Ona w Czerwonych Kozakach Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Witam i zapytuję jak wyżej : Czy w Virago 750 należy zakręcać kranik paliwa ?Nie mam instrukcji do mojego moto, a na forum nie znalazłam takiego tematu. Liczę na podpowiedź, ewentualnie wskazówki jak z tym kranikiem postępować . Pozdrawiam,Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dymsha Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Nie ma w Virago 750 opcji zamknięcia kranika. Są 3 pozycje: ON czyli otwarty i ciągnie paliwo z głównego zbiornika, RES czyli jazda na rezerwie i PRI służące do zalania gaźników paliwem gdy są one puste. To jest "kranik podciśnieniowy", poszukaj na forum pod tym hasłem; jest o tym gdzieś, bo ja tak znalazłem kiedyś!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 kranik podciśnieniowy podaje paliwo tylko w momencie gdy silnik się kręci.Jak motocykl jest zgaszony to paliwo jest automatycznie "zakręcone"Nie trzeba niczego robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Sprawdz kolego czy w pozycji ON lub RES po zdjeciu wezyka z gazniczka paliwko bedzie kapac - jesli tak to trzeba wymienic mebranki w kranikach bo jak wyzej koledzy pisali sa to kraniki podcisnieniowe i paliwko samoczynnie moze leciec tylko w pozycji PRI.POZDRAWIAM! [ Dopisane: 30-12-2005, 09:05 ]Szczesliwego Nowego Roku ZYCZE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_rocki Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Sprawdz kolego No Beatko... ale Ci dogadał! :D Ale fakt - nie ma pozycji zamknięcia kranika. Jest za to pozycja otwarcia przy wyłączonym silniku. Ps.Czy to Ty swego czasu pisałaś do mnie odnosnie kupna Virażki? Ps.2Ja mam instrukcję, więc jeśli chcesz to mogę ja skopiować i Ci wysłać. Chyba że poczekasz do wiosny :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Kolega w czerwonych kozakach ? A fe :? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ona w Czerwonych Kozakach Opublikowano 30 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Cześć Wszyskim Panom, Męczy mnie ten kranik , bo skoro jest to musi do czegoś służyć. Wypróbuję zaproponowane przez Was sposoby. Rob-Rocki - tak to ja swojego czasu prosiłam Cie o fotkę Virago. Prześlij mi instrukcję - do wiosny niedaleko i jako kobieta musze mieć sprzęt w niezawodnym stanie. Pozdrawiam Was,Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Jako facet swój sprzęt również utrzymuję w nienagannym stanie :lol: :arrow: :mrgreen: :P A wracając do kranika to jeśli zdjemisz wężyk i nic nie cieknie z kranu tzn ze zaworek jest sprawny i nie musisz sie martwic o zakręcanie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viragogaraz Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam.Ja właśnie wymieniam membrankę u siebie.Tylko, że mimo, że jest pęknięta to paliwo nie ciekło w pozycji "on" po zdjęciu węża.Więc warto sprawdzić stan membrany.To jest ważny element bo wężyk otwierający jest podłączony do przedniego kolektora między gaźnikiem a głowicą przedniego cylindra.W momencie dziurawej membrany zasysane jest paliwo oprócz z gaźnika to i z kranika.Wtedy świeca się zalewa,gorzej pracuje i więcej pali.Membrankę dostaniesz w skepie internetowym "Klasa" - cena jakoś ok 85zł.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Skoro miałeś pęknięta membrankę to dlaczego nie ciekło zbioornik był pełny :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viragogaraz Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 Widocznie membrana się jakoś układała.Bo to czasem ciekło ,a czasem nie.Sprawdzałem zdejmując wężyk.Teraz jestem już po wymianie.Działa tak jak być powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi