ducio salon-> ja szkółkę motocyklową-> Duke będzie robił retusze plastyczne kursantów po upadkach,-> Scitro ponoć ma niezłą wprawę w spawaniu baków i malowaniu, to będzie sprzętom dogadzałJakąś reklame walnie się na forum,Jeszcze jakieś woodoo za powodzenie... No i interes gotowy ;) A wtedy to może i Poznań przestanie ściemniać, że ma daleko i pofatyguje się do Krakowa :lapad: No ale wszystko oczywiście trzeba by obgadać przy wspomnianej "kawusi" :lalag: Co wy na to :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 A zapomniałaś że scitro jeszcze umie zagniecenia z baków wyciągać... hehehe... i bezpiecznik wymienić :buttrock: Pozdrawiam Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 co do wieku emerytalnego - to tak nie twierdziłem (to jakoś tak wyszło - to chyba jakieś luźne przemyślenia miałem) co do pomysłu naszeg oDiabełka :buttrock: - kurczę podoba mi się. Może przy okazji byśmy zrobili Ducatową szkółkę doszkalającą jazdy (sam bym skorzystał) i świadczyli usługi na wzór Grandysówkris a tak przy okazji - czy w Krakowie stoi w salonie do obejżenia 1098 S tricolore http://www.motofun.pl/?id=katalog&kid=41&pid=232 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_M Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Kris gratulacje ,tydzień przed tobą u mnie kumpel w pracy tez sie przesiadł z M20 na ST ale 3 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Kris gratulacje ,tydzień przed tobą u mnie kumpel w pracy tez sie przesiadł z M20 na ST ale 3 . dzięki - a jak tam Twój Monsterek? już popędzasz go mocniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 W czwartek machnalem za jednym posiedzeniem 400 km, czas 4h 20min. Chwilami nie bylo lekko. :)Zuzycie paliwa 5,5 l/100km. W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Dzisiaj już drugi tokarz mi powiedział że nie da rady wytoczyć kosza sprzęgłowego. Została mi jeszcze jedna szansa, jeszcze jeden fachman, podobno najlepszy w pomorskim. Wrzucam fotki walniętego kosza. Scitro jak możesz to zerknij czy coś się da z tym zrobić. Co do odlewu to chyba marne szanse. Sama forma do odlewu by kosztowała kosmiczną kasę. http://img91.imageshack.us/my.php?image=p1030185muu7.jpg http://img91.imageshack.us/my.php?image=p1030186mpf6.jpg http://img91.imageshack.us/my.php?image=p1030188mda7.jpg http://img91.imageshack.us/my.php?image=p1030190mtj5.jpg http://img91.imageshack.us/my.php?image=p1030191mym1.jpg http://img91.imageshack.us/my.php?image=p1030192mno2.jpg http://img91.imageshack.us/my.php?image=p1030194mln7.jpg Zastanawiam się też czy może nie dałoby się jakoś dostosować kosza z suchego sprzęgła. Założyć wszystkie okładziny i cały kosz. W sumie to się trzyma na tym samym wałku. Tylko że w tamtym koszu nie widziałem tej wielkiej zębatki, która jest przynitowana do mojego kosza (na ostatnich fotkach jest już zdemontowana). Edytowane 16 Października 2007 przez Jagdtiger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Dzisiaj już drugi tokarz mi powiedział że nie da rady wytoczyć kosza sprzęgłowego. Została mi jeszcze jedna szansa, jeszcze jeden fachman, podobno najlepszy w pomorskim. Wrzucam fotki walniętego kosza. Scitro jak możesz to zerknij czy coś się da z tym zrobić. Co do odlewu to chyba marne szanse. Sama forma do odlewu by kosztowała kosmiczną kasę. ....... a może warto pogadać z kimś z politechniki lub z technikum, żeby w ramach pracy magisterskiej lub innej zrobili Ci potrzebne elementy? może za jakąś niewielką odpłatą by Ci zrobili? taka tylko luźna myśl mi przyszła do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Taki kosz to tylko toczenie+ frezowanie na b. precyzyjnych obrabiarkach i na dodatek jesli robiony ze stali mniej wiecej podobna mase trza by bylo uzyskac...nie ma rady trza dalej szukac- moze kto ma sjakies kontakty zzagranica??Ciekawe ile taki kosz kosztowalby na Slowacji czy w Pradze?Jak 1000 zl juz sie oplaca...Tak wogole to Krzysiu przyjemnej i owocnej jazdy na turystyku Ducati:-)) Ci zycze!!! :lalag: :clap: :crossy: Bylem wczoraj Klekotem u Ryska "przewietrzyc sie " i porobic co nieco przy zolciaku 748,juz przeprowadzilem w nim male modyfikacje, ale i tak sie okazalo dlaczego slabiej jezdzi od mego Czarnucha, no i bedziem ze wszech sil pobudzac go do zycia...ile mi to zajmie nie wiem,ale mam nadzieje ze sprzet bedzie jedzil jak trzeba...Seba nie wyskakuj mi tu z wiekiem- ja tam zawsze byl mlody, i ladny- no teraz jestem tylko mlody :D :icon_eek: :cool: Narazie tyle... Pozdr. Wszechdesmomaniakow! Janek -Cziernojabestyja 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Najlepiej to znaleźć kogoś kto ma kontakt w Ducati we Włoszech. Gdyby wyszło za tysiaka to bym się nie zastanawiał. Tutaj dorabianie tego elementu pewnie wyjdzie drożej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi