sfera50 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 mam małego ścigacza yamahe tzr 70 którą niedawno kupiłem i zastanawiam się ile barów powinno być w oponach :P (120/70/17) z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 myśle że pomiędzy 2-3 bar'y, w zależności od wagi. Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zobacz jakie masz opony, wejdź na stronę producenta, wybierz swój model a tam będzie podany rozmiar opon i zalecane ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszm Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Ja do takich opon dawałem zazwyczaj: przód- 1,9 do 2,0 bar, a tył ok. 2,2 jeżeli jeździsz solo. Z pasażerem ok. 2,4 bar`a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 dosc lekki moto to mysle ze ok 2,0 przod i do 2,4 tyl max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Na stronie Bridgestona do TZR 50: przód 1.8 tył 2.0, do TZR125 tak samo, TZR 70 nie występuje.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfera50 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 no moja yamaha waży 120 kilo dzięki wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Proponuję instrukcję obsługi, a nie dywagacje że może tyle, a może tyle. Każde moto, nawet na identycznych oponach może mieć inne wartości. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pac1man Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 roponuję instrukcję obsługi, a nie dywagacje że może tyle, a może tyle. Każde moto, nawet na identycznych oponach może mieć inne wartości. tak ale producenci tez potrafia namieszac czasem w tym wzgledzie i cisnienie zalezne jest od romiaru opony, czy jezdzisz z pasazerem z jaką predkoscia i modelu opony.Po za tym cisnienie jest podawane w roznych wartosciach .mozna sie wiec spotkac z Barami, PSI, czy atmosferami. a to nie to samo.po za tym jest jeszcze kwestia w w jakich warunkach chcesz to sprawdzac bo cisnienie przez producentów podawane jest najczesciej dla "cold tire" bo podczas dluzszej podrozy cisnienie w kolach i tak wzrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zazwyczaj masz tabelkę z rozpisaniem zaleznym od obciążenia itp. Mówię tutaj o jeździe na ulicy, a nie na torze, gdzie się pompuje mniej. Pomiar oczywiście na zimnych oponach :-). Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 TZR 70 nie występuje. on kupil 50-tke i nowy, wiekszy cylinder. ja bym pompowal tak jak mowia, zawsze cos kolo 2 barow. jak bedize malo to na stacje i tyle:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek xj550 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Ja mam ten sam problem.Wiem tylko tyle że inne ciśnienie jest jak się jeździ samemu a inne jak z pasażerem. [ Dopisane: 24-01-2006, 14:44 ]Właśnie znalazłem na stronie z opisem motocykla. Sfera zrób tak samo. Cytuj GPZ500S->XJ550->GSX600F->ZZR1100->GSF600N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi