Michał Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 spotkalam sie z malowaniem bialym (tzn nie do konca kosc sloniowa..) z brazowymi(? hm.. a moze to byly czarne..) szparunkami. (yba takie bylo malowanie przy modelu m-62) czarnym' date=' brazowym i zielonym. wiecej grzechow nie pamietam... ;) Goska[/quote'] Tak, coś takiego też widziałem. Ni to beż ni żółty, coś jak kolor Wehrmacht'u po 43 roku w Rosji tylko że błyszczący. Siodła z wzorem gumy "kratkę" i w "pestki". Przy czym te ostatnie nie występują często. Spotyka się, chociaż niezmiernie rzadko, tylne siodła z podwójną sprężyną, ale do tego musi być przewężony błotnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 21 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 moze macie jakieś namiary gdzie można kupic gumy siedzenie w tzw. "pestke" ? ( oczywiscie za przystępna cene :D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zachari Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Ja mam takie siedzienie:http://www.bikepics.com/pictures/506041/ Cytuj Ogrody Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolsawiak Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Cześć .Mam pytanie do Was. Czy w oryginalnych emkach szprychy były malowane (w wojskowych) . W BMW Sachara chyba tak,a jak w kacapach ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 22 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 a odnosnie szprych - czy emka miała kiedyś oryginalnie chromowane szprychy :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zly_wujek_trojkat Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 falbany mialy orginalnie szprychy kadmowane ......natomiast kola starego typu byly malowane po calosci.......niestety proces kadmowania jest wielce szkodliwy dla srodowiska i juz dzisiaj prawie nie stosowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 W zadnych wojskowych motocyklach szprychy nie byly chromowane, ani w radzieckich ani w niemieckich. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 jeżeli zaplatali szprychy pomalowane - to lakier popękałby przy zaplataniu.więc musieli malować po zapleceniu. :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 W zadnych wojskowych motocyklach szprychy nie byly chromowane, ani w radzieckich ani w niemieckich. A było w cywilnych wersjach - chodzi mi o połbębny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Siodła z wzorem gumy "kratkę" i w "pestki". Przy czym te ostatnie nie występują często. Spotyka się, chociaż niezmiernie rzadko, tylne siodła z podwójną sprężyną, Pewnie takie cos ! http://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=2169 http://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=2170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 24 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 też podobny wzorek http://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=2178 Mam małe pytanie do znawców motocykla M-72. Czy wszystkie lampy (obudowy, skorupy) w emie były czarnego koloru ? Czy były też malowane pod kolor motocykla ? Do którego roku były montowane tylne lampki tzw. noski (bez stopu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Mam małe pytanie do znawców motocykla M-72. Czy wszystkie lampy (obudowy, skorupy) w emie były czarnego koloru ? Czy były też malowane pod kolor motocykla ? Do którego roku były montowane tylne lampki tzw. noski (bez stopu) ? W M-72 nie spotkałem się z przypadkiem malowania lampy na kolor motocykla. zarówno przednia, krótka jak potem długie lampy przy modelach z krótkim wahaczam pchanym, a także tylne lampki były w kolorze czarnym.To samo dotyczy zresztą MW750, K-750 i K-650. Tylne lampki "noski" były oryginalnie montowane w nowszych modelach typu M (z krótkim wahaczem pchanym). Starsze modele na 'up side down'ie' :P oryginalnie miały zawsze małe tylne lampki. Ps. Irbit, jeżeli myślisz, że ja się będę z Tobą korowodził i przepychał odnośnie zakładania nowych tematów które można zawrzeć zarówno w ogólnym topiku o M-72, jak odpowiedzieć na nie jednym zdaniem, to się grubo mylisz. Chyba Ci to już na PW zresztą wytłumaczyłem jasno i klarownie. Ile razy mam prosić byś tego nie robił :?: :) Następnym razem już nie będę się bawił we wklejanie postów do starego tematu jak to uczyniłem z w/w tylko będzie on od razu usuwany, a Ty punktowany za zaśmiecanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zly_wujek_trojkat Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 alo.....emka w orginale nigdy nie miala stopu...stop to juz wymysl k750.....a jezeli chodzi o przednia lampe to bardzo skomplikowane zagadnienie :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 moglbys bardziej przyblizyc temat... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Mam małe pytanie do znawców motocykla M-72. Czy wszystkie lampy (obudowy, skorupy) w emie były czarnego koloru ? Czy były też WPs. Irbit, jeżeli myślisz, że ja się będę z Tobą korowodził i przepychał odnośnie zakładania nowych tematów które można zawrzeć zarówno w ogólnym topiku o M-72, jak odpowiedzieć na nie jednym zdaniem, to się grubo mylisz. Chyba Ci to już na PW zresztą wytłumaczyłem jasno i klarownie. Ile razy mam prosić byś tego nie robił :?: :) Następnym razem już nie będę się bawił we wklejanie postów do starego tematu jak to uczyniłem z w/w tylko będzie on od razu usuwany, a Ty punktowany za zaśmiecanie. OK, juz nie bede zakłądał tematów o M-72 - dowiem sie wszystkiego osobiśce przez tel i pw. (chciałem tylko żeby było przejżyście) "zly_wujek_trojkat" - przybliż nam temat przednich lamp w emie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi