mz_1987 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 witam chciałem sie spytać czy można rozebrać tłumik i go wyczyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allu Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Nie . Trzeba rozcinać jedynie . P.S też jestem z Rzeszowa i tez mam etz 250 :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 wyczyścićmozna wypalić:odpowiednia <dobrana na podstawie prób i błędów> dawka benzyny i zapałkitak na wszelkich wypadek postaw brata/wujka/siostre z gaśnicą w rogu garażu, a tacie powiedz że wszystko ładnie odmalujesz, a samochód i tak był juz stary i niezbyt bezpieczny, więc może to dobrze że spłonął ;) :P może również wsypać do eydechu kreta do rur i wrzątkiem go :( , uważaj tylko bo może przeżreć skorodowane tłumiki <sie sąsiadki ucieszą :P> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 niestawiaj baby przy gaśnicy .. bo jedyne co zrobi to ucieknie.. lepiej kup Kreta i przeczysć to kretem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 albo zalej rozpuszczalnikiem nitro albo ropa i zostaw na kilka dni moze dopusci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 ja sie podczepie do tematu. chodzi mi własnie o tego kreta. czy wlac go do tłumika samego czy trzeba go rozrobic z wodą (jesli tak to w jakich proporcjach) i czy trzeba po zalaniu tłumik zostawić na jakiś czas, czy trzeba nim poterepac co by sie wszystko w środku wymieszało i wylać. jak to jest? Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 zalezy jaki masz tłumik jak ładniusi nikielek nie przyszlifowany itp to wypal, a jak juz lekko sfatygowany to rozcinaj od spodu czysc składaj i lataj dalej jak masz pojecie o spawaniu to śladu nie zostawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niagara Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 ja swoj zalalem ropa i wypalilem i gitarka ;) troszke mam zniszczony tlumnik ale po wypaleniu przetarlem go i lala jak przed wypalaniem :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 chodzi mi własnie o tego kreta. czy wlac go do tłumika samego czy trzeba go rozrobic z wodą (jesli tak to w jakich proporcjach) i czy trzeba po zalaniu tłumik zostawić na jakiś czas' date=' czy trzeba nim poterepac co by sie wszystko w środku wymieszało i wylać.[/quote'] najpierw wsyp tego kreta <tak nie zadużo> i zalej wrzątkiem, tylko uważaj na oczy, ręce!!!! bo może walnąć i chlusnąć do góry. poczekaj, aż przestanie "żreć" i wylej wszystko. W razie konieczności powtórzyć. uważaj z tym kretem po "żre" niesamowicie. ja swoj zalalem ropa i wypalilem i gitarka troszke mam zniszczony tlumnik ale po wypaleniu przetarlem go i lala jak przed wypalaniem to teraz automax' date=' szmatka i mozna zdziałac cuda :notworthy: pzdr ja swoj zalalem ropa i wypalilem i gitarka troszke mam zniszczony tlumnik ale po wypaleniu przetarlem go i lala jak przed wypalaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 tylko ze wypalanie nigdy nieda efektu kreta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 tylko ze wypalanie nigdy nieda efektu kreta.... tak samo jak kret efektu wypalenia :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 z tegoco sie orietuje zeby dopalić sadze i pozostalości trzeba temperatury powyzej 800stopni;) wiec lepiej potraktowac to kretem;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 ok dzieki za rady. bedąc w sklepie znalazłem tego kreta i pisze że od jest do przetykania rur, likwidowania zatorów itd. A nalazłem jeszcze tez "odkamieniacz" - srodek co usuwa kamień z rur - może by tego zastosował, czy lepiej kreta? Jak myślicie? Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PM2Z Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 a tak dla laika: po czym poznać, że tłumik tego wymaga? rozumiem, że nie chodzi o nieprzepuszczanie spalin bo to już sporo za późno :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 ja to poznałem potym .. jak zaczołem słyszec doośny szum z tłumika... Tak np. jetsw przypadku MZ i WSK oraz niechce reagowac na gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi