Bartos_SzPaQ Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 mam simsonka s50 jak jest podlaczony pod prodtownik to zapali, normalnie ma iskre ale za slabai na niej niepali. zmienilem w zaplonie cewke cewke butelkowa, kondensator i dalej nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 a napewno masz wszystko dobrze podlaczone zobacz bo pewnie problem tkwi w szczegulach. ps. czemu ktos zglosil ten post ?? (pytam z ciekawosci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Temu że do tego jest dział mechanika..... Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 20 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 jest dobrze podlaczone, i jest iskra tyle ze chyba zaslaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zmień kabel wysokiego napięcia!Koszt minimalny a to może być przez niego!Ja tak miałem w mojej yamasze. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 oczywiscie cewka i twoj simson sa dostosowane do tego samego napiecia :idea: tzn np cewka 6 V i simson 6V, albo cewka 12 V i simson 12 V ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghostraider Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 W simsonach jest tak, że jeśli Simson jest 6V to cewka jest 12V, a jak Simson jest 12V to cewka 6V ;) Chodzi mi oczywiście o cewke butelkową 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 A to nie wiedzialem :roll:Ale tak na chlopski rozum to simson 12V powinien chodzic na cewce 6V i 12V, natomiast simson 6v to bedzie dzialal z cewka 6V, a z 12 niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Ale tak na chlopski rozum to simson 12V powinien chodzic na cewce 6V i 12V' date=' natomiast simson 6v to bedzie dzialal z cewka 6V, a z 12 niekoniecznie.[/quote'] Tez mi sie tak wydawalo :roll: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 20 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 a moze byc cos jeszcze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 20 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2005 Napisz ilu woltowego masz tego simsona i jaka cewke kupiles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 21 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 12v i cewka tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2005 Mozesz miec Cos Z Cewką ta na doe..uszkodzony drut bądź coś gdy podlanczas prostownik bedziesz mial iskre bo prad idzie od razu na cewke butelkową wiec na chlopski rozum juz wiadomo ze cos jest wczsniej nie tak jest iskra na wiec przerywacz dziala wiec zobacz cewke na dole i sprawdz dobze podlaczenie;] pozdrawiam ;) [ Dopisane: 21-12-2005, 16:15 ]Min Ile Chcesz za ta Koncowke do sendy??!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 22 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 ale cewki obydwie są nowe i przewody też [ Dopisane: 22-12-2005, 10:32 ]i mam iskre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 Jak masz iskre to chyba powinien zapalic ? Moze za malo energi wkladasz w uruchomienie ? A na pych zapali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi