Romualdo Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 zamek w OlsztynieDajcie innym znać gdzie to jest. Ja nie wiem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 zamek w Olsztynie Śłyszałem i widziałem niestety tylko z relacji telewizyjnej przy okazji jakiejś imprezy plenerowej połączonej z największym w kraju pokazem fajerwerków.Faktycznie okolica godna zwiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romualdo Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Ruiny zamku to wiem gdzie, ale gdzie ta knajpka albo jak się nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madee Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 ruiny zamku są też w Ogrodzieńcu, to jest kawałek za Częstochową (jakieś 50km, możliwe, że więcej). Piękne miejsce i dla mnie wiąże się z miłymi wspomnieniami, aż żałuję, że nie pojadę z Wami, o ile oczywiście zdecydujecie się na odwiedzenie tego miejsca :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marciolis Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Witam, ja również (tak jak rok temu) wybieram się na pielgrzymkę do Częstochowy, ale my będziemy jechać od strony WrocławiaJadący z Wrocka i okolic dajcie znać możemy polecieć razem :P, a później spiknąć się na miejscu z ekipą z forum.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 (...) aż żałuję, że nie pojadę z Wami (...) Na dwa dni nie potrzebujesz kuferków, nie biadol.Oddam Ci swój kufer bez żadnych oczekiwań z mojej strony. Powaga :P Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flisert Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 pod zamek w Olsztynieruiny zamku są też w OgrodzieńcuJa osobiscie nie widze zadnego problemu :P z tego co sie orientuje to spotkamy sie na stacji BP (lepszy byłby parking przed TESCO jest 10x wiekszy) - potem jedziemy na Stary Rynek (podobno ma tam cos być z zwiazku z otwarciem sezonu) potem gdzies cos zjesc i sie napić nastepnie wycieczka krajoznawcza po Częstochowie (Jasna Góra, Dolina Miłosierdzia-(źródełko), Katedra św Rodziny, Aleje NMP, potem ok 15kilometrów - Olsztyn ruiny zamku oraz pyszne lody (zalezy od pogody), a na koniec ok 40kilometrów- Ogrodzieniec - zajefajny zamek dotego genialnie podświetlony (dlatego na koniec) - świetny mało miasteczkowy klimat !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Asy a powiedzcie o której godzinie na tej BP po dzień to znam ale godziny ni pierona a prawdopodobnie przykulam sie sam.No chyba że "brak wolnych mijesc" :lol: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Stary Rynek (podobno ma tam cos być z zwiazku z otwarciem sezonu) potem gdzies cos zjesc i sie napić nastepnie wycieczka krajoznawcza po Częstochowie (Jasna Góra, Dolina Miłosierdzia-(źródełko), Katedra św Rodziny, Aleje NMP, potem ok 15kilometrów - Olsztyn ruiny zamku oraz pyszne lody (zalezy od pogody), a na koniec ok 40kilometrów- Ogrodzieniec - zajefajny zamek dotego genialnie podświetlony (dlatego na koniec) - świetny mało miasteczkowy klimat !!!!! No to całkiem miły program dnia się szykuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Wyjazd z Warszawy o 7:00 więc jak nic się nie wydarzy to na tej stcji będziemy około 9:30 rano, chyba, że będzie bardzo zimno i trzeba będzie częste przerwy robić tak jak rok temu to trochę się spóźnimy. Plan wyjazdu jest trochę inny niż mówi flisert. Po spotkaniu na BP jedziemy na mszę pod klasztor, która będzie połączona ze święceniem motocykli, po mszy możemy jechać coś zjeść a co później to już na miejscu ustalimy. To jak tak uważam ale proszę by głos ostateczny w sprawie Częstochowy zabrał Galar. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romualdo Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Program fliserta mi się bardzo podobam, ale...- o której ta msza?- 9.30 w Częstochowie 8O , będę prowadził ekipę z Poznania, trasa nie ma 2-pasmówek (raczej same dziury) NIE ZDĄRZYMY CHOĆBYŚMY SIĘ zes*ali- jak bedziemy wiedzeli o któej jest msza to polecimy prosto tam,a potem to według planu fliserta - wiem, że załatwił niespodzianki i to przy udziale policji - przelot przez miasto bez kolizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 24 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Więc po mszy i jedzeniu możemy pojechać pozwiedzać okolicę z przewodnikiem flisert. Nie pamiętam, o której jest msza ale Galar na pewno wie więc zaraz się dowiemy. Będą to na pewno godziny przedpołudniowe. flisert z tym rynkiem masz rację, że tam spotykają się motocykliści przed mszą i parada rusza pod klasztor, niestety wątpię byśmy zdążyli w zeszłym roku nam się nie udało i pojechaliśmy bezpośrednio pod klasztor. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madee Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 (...) aż żałuję, że nie pojadę z Wami (...) Na dwa dni nie potrzebujesz kuferków, nie biadol. nie chodzi o kuferki Tomku. Po prostu wyprawa na mszę do Cz-wy jest dla mnie bez sensu, bo jestem niewierząca i w takim "imprezach" udziału nie biorę. No chyba, że można zrezygnować z tej jednej części wyprawy. Oddam Ci swój kufer bez żadnych oczekiwań z mojej strony. Powaga ;) Zastanawiam się czy się cieszyć czy płakać :P :lol: Za ofertę dziękuję, może skorzystam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galar Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 nie chodzi o kuferki Tomku. Po prostu wyprawa na mszę do Cz-wy jest dla mnie bez sensu' date=' bo jestem niewierząca i w takim "imprezach" udziału nie biorę. No chyba, że można zrezygnować z tej jednej części wyprawy. [/quote']Jadą także niewierzący, część jest na Jasnej Górze część pozostaje poza tym klimatem.generalnie chodzi o spotkanie osób z kraju, których się nie widziało od dawna.Zbiórka na rynku chyba nic się nie zmienia 10.00Msza 11-11.30 coś w tych okolicach.Po mszy czas wolny i tu możemy zacząć program fliserta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delfii Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Jeśli dam rade to chętnie się dołączę ;) Potwierdzę jak będziecie mieli konkrety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi