Hornet Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 A ja zakupiłem łożyska FAG za wszystkie dałem 68zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cycu Opublikowano 11 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 i broń Boże nie planuj głowicyNawet o tym nie myślę. Uważam że Simson jak na swoje lata i pojemność ma odpowiednie osiągi i nie potrzeba ich polepszać. Gdy będę potrzebował coś szybszego to po prostu zmienię motocykl na mocniejszy. Na razie zależy mi żeby Simson był niezawodny. A wracając do łożysk to wypowiedź cypeka41: "I dobrze że sprzedłam go zaraz po remoncie bo następny właściciel zrobilł ok 500km i znowu wymiana łożysk."Trochę zbiła mnie z tropu. Czyżby łożyska SKF były aż tak złe :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 chyba jakas pomylka w sklepie nastapila bo SKF C3 to lozyska jakie motuje sie wyzylowanych silnikach 2t 40KM przay 11tys spokojnie wytrzymuja :buttrock:Moze kolega kupil uzywane lozyska albo tylko szopanowal skf'ami a tak naprawde mial ppl c3 (mialem takie w simsonie) to to jest porazka :D Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Ja kiedyś szukałem łożysk do czegoś to fachowiec mi powiedział że zwykłe polskie pracujące w oleju wytrzymują nawet do 18tys obr. Nie chce mi sie w to wierzyć za bardzo ale mówił to naprawde kolo który sie zna na łożyskachTrwałosc i wytrzymałośc to co innego.... Moga wytrzymac nawet do 25000obr/min ale sie rozleciec po przebiegu 150km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 A co z łożyskami do silnika od wski 125 ? Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 ja stawiam na zwykle lozyska na takich robilem remont i chodzil bezproblemowo POLSKIE NIE ZNACZY ZŁE Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 polskie są jeszcze dobre do silników bez tuningu a do simka po hardocowym tuningu jakiego ja mam to są do "siedzenia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 jak masz simka po tjuningu;) to kup z wiekszym luzem.. wtedy będąmiały wyższą wytrzymałość obrotową.. albo łożyska na koszyczkach bakielitowych .. chyba tak sie to nazywa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 ja mam teflonowy koszyczek łożyska japońskie za 20zł sztuka a mam ich 6 w silniku i mam wysoko obrotowe łożyska na wał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cycu Opublikowano 13 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 A jak sądzicie opłaca dokładać się za teflon w łożyskach :?: Robi to aż tak wielką różnicę :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Wytrzymałość i jeszcze raz wytrzymałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 koszyczki z tworzyw sztucznych to fenomenalna sprawa według mnie.. łożyska pracują bardzo długi czas naprawde cicho;) Do mojej MZ 1 takie łożysko kosztuje uwaga 80zł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Hehe dibo mówił że widział łożyska do simsona c 4 ale kosztowały bagatela 90zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 bo C4 moza dostać na zamówienie;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek89 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 A czy dobra marka łożysk ma takie samo znaczenie przy łożyskach do skrzyni biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi