michala Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2003 ale przeciez jak sie jedzie 40km/h albo 60km/h to czuc ta predkosc i roznice! nie sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2003 I_Mat chciałbym to zobaczyć :lol: Zębatka miała 30 ząbków :lol:Ta jawka jechała 100km/h chyba na cholu ;)Dlaczego od razu na holu :) - lekki jeździec (chudy i mały) + lekkie nachylenie terenu (kąt tak z [-15stopni]) i można łamać bariery ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Mój simek wyciągał jak go kupiłem coś około 80 dych (tak mówili koledzy - licznik nie działał). Zrobiłem licznik i tyle pokazuje. Jednak kiedy mierzę prędkość z innymi bikami to w skazania wedle ich liczników są różne. Wahają się od 70 do 75 km/h. Różne osiagi spowowdowane są różnym stanem technicznym sprzętów, ale również tym, że firma cały czas eksperymentowała z cylindrami, wydechami i gaźnikami. a mam dwa gaźniki 16n3-1 i 16N2. Ten drugi to starszy model, na którym prawdeopodobnie byłby mocniejszy, ale mój nie jest z jednej przyczyny - ten gaźnik jest rozpieprzony. Co do 100km/h.... Owszem Simek pójdzie tyle, ale z silnikiem 70ccm (można opcjonalnie założyć 80 ccm) i ze zmienionymi zębatkami. Jaednak dużo z tym zachodu. Sądzę, że dostepne w sprzedaży cylindry 60 ccm, które nie wymagają rozwiercania karterów wystarczy do spokojnego rozpędzania się w okolicach 80km/h. Należy oczywiście zmienić zębatki, ale bez przesady. W te Jawki-rakiety nie wierzę. Nawet jakby tyle ujechały, to nie wytrzymały by tej prędkości, były by niestabilne i niebezpieczne. Nie te zawieszenia itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu2003 Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2003 Chyba że :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaskader Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 Ja mam zimla 50ccm a kumpel ma 60ccm tylko że skuter i niema zemnom szans. Może dlatego ze on boji sie jeździć a ja nie :lol: W końcu to ja jestem kaskaderem :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 ja mam simka po dotarciu (jeszcze jezdze powoli) to ladnie idze:) taka roznica ze az sie boje jaki bedzie v max:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 Jak w simku zmienisz małą zębatke to licznik będzie ci odejmował. Ja u siebie wpakowałem najwiekszą zębatkę - 17z, cylinder 60 niemiecki i na liczniku miałem max. 65. Później mieżyłem pare razy z samochodami (Audi A4, ibiza i fabia) i wskazło im 85 (na płaskim terenie). Róznica wskazań predkości miedzy samochodami wynosiła 5 km/h, czyli granica błedu pomiaru.Może z góry doszedłby do 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 Mój simek wyciągał jak go kupiłem coś około 80 dych (tak mówili koledzy - licznik nie działał). Zrobiłem licznik i tyle pokazuje. Jednak kiedy mierzę prędkość z innymi bikami to w skazania wedle ich liczników są różne. Wahają się od 70 do 75 km/h. Nie uważasz że 800km/h to troche za dużo jak na simla?? :lol: Nie czepiam sie to wszystko w formie uprzytomnienia nie chce zadnych kłotnii :evil: :) :D ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 80 dych pewnie ta zdławiona wersja :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 Ach żeby mój simek jechał te 80 dych :-D A tak idzie 65km/h a czasem wskazówka wychyla się trochę dalej na równym terenie. Po dobrym tuningu można wycisnąć z simka 150-160km/h oczywiście wiąże się to z utratą żywotności silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 22 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2005 Po dobrym tuningu można wycisnąć z simka 150-160km/h Chyba przy swobodnym spadaniu. Bądzmy realistami takie vmax jest nie możliwe do osiągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 ja w simku mam elektroniczny licznik i jest dobrze:) polecam :evil:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 W sumie to ja nie próbowałem wyciskać V-max, ale są ludzie z takimi teoriami o takich prędkościach np. założyć kit tuningowy 90ccm, wypolerować kanały, porządny wydech, większy gaźnik, wypełniacze wału itp. troche by szedł ale czy 150 to nie wiem. W necie napotkałem http://www.szupepe.hu/?mit=street zwróćcie uwagę na strzykawkę po lewej stronie baku i obejżyjcie filmik - ciekawe co jest w strzykawce :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 23 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 Ten film jest masakryczny. Jestem ciekaw jak by zmodyfikowany ten simak i ile ważył. Umiejętności też trzeba mieć żeby tak jeździć. A ten plyn w strzykawce to pewnie nitrometan (Joe Bar) :evil: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi