wueska Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Brawo...Kuba streściłeś w swoim poście 3 lekcje technologi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 kubaDR600 jakbym słyszał mojedo wykładowce z materiałoznastwa :D brawo za fachowa wiedze, trzeba jeszcze wspomnieś o układzie żelazo-węgiel, dowiemy się z niego przy jakiej temperaturze występuje określona stuktura krystaliczna stali, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 to podaj mi namiary na tego kolesia, który rozbi te sprężyny, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 kubaDR600 jakbym słyszał mojedo wykładowce z materiałoznastwa :D brawo za fachowa wiedze, trzeba jeszcze wspomnieś o układzie żelazo-węgiel, dowiemy się z niego przy jakiej temperaturze występuje określona stuktura krystaliczna stali, Celowo starałem się pisac bardzo ogólnie i nie wspominałem o wykresie bo taki wykres trzeba jeszcze umieć czytać zresztą w przypadku spręzyn i tak dochodzą jeszcze dodatki stopowe więc sam wykres Fe-C nie bedzie miał bezpośredniego zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 ogólnie to o twradości stali po hartowaniu decyduje zawartość węgla, inne dodatki stopowe decydują o szybkości z jaką nalezy chłodzić materiał by uzyskac strukturę martenzytyczną (aby go zahartować)to tak dla uzupełnienia [ Dopisane: 01-02-2006, 09:45 ]z tego wykresu (znająć skład chemiczny stali) możemy wyznaczyć temperaturę do jakiej trzeba nagrzać stal w celu jej zahartowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 ten wekres znajduje sie chyba we wszystkich szkołach o profilu mechanicznym:) można poprosić o namiar tego kolesia co sprężyny robi?????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 wpisz w google hasło sprężyny i juz. Nie wiem jak z cenami.a tu przyklad:http://www.cefedro.com.pl/oferta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi