Marcin17Tbg Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Witam! Rozebraliśmy dzisiaj z kumplem jego przednie zawieszenie bo były wyczuwalne luzy między lagą a goleniem, a poza tym chciał sobie wymienić uszczelniacze. No i teraz z kupnem uszczelniaczy to większego problemu być nie powinno, ale co zrobić z tymi luzami? Z jakiego materiału są zrobione te tulejki wewnątrz zawieszenia i czy można je naprzykład wytoczyć z czegoś? Motorek to Gilera Runner z 2001 r., a zawieszenie jak w temacie jest typu UpsideDown. Czekam na wsze pomysły :D Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Proponuję zamówić w serwisie i kupić nowe jeśli jest to konieczne. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 kiedys kombinowalem z takimi tulejaki jak nie moglem ich dostac cynujac je od zewnatrz i rozpilowujac na zlaczeniu powodowalo to zmniejszenie srednicy wew i niwelowalo luz ale sam wiesz to tylko taki srodek zastepczy bo w srodku masz taki dziwny material aby nie zdzieral lag jak go nie ma to po tulejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Pierscionki pokryte są czymś w rodzaju teflonu a właścieiw to chyba nim samym a tego nie uzyskasz w domowych warunkach. Sprawdz ile kosztują części zamienne bo nie sądze, żeby warto było bawić się w dorabianie.PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 30 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Tylko że w tych lagach te tulejki są wykonane z takiego materiału podobnego do plastiku a nie metalowe.... :? A gdyby dorobić je np. z brązu, to rysowały by one golenie? A poza tym patrzyłem już w paru miejscach i coś nie mogę znaleść tych tulejek nawet jak bym chciał je kupić... Wiecie może gdzie można ich poszukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Serwis autoryzowany, przecież pisałem. Nie dostaniesz ich w sklepie typu Larsson itp. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Co rozumiesz przez luzy? To nie są pasowania ścisłe i troche luzu musi być. Te ślizgi jeżeli są w dobrym stanie powinny być w całości pokryte taką szarą powłoką. Jeżeli są zużyte to spod tej warstwy jest widoczny miedziany pierścień (koloru miedzianego, jaki to jest stop to nie wiem).Do Hondy ślizgi znalacłem tylko w Hondzie... drogie w ch*j... :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 30 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Co rozumiesz przez luzy? Przy złożonym przodzie, gdy poruszam motorkiem w przód i w tył, lagi mają bardzo wyraźnie odczuwalny luz pomiędzy lagami a goleniami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 dobrze zrozumialem ze te tulejki sa z tworzywa ?zazwyczaj sa miedziane tylko poryte ta warstwa specjalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 30 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 dobrze zrozumialem ze te tulejki sa z tworzywa ? Dobrze, dobrze :D One są całe z tego tworzywa a nie tylko nim pokryte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 No to moze zrobic z poliamidu 66 (chyba nie chlonie wilgoci) czy czegos podobnego jezeli to jest faktycznie w h#$j drogie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 tulejki to tylko w servisie autoryzowanym lub tez zobacz na larssonie do mojej kawy maja.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuDEckI_ Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 Tylko że w tych lagach te tulejki są wykonane z takiego materiału podobnego do plastiku a nie metalowe.... dokładnie teflonu' date=' No to moze zrobic z poliamidu 66 (chyba nie chlonie wilgoci) czy czegos podobnego jezeli to jest faktycznie w h#$j drogie ? nie polecam dorobienia takowych części, to jest sportowy motocykl i to jest zawieszenie, mojemu zanjomemu zawieszenie się przytarło (fakt że nie przez tuleje) i już nie odbiło po wyjechaniu na moście z dziury... nie ciekawie się to skończyło... Faktycznie jest to drogie ale nie słyszałem jeszcze o odważnym który by to dorobił i zamontował u siebie w moto a potem śmigał ponad dwie setki....Polecam zakup oryginałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 To nie jest ścigacz, tylko skuter... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuDEckI_ Opublikowano 31 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2005 a to przepraszam,nie doczytałem,ale zawieszenie jest zawieszeniem,fakt że w skuterach nie musi ono znosić takich obciążeń,ja jednak tak czy owak polecałbym jak inni oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi