Skocz do zawartości

DUNLOP, PIRELLI itd.

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mieliście do czynienia z oponami Dunlop D208? Jak się zachowują i jak u nich z zywotnością? Mam zamiar zakupić nowy komplet kapci do cbr 600fi. Jeżdżę głównie po W-wie i okolicach ale lubię też pochylić motocykl na winklu? Chodzi mi o oponki poręczne ale w miarę trwałe? Może jakieś polecicie? Co sądzicie o Pirelli Diablo? Z góry dziękuję za pomoc.

Miałem 208emki w zeszłym roku. Trzymała ciut lepiej niż 207emki ale szybciej zeszła z tego świata. Bodajże wystarczyła na 9-10tys.km.

Dobra do ostrego ganiania, do turystyki za mała trwałość. Powróćiłem do 207. Ma lepszy stosunek ceny do jakości ( 207 ).

W Cebrze powinna się sprawować lepiej, XJR'a to jednak kawał kloca.

Dzięki za odpowiedź!

W nawiązaniu do mojego pierwszego posta to chodzi mi konkretnie o PIRELLI DIABLO CORSA. Ponadto co byście polecili do takiego śmigania jak opisałem wyżej z oponek MICHELIN, Pilot Power czy Pilot Road? Rozmawiałem z gościem z serwisu i polecał Road-y ale one są chyba bardziej turystyczne. Czy wiecie może jak z żywotnością gum Pilot Power? A może jest jakiś model MICHELIN pośredni pomiędzy w/wym.?

Patryk, odnosnie wyboru miedzy Roadem a Powerem: http://www.tk.neostrada.pl/cbr600f4i.html Co prawda jest tam bardziej porownanie do Sporta, ale mysle ze akurat w tym przypadku ma to niewielkie znaczenie.

A do testow z "Motocykla" na tej stronie to ja akuart podchodze dosyc sceptycznie...

Zdaje sie, ze mialem oryginalnie w Duce takie wlasnie Pirelli(?)...i zaraz zmienilem na 207RR-byly o niebo lepsze,szczegolnie na mokrym ale sie szybko tylnia zjechala.Teraz mam po 208'kach- Piloty Power (mialem tez Piloty Sport-tez wymienilem-jakos na mokrym te poprzeczne rowki mi nie trzymaly...) i naaaaaprawde ich cena jest adekwatna do ich wlasciwosci...ale nie wiem czy do trwalosci.Juz nie czuje jak rymuje! Testy,testy,testy...koles-prezesunio klubu wloszczyzn z Berlina nikomu nie radzil tych...zdaje sie Sportec'ow M1 (czy jakos tam),ktore wygraly test- jezdza na Dunlopach lub Michelinach. To taka sobie moja subiektywna opinia.

Mialem 208 z przodu i w sumei szybko poleciala ale trzymala sie super. Moj kolega kupil komplet pirelii do 1000 K3 i mowil ze trzymaja sie suer ale skonczyly mu sie bardzo bardzo szybko wiec jak mniej latasz po zakretach to chyba nei ma sensu ich kupowac bo szybko sie skoncza

Pozdrawiam