HunterM Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Pewnie! Ale jak mi się spodoba to już nie oddam :wink: :) Vektor, nigdy mi nie mówiłeś, ze chcesz pojeździć w teksach :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Vektor, nigdy mi nie mówiłeś, ze chcesz pojeździć w teksach :biggrin: To jak będziemy następnym razem winklować to się wymienimy :bigrazz: :wink: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Takie mam jeszcze pytanko czy np jak kupie same spodenki tekstylne to później mozna do tego kurtałke jakąś dopasowac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Takie mam jeszcze pytanko czy np jak kupie same spodenki tekstylne to później mozna do tego kurtałke jakąś dopasowac?? Możesz kupić z kompletu - najpierw spodnie a potem kurtkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatsu Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Przeglądnąłem wcześniejsze posty i dołożę tylko jedno uwagę dotyczącą czasu. W tekstylkach modeki Menvile czyli na onczas kiedy były nabywane najwyższa półka, śmigam trzeci sezon i niestety widać po nich ich wiek. Spodnie są jak z menela a kurtka tez już wymięka. Można i czyszczę ją czasami szczotką z robali, ale tylko się wykruszają. Równocześnie drugi sezon mam skóry z Ledmara - ramoneska i spodenki wiązane z boku, prawda że pastowane raz w miesiącu ale się trzymają. Dzisiaj dla potrzeb testu, zajechałem robalami kurtkę ze skóry modeki Huricana i pół minuty zajęło ich zdjęcie mokrą szmatką, a było tego trochę bo cruiserek bez szybki, jak na stylowe moto wypadło - tak lubię. Co do komfortu cieplnego to trzeba trochę włożyć w bieliznę, można szukać na posezonowej wyprzedaży bielizny dla narciarzy, lub pójść na całość w ciuchy np bikera ale za komplet to ponad 700 zeta. Testowałem przy 5-10 C i musiałem rozpiąć kurtkę (skórę bez podpinki) bo się lekko grzałem. Już gdzieś pisałem, że wszystko opiera się o cenę, i o to co komu do twarzy pasuje, więc miłych wyborów. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzka Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 (...) Spodnie są jak z menela a kurtka tez już wymięka. Można i czyszczę ją czasami szczotką z robali, ale tylko się wykruszają. (...) A czy nie próbowałeś swoich texów zwyczajnie uprać :icon_question: Texy należy prać, a nie pocierać szczoteczką czasami. Takie pocieranie nie zlikwiduje "zapaszku". Na stronie producenta z pewnością znajdziesz odpowiednie zalecenia dot. konserwacji i czyszczenia. Mój Tuareg HG ma chyba z 10 lat i prócz tego, że kolorki mu trochę zbledły od słońca, nic się z nim nie dzieje. Piorę go, gdy zachodzi potrzeba. Swoją drogą jak sobie pomyślę, że miałabym pastować spodnie i kurtkę skórzaną to już mi słabo :rolleyes: Cytuj <seryjna kolekcjonerka> Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jestPatrzy w oczy tak, jakby znała mnie od latKiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 A czy nie próbowałeś swoich texów zwyczajnie uprać :icon_question: Texy należy prać, a nie pocierać szczoteczką czasami. Takie pocieranie nie zlikwiduje "zapaszku". Na stronie producenta z pewnością znajdziesz odpowiednie zalecenia dot. konserwacji i czyszczenia. Mój Tuareg HG ma chyba z 10 lat i prócz tego, że kolorki mu trochę zbledły od słońca, nic się z nim nie dzieje. Piorę go, gdy zachodzi potrzeba. Swoją drogą jak sobie pomyślę, że miałabym pastować spodnie i kurtkę skórzaną to już mi słabo :rolleyes: A ja piorę w łapkach w temperaturze 30 C, nie używam płynu do płukania bo producent zabronił. I jest git, nic sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzka Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 A ja piorę w łapkach w temperaturze 30 C, nie używam płynu do płukania bo