Sz6sty Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Panicznie boje się ciasnych ostrych i wąskich zakrętów. Mowisz powaznie czy sobie jaja robisz?????? :roll: Powarznie Nienawidze zakrętów w kształcie "U" boje sie ich i bede sie bał.Często takie "nagłe zwroty" akcji można spodkać na bocznych drogach, gdy jedziesz np. przez wsie.Oczywiscie wystarczy dodać takiemu zakrętowi polskości (żwir itp i jest super fajna impreza ehehhhe :/ ) PSBartek też tak mam ale umnie to raczej ostrozność (kiedyś mi właśnie na wsi dzieciak wyskoczył) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Sz6sty, wiem o czym mowisz. Wiadomo ze zapiaszczone i zasyfione agrafki to zadna przyjemnosc. Ale jak jest dobra nawierzchnia, zna juz sie dany zakret(albo widac co za nim sei znajduje)-to piekna sprawa skladac moto w taki zakret przy stosunkowo malej predkosci zamykjac opony :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 JAk mialem 14-15 at to skaldalem moto w zakret z 1km/h na piachu ...o i to wygladalo jaby szafa spadla na psa:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Light blue Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 dobra tylko nie śmieć sie :oops: mam cholern aparanoje ze jak wejde do sklepu to sprzeta po powrocie już nei bedzie :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 a ...jak sie wywalelem to lezalem i sie smialem ze szok ........w lesie z borsukami :buttrock: :mrgreen: :mrgreen: :laughing: :laughing: :laughing: :notworthy: lajt blu :clap: :) i nie bedzie :notworthy:... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Light blue to chyba kazdy ma taka paranoje w Polsce :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz6sty Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Sz6sty, wiem o czym mowisz. Wiadomo ze zapiaszczone i zasyfione agrafki to zadna przyjemnosc. Ale jak jest dobra nawierzchnia, zna juz sie dany zakret(albo widac co za nim sei znajduje)-to piekna sprawa skladac moto w taki zakret przy stosunkowo malej predkosci zamykjac opony :twisted:[/quote Ja schizowato zakładam że tej dobrej nawieszchni niema (Kochana POLSKO).Lubie zakręty (byle nie w kształcie "U") i ronda.Ale tak czy siak wszystko jest ze sobą powiązane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 A nikt nie pisze o moim największym strachu. Zawsze gdy zaczynam łapać shimmy mam lęki godne przeszczepu szpiku. Brrrr....nie lubię :notworthy: No i bym zapomniał: po deszczu albo jeszcze lepiej w deszcz, o żesz w pytę, psychoza :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 A ja jako ze mam Endurawke panicznie boje sie jezdzic szybko po ulicach bo mysle ze w zakrecie mi sie moto zlozy na boczek (mam kostki wiec...). Poza tym raz jechalem sobie z 80km/h przez nieznana droge i nagle zobaczylem jakis zakret. Wydawal sie nie za ostry (WYDAWAL :mrgreen: ). I skladam sie w niego a moto nie chce skrecac :oops: . Dopiero wtedy nauczylem sie uzywania jak ja to mowie POWERSLIDU. Dodalem gazu na maxa noga do przodu aby trzymac trajektorie, wychylam sie w lewo i poprzez odpowiedni balans sprowokowalem kolo do uslizgu. Przodem odbijam w druga strone, przelecialem tak kawalek, puscilem gaz i pojechalem spokojnie dalej. Jednak kilka razy robiac podobne rzeczy obracalo mnie doslownie o 120 stopni tek ze w zakrecie moto prawie odbijal na druga strone. Teraz boje sie uzywania tej metody ale mysle ze w ta wiosne opanuje ja i bede juz spoko jezdzil :-D Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Ja najbardziej boję się jeździć cudzymi maszynami, gdziekolwiek i czymkolwiek. Chyba ze jest to crossówka na torze i ziemia nie jest zmarznięta na kość.Nawet gdy biorę z redakcji ŚM jakiś sprzęt żeby rundę po Mokotowie zrobić, to najpierw pytam Dziawera czy sprzęt jest ubezpieczony, a potem Naczelnego czy fotografie już zrobione. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Ja najbardziej boję się jeździć cudzymi maszynami' date=' gdziekolwiek i czymkolwiek. Chyba ze jest to crossówka na torze i ziemia nie jest zmarznięta na kość.Nawet gdy biorę z redakcji ŚM jakiś sprzęt żeby rundę po Mokotowie zrobić, to najpierw pytam Dziawera czy sprzęt jest ubezpieczony, a potem Naczelnego czy fotografie już zrobione.[/quote'] A zdażyło ci się już kiedyś sprzęta uszkodzić czy to taki lęk nieuzasadniony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeRRoRystA Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 u mnie jest jeden lęk, pęknięcie opony przedniej czy tylniej przy prędkości znacznie wyższej niż tradycyjna 50 w mieście.. i wybiegające dziecko za piłką na jezdnie.. nie wyobrażam sobie gdym zabił... :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosna 83 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Wiecie co? Te lęki rózne co mamy świadczą ze umiemy przewidywać i myślimy w czasie jazdy za siebie i innych i dzieki temu jeszcze żyjemy i tu piszemy sobie, ci którzy sie nie boją niczego nie udzielają sie tu bo..... sami wiecie:(((( Oby mieć jak najwiecej ,,leków'' na każdą sytuacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Ja najbardziej boję się jeździć cudzymi maszynami' date=' gdziekolwiek i czymkolwiek. Chyba ze jest to crossówka na torze i ziemia nie jest zmarznięta na kość.Nawet gdy biorę z redakcji ŚM jakiś sprzęt żeby rundę po Mokotowie zrobić, to najpierw pytam Dziawera czy sprzęt jest ubezpieczony, a potem Naczelnego czy fotografie już zrobione.[/quote'] A zdażyło ci się już kiedyś sprzęta uszkodzić czy to taki lęk nieuzasadniony?Mnie nie (odpukać) lecz wyobraźnia działa. Po prostu mam wpojone że o cudzą rzecz którą ktoś nam powierza, trzeba dbać bardziej niż o swoją.Sosna ma rację. Nasze lęki świadczą pozytywnych procesach zachodzących pod chełmem. P.S. Kiedyś był w ŚM test motocykla który był fotografowany tylko z jednej strony. Otóż ktoś wywalił się przed zrobieniem zdjęć do testu... Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 A ja boje sie.... Mostkow takich drewnianych gdzie deski sa ulozone w "jodelke" szczegolnie mokrych. Sa raczej zadkie - raz mialem nieprzyjemnosc przejechac sie po takim mostku i dokladnie go przeanalizowac tyle ze juz po fakcie ;/ Te deski sa cholernie sliskie a na dodatek poukladane tak ze przy zblokowaniu kola odrazu sciaga masakrycznie. To byl moment, lekkie zwalnianie - kolo sie zablokowalo - odjechalo na bok (nawet sie nei podparlem noga bo pewnie bym ja polamal) i piekny szlif przy predkosci cale szczescie nie znacznej bo ok 50-60 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi