Klaus Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 czy ktoś może wie gdzie mogę kupić białe nakładki na opony.bo gdzieś mnie się obiło o uszy że są takowe pozdrawiamklaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 są gotowe opony lub specjalne flamastry do malowania na biało boków opon - to wiem na pewno. Ale nakładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jami Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Są takie nakładki, gdzieś, bodaj w Louisie widziałem.Widziałem też założone na koła, nie wyglądają już tak efektownie .Dla mnie wyłącznie opony z białymi bokami, są droższe ale też wyglądają ok.Flamaster to stosują wiejscy tunerzy , malując białe napisy w swoich wypasionych Oplach Kadetach :( .Radzę zebrać parę groszy więcej i udać się do Dunlopa, Metzelera lub innych producentów.Drifter będzie wyglądał super w białych oponkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Gdzie kupić to nie wiem, ale przypominam sobie odrestaurowaną Jawe TS 350 właśnie z takimi nakładkami na oponach, a może to już były takie opony... Efekt wizualny był bardzo zadawalający :( Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 a mi sie coś kołacze po głowie, że już kiedyś sie ktoś o takie cudo pytał... spróbuj pogrzebać w archiwum może tam coś znajdziesz :idea: Pozdrawiam Turek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 hmm gadalem z ludzmi milosnikami starych amerykanskich samochodow oni maluja chlorokauczukowymi farbami krawedzie i raz na jakis czas je renowuja ponoc sie sprawdza Cytuj FXST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygmunt III Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 hmm gadalem z ludzmi milosnikami starych amerykanskich samochodow oni maluja chlorokauczukowymi farbami krawedzie i raz na jakis czas je renowuja ponoc sie sprawdza Malowanie boków opon czymkolwiek jest równie skuteczne co poprawianie urody posłance Renacie Beger. Farba łuszczy się i odpada, po prostu wygląda to obrzydliwie. "Flamastry" nie są w stanie kryć gumy i szkoda na nie w ogóle czasu. Wyjściem są nakładki z białej gumy zakładane przy montażu opony. Kosztują około 25 zł/szt, do nabycia na Motobazarze w Łodzi za tydzień. Tyle, że słabo nadają się one do motocykli - ze względu na charakter pracy opon motocyklowych. Jedynym rozwiązaniem są opony motocyklowe z zawulkanizowaną na bokach białą gumą tzw. "whitewall". Np taki Dunlop jest o 5 % droższy od tej samej opony bez białego paska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 ja mam zwalana opone przednia i sobie wyprobuje na poczatku sezonu a do lipca wymienie na nowe i wlasnie takie whitewall :notworthy: chyba ze farba sie sprawdzi Cytuj FXST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 no to będę musiał jeszcze z rok poczekać bo opony mam od zeszłego sezonu oczywiście dunlopy - tylko orginały serdeczne dziękiklaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi