Skocz do zawartości

Małe Varadero- varadero 125 - info

Rekomendowane odpowiedzi

Bo jak byś chciał wiedzieć to taka jazda daje akurat znacznie większą frajdę. No chyba, że motocykl ma służyć jako środek lokomocji do przejechania z punkt A do punktu B, ale chyba nie o to w motocyklizmie chodzi ;)

Fotografia ślubna, dziecięca, portretowa, akty, etc...

Gość Lukasz1221

Z tego co czytalem właśnie z relacji z podróży, to jest to owiele lepsza frajda. Do przemieszczania się służy tylko po mieście, ale nie na trasie ... Zresztą sam miałem okazje się przekonać , jak miałem motorower . Zakaz wjazdu na drogi ekspresowe i autostrady zmuszały mnie do jazdy po drogach normalnych i powiem Wam, że to jest owiele lepsza frajda z jazdy...

Pozdrawiam,

Lukasz1221

• 6 miesięcy temu...

Witam, chciałem zadać kilka pytan na temat hondy.

Gdy silnik jest na 1000-1500 obrotów to słychać takie jakby stukanie z okolic silnika, jak dam już więcej gazu to tego stukania nie słychac i nie nasla się ono wraz z obrotami.

Czy to może być coś poważnego czy po prostu tak chodzi silnik? słuchałem tych motorków na youtube i z tego co słysze to żaden nie jest cichy i każdy tak jakby sobie pukał podobnie lub tak samo jak mój..

Mogę tylko dodać że kompresja jest bdb, nic nie kopci.

A drugie pytanie to mam wyswietlacz LCD i wyswietla on temp silnika, jednak jak dotąd nigdy nie przekroczyła ona 1 kreski.. raczej coś się zepsuło tylko co?

Witam, chciałem zadać kilka pytan na temat hondy.

Gdy silnik jest na 1000-1500 obrotów to słychać takie jakby stukanie z okolic silnika, jak dam już więcej gazu to tego stukania nie słychac i nie nasla się ono wraz z obrotami.

Czy to może być coś poważnego czy po prostu tak chodzi silnik? słuchałem tych motorków na youtube i z tego co słysze to żaden nie jest cichy i każdy tak jakby sobie pukał podobnie lub tak samo jak mój..

Mogę tylko dodać że kompresja jest bdb, nic nie kopci.

A drugie pytanie to mam wyswietlacz LCD i wyswietla on temp silnika, jednak jak dotąd nigdy nie przekroczyła ona 1 kreski.. raczej coś się zepsuło tylko co?

Może głupio wyskoczę ale czy pytasz o małe czy duże Viadro ?

W moim nic nie stuka :icon_eek: albo już się przyzwyczaiłem :bigrazz:

Obstawiałbym czujnik temperatury ...

Szlag szkoda mi go sprzedawać ale nie będę trzymać gieesa i viadra bo się pogryzą ;)

pzdr

kjujik

Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,
to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz:

A czy to stukanie nie znika (lub cichnie) przypadkiem jak naciskasz dzwignie sprzegla?

Jezeli tak to "ten model tak po prostu ma"

Z temperatura to ja z kolei obstawialbym na termostat.

Jak wlaczasz zimny motocykl to poloz dlonie na chldnicach po bokach.

Jezeli zaczna sie robic od razu cieple to znaczy ze na 90% termostat sie nie zamyka.

To tak na szybko zeby sprawdzic.

Witam, dziękuje za odpowiedzi i jeden problem jest rozwiązany :)

Chodzi o małe varadero.

Co do LCD to mam zapowietrzoną chłodnice, silnik jest goracy a chlodnica zimna, dlatego jutro ją odpowietrze i mysle ze bedzie ok.

Co do stukania to mam mieszane uczuciu, pojawia sie ono po prostu co jakis czas, chwile postuka i przestaje..

Czy jest mozliwosc ze to wina swiec? bo motor bardzo faluje na niskich obrotach i wiem ze swiece mam do wymiany, czy jest mozliwosc ze to ich wina? mam nadzieje ze to nic powaznego, motor naprawde ladnie jedzie nic nie kopci i jest ogolnie super, tylko to mnie martwi ;/

Bardzo proszę o dalsze odpowiedzi, mam nadzieje ze będę mógł wkrótce robić sobie wycieczki bez żadnych problemów :icon_rolleyes:

Dodam że sprzęgło nic nie zmienia :)

Edytowane przez gba4

Przepraszam za PPP ale wszystko już rozwiązane, byłem u mechanika i będziemy sprawdzać rozrząd(tak dla pewnosci) bo mowi ze jestem troche przewrazliwiony :P a uklad chlodzenia - wirniczek wody mial ulamane 2 skrzydełka, zrobimy to na dniach.

Teraz mam inne pytanie, jak rozpoznać czy moja Honda jest zablokowana? jest ona z niemiec, w papierach ma max 110 km/h

Jedzie normalnie do 80 potem się meczy do 95

Kręci się max do 12 tyś obrotów, ile powinna się kręcic odblokowana i jak rozpoznać czy moja jest czy nie?

Jest to model Jc32 jakośtak :)

• 10 miesięcy temu...

Witam forumowiczów! Sam w to nie mogę uwierzyć :banghead: , ale zakluczyłem moję varadero 125 i w szkole zgubiłem kluczyk. Czy ktoś zna jakąś metodę odblokowania blokady dorobienia kluczyka (miałem tylko jeden). Najprościej było by zerwać blokadę ale to i tak niwiele da bo się nie pojedzie. Będę wdzięczny za sugestię. Pozdrawiam. Mir

Witam! I już po kłopocie. Dla zainteresowanych tematem - instrukcja. 1 odkręcić nakrętkę na górnej półce, 2. poluzować lagi na półkach. 3 odkręcić nakrętkę mocującą trzpień póki dolnej w główce ramy. 4 opuścić dolną półkę 5 cm. 5. wyjąć górną półkę ze stacyjkę i zanieść do zakł. dorabiania kluczy. Koszt 100,- z dwoma kluczykami. Montaż w odwrotnej kolejności. Czas pracy 1 godzina. Pozdrawiam

• 5 miesięcy temu...

Czy posiadacze tegoż motocykla mogą wypowiedzieć się na temat słabych stron, na co zwrócić szczególna uwagę przed dłuższą podróżą, co zabrac jako cześci zapasowe. jakie sa wrażenia z jazdy i gdzie znajduje się blokada w motocyklach przywiezionych z niemiec. zastanawiam sie nad takim małym turystykiem i chciałbym przed zakupem dowiedzieć się na jego temat jak najwiecej, na co zwrócic szczególna uwagę przed zakupem.

(Dzięki za naprowadzenie na odpowiednie tory)

Edytowane przez mrzysty

• 5 miesięcy temu...