producent zabronił. I jest git, nic sie nie dzieje. i słusznie! Płyn do płukania zatyka mikropory w membranie i mambrana przestaje działać. Nalezy też pamiętać o nie wirowaniu! Podczas niego membrana pęka. Cytuj <seryjna kolekcjonerka> Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jestPatrzy w oczy tak, jakby znała mnie od latKiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 i słusznie! Płyn do płukania zatyka mikropory w membranie i mambrana przestaje działać. Nalezy też pamiętać o nie wirowaniu! Podczas niego membrana pęka. Nie wiruję, wieszak i schnie, schnie, aż wyschnie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Nie wiruję, wieszak i schnie, schnie, aż wyschnie :wink: Mi cosik texy nie leżą,wolę skórę.Kurtka od Modeki + jeansy dopinane do kurtki wokół komina,pod to pełna zbroja nakolanniki i gatki z protektorami.W trasę to samo,tylko spodnie skórzane.Nie mam zaufania do protektorów w ciuchach bo lubią się przesówać i słabo chronią podczas gleby(sprawdziłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatsu Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 A czy nie próbowałeś swoich texów zwyczajnie uprać :icon_question: Podpinki piorę i to często bo nie lubię jak muchy za mną latają :icon_mrgreen: . A z pastowaniem, to jak z motorkiem, można każdy detal dopieścić, jak i potraktować karcherem. Rzecz gustu, a o tym jak wiadomo się nie dyskutuje, każdy robi co lubi ;) . Opinia zamieszczona jest na podstawie faktów i doświadczenia, ale czasami "jak fakty przeczą teorii tym gorzej dla faktów" jak mawiał mój znajomy w pracy :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m.reczulski86 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 (edytowane) Mam kurtkę Wintexu i nie narzekam. Jeździłem już w mniejszy i większy deszczyk i do celu docierałem suchutki. Gorzej z nogami bo jak na razie nie dorobiłem się spodni, ale myślę o bojówkach RETBIKEa za 260 PLN. Opisanych w "Świecie motocykli". Może ktoś doradzi na ten temat... Edytowane 18 Maja 2009 przez m.reczulski86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wykrzyknik Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Mam kurtkę Wintexu i nie narzekam. Jeździłem już w mniejszy i większy deszczyk i do celu docierałem suchutki. Gorzej z nogami bo jak na razie nie dorobiłem się spodni, ale myślę o bojówkach RETBIKEa za 260 PLN. Opisanych w "Świecie motocykli". Może ktoś doradzi na ten temat... Tydzieńtemu byłem u nich w sklepie. Chciałem kupić właśnie spodnie... nie wie mna kogo sa szyte, jakie trzeba mieć wymiary ale dla mnie totalna porażka... Kupiłme Modeki, po weekendowym wypadzie do Gdańska mogę powiedzieć jedno - rewelka... Mimo deszczu i niskich temperatur dojechałem suchy i nie przemarznięty. (miałem pod spodem tylko podkoszulke i majtasy). :biggrin: Uważam, że nie ma co oszczędzać na takich rzeczach. Wolę wydac raz więcej kasy i mieć coś solidnego niż po kilka razy na badziewie z którego nigdy zadowolony nie będe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Powiedzmy ze zdecydowalem sie na tekstylne ciuszki. Chcialem zaczac od kupna spodni i prawie kupilem modeke ale znalazlem duzo złych komentarzy na temat tych spodni. Zwracam sie do Was o pomoc: szukam spodni tekstylnych z wywietrznikami i podpinka. Co mozecie polecic tak w cenie 500-1000zł (lepiej blizej 500 ale kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zaproponujcie jakis zestaw modeki ( caly kombinezon) tekstylny. Bo nie wiem na co sie zdecydowac ... Narazie faworytami sa .. -kurtka Melville Pro -spodnie Quebec Pro Jak mozecie napiszcie co myslicie o takim zestawieniu..... , a moze zaproponujecie cos lepszego w podobnej cenie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi