anakin Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Ja muszę Leasing na Auto, bo mnie podatki zjadają :D więc jak już brać to coś fajnego ...... na co mnie stać :DTo nowego w salonie i podrasować :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anakin Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Yuby z tym lizingiem to jak jest ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Ale koszty to się robi na koniec roku a nie początek. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anakin Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 To przy jakim obrocie firmy by się opłacało za 200 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anakin Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Wiesz Yuby chciałbym uzbierać coś na początek a potem może wsiąść te auto na firmę żony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Dadzą Ci lesing nawet na "watę cukrową", z tym że istotna jest dla banku zdolność kredytowa i dochód, a nie to co robi. Chociaż Getin i od tego ma już odstępstwa. Watro też być watowcem, żeby płacić ratę netto i traktować ją w całości jaki koszt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anakin Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Jeszcze Yuby firma się rozkręca ale za rok lub 2 myślę że będzie dobrze.Tylko się będzie musiała dogadać z wspólnikiem na pewno będą chcieli wsiąść dwa samochody.Dadzą Ci lesing nawet na "watę cukrową", z tym że istotna jest dla banku zdolność kredytowa i dochód, a nie to co robi. Chociaż Getin i od tego ma już odstępstwa. Watro też być watowcem, żeby płacić ratę netto i traktować ją w całości jaki koszt...Żona jest vatowcemNo to próbuj, lizing to trochę inny kredyt. Jak żona ma dochody to bez problemu dostanie. A są lizingi które można załatwić za granicą i wtedy płacisz śmieszną ratę. Kolega z Range Rovera płaci 1400zł a auto kosztowało 660000zł.Na ile lat i jak z wykupem pojazdu .No wiesz chciałbym go potem mieć a nie że biorę następny w lizing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 No to próbuj, lizing to trochę inny kredyt. Jak żona ma dochody to bez problemu dostanie. A są lizingi które można załatwić za granicą i wtedy płacisz śmieszną ratę. Kolega z Range Rovera płaci 1400zł a auto kosztowało 660000zł.gdzie jak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Łysy, tego typu pytania należy zadać księgowemu, który zajmuję się waszą firmą, ponieważ wie doskonale, w jaki sposób i jak w czasie rozkłada się dochód i w jaki sposób potrzeba rozłożyć koszty. No i właśnie to będzie kluczowe przy decyzjach dotyczących poziomu wkładu własnego, wysokości raty i wysokości wykupu... Poza tym nie można zapominać, że przez okres trwania leasingu nie jesteś właścicielem pojazdu i musisz godzić się z pewnymi ograniczeniami (zgoda na wyjazd poza granice, serwisy, ubezpieczenia itp.) Edytowane 25 Stycznia 2016 przez tadeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 To naprawdę jest bardzo indywidualna kwestia, i zawsze najłatwiej rozmawiało się z klientami już po rozmowie z księgowością. Wtedy moja praca polegała na przedstawieniu oferty, a nie wskazywaniu tysiąca rozwiązań w zależności "od"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Cayenne to Auto Żony i na jej firmę .... i nie po to żeby koszty robić tylko po to "bo chciała" :D Ja Leasinguje na siebie (działalność gospodarcza) ..... po prostu zamiast płacić US to wolę część srodków przekazać na ratę leasingową czegos fajnego, poza tym mam inne auto które "pracuje" ale że nie jest jakby "w firmie" to nie mogę uwzględnić kosztów takich jak benzyna, serwis itd. Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anakin Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 No nic dzięki zauważyłem że to bardzo indywidualna sprawa :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 kurde ale co wy tak histeryzujecie z tym że jak auto było walone to już nie kupować ? jak dobrze go ciągnikiem wyprostuje że nie zostawia 4 śladów i na zbieżności nie rozkładają rąk bezradnie to co w tym złego że był walony ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Jeśli miałoby kosztować połowę najniższej krajowej - to pies drapał. Ale jeśli wydajesz połowę wartości przeciętnego mieszkania, to chcesz mieć nie walone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 połowe najniższej krajowej to kosztuje przeciętne tico i to też przeciętne ( prawdopodobnie bite ) więc o czym my w ogóle gadamy :D ?Ja tam jak cena adekwatna to stanu to bitych się nie boję...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi