cabaniero Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Wyspa Man swoja droga...Irlandia swoja (nie tylko na Man sie scigaja)... Na wyspie Man trasa jest w miare szeroka i nawierzchnia jest dobrej jakosci...ale jak widzialem film z wyscigow drogowych w Irlandii to sie przerazilem....maja faciowie jaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 wyscigi na 1/8 czy 1/4 mili to ciagle ladowanie kasy w podnoszenie mocy i uklad jej przeniesienia :? masz luzne 200 tys zl to masz wygrana impreze , tak jak startowac WRC na kjs :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 15 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 nie do konca bo przy wyscigach na 1/4 mili wystarczy mały bląd przy starcie lub nie wejdzie Ci bieg to już po wyscigu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Nawet podszedłem żeby się zapytać czemu chłopaki nie startują....i co usłyszałem...."za drogo' date=' w baku pusto" [/quote'] :lol: :lol: :lol: ja na szymany w tym roku tez jade .... popatrzec :mrgreen: :) a moze tez wystartuje jak 25zl to zadna kasa. pzdr i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenderr Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 nie do konca bo przy wyscigach na 1/4 mili wystarczy mały bląd przy starcie lub nie wejdzie Ci bieg to już po wyscigu true trueDo tego dochodzą problemy z przeniesieniem takiej mocy na asfalt, czas reakcji zawodnika itd. Więc kasa i dobry sprzęt to nie wszystko i to jest własnie najbardziej zajebiste w tym sporcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 15 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 szyman w tym roku chyba nie będzie.Ale za to sss już dało harmonogram startów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Szkoda że nie ma u nas jeszcze typowo przygotowanych motocykli na 1/4 . Chodzi mi o typowo dragsterowy kształt.Czyli dłuższy wahacz obniżony praktycznie na maksa i z dużym kapciem a tyłu W chwili obecnej motocykle bez przeróbki ramy nie mają już szans z samochodami – oczywiście tymi poważnymi jednak pion przy starcie nie wpływa dobrze na czas :P Sam też chętnie bym coś zmajstrował na taki wyścig ale niestety kasy za dużo nie ma a przecież nie będę przerabiał aktualnego sprzęta na wyścigi Mam nadzieje, że już niebawem pojawi się motocykl rozgramiający katamarany.np takiehttp://www.cyclemax.ca/images/Drag%20bike%20zx-12.jpghttp://www.zx-12r.org/Motorcycle_info/Moto...boMuzzyLogo.jpghttp://www.allamericancycle.com/05_imgs/07...405-wheelie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Mam nadzieje, że już niebawem pojawi się motocykl rozgramiający katamaranyw tamtym roku na szymanach startował gość z czech. robił co chciał z samochodami.a kumpel na CBR 600 stanął z audi RS4 (4,6l., quattro)na podtlenek i tak mu kota pogonił, że gość pobił rekord toru dla katamaranów. a przegrał z nim o 0,012 sekundy... tak więc nie tylko sprzęt jest ważny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Szkoda że w Polsce nie ma tak profesjonalnych wyścigów jak za granicą no ale jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma. W zeszłym roku w połowie maja były organizowane wyścigi na 14 mili na Rzeszowskich ulicach. Było bardzo dużo super motocykli ale szkoda że żaden z nich nie startował. Tylko pełen lans. Ale z drugiej strony gnać ponad 200 po naszych rzeszowskich drogach... no niewiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolek Opublikowano 23 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 w tym roku juz bedzie pare przerobionych motorków i napewno padną rekordy na 1/4 mili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 w tym roku juz bedzie pare przerobionych motorków i napewno padną rekordy na 1/4 mili A nie odnosicie czasami wrażenia, że wyścigi na 1/4 przerobionymi moto nie są już tak ciekawe?Nie wiem, jakoś mi się wydaje że jak będę stawał z moto o wydłużonym wahaczu i innych cudach to już nie będzie tak....hmmm....sam nie wiem jak to napisać....no inaczej będzie :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Jasne że tak. Moim zdaniem fajnie jest obejrzeć parę naprawdę wyczynowych maszyn, ale dużo większą frajdę sprawiają mi zawody amatorskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Szkoda że w Polsce nie ma tak profesjonalnych wyścigów jak za granicą no ale jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma. W zeszłym roku w połowie maja były organizowane wyścigi na 14 mili na Rzeszowskich ulicach. Było bardzo dużo super motocykli ale szkoda że żaden z nich nie startował. Tylko pełen lans. Ale z drugiej strony gnać ponad 200 po naszych rzeszowskich drogach... no niewiem.No gnać gnać nie wiem skad jestes dokładnie w Rzeszowie ale może słyszałeś o wyścigach po rejtana w sezonie nielegalnych :?: Często z wieczorka sobie oglądałem goście mieli naprawde konkretne prędkości mimo ze droga zapięknie nie wygląda .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 1/4 mili to fajna zabawa. Kilka razy byłem (raz nawet startowałem). tyle, że dobór klas w motocyklach jest cokolwiek dziwny. Kasa na przygotowanie takich wyscigów jak w Szymanach idzie (i to spora kasa). Ciekawie się ogląda jak np: Polonez wygrywa z Subaru Imprezą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 No gnać gnać nie wiem skad jestes dokładnie w Rzeszowie ale może słyszałeś o wyścigach po rejtana w sezonie nielegalnych Question Często z wieczorka sobie oglądałem goście mieli naprawde konkretne prędkości mimo ze droga zapięknie nie wygląda .... kurcze często wieczorami bywam w centrum ale na rejtana też mi się czasem zdażało ale nie udało mi się ich zobaczyć a szkoda, ale wszystko do nadrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi