Norbi-Borbi Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zakupiłem Kawasaki zx9r z 98 roku i proszę o opinie na jego temat.....zwłaszcza użytkowników w/w maszyny.Będę wdzięczny za wszystkie uwagi.Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klapek Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Eee no jak już zakupiłeś to Ty nam tu powinieneś opisać jak się nią jeździ i wogule.A wogule to gratuluje zakupu z nieukrywaną odrobiną zazdrości :) Pozdro all Cytuj Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..? www.kolyaska.fora.plObecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi-Borbi Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zobaczyłem kumpla zieloną zx6 na Starówce i stało się.Jest tylko że zx9r a jeździ się super,ja jestem zadowolony -nic dodać nic ująć 26 :smile2: 0 km/h już pomykałem (hamulce są prima) i to mi wystarczy,generalnie to pomykam ze spokojem,a jak by trzeba było przycisnąć to jest czym.Wrażenia z jazdy - niesamowite bo przesiadłem się z małego gluta.Motocykl mimo swego wieku prezentuje i zachowuje się świetnie,natomiast chciałbym się dowiedzieć na temat tej maszyny jak najwiecej dlatego proszę odwiedzających o ewentualne opinie na w/w tematPozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zarówno w starszych "Motocyklu" i "ŚM" opisywali kawkę. Jeżeli twoja jest wyprodukowana w 98 roku, to jest to najbardziej polecany rocznik (oprócz tych od 2002)... lżejsza od poprzedniczki (coś koło 212 kg), poprawione z regulacją zawieszenie... Jest bardziej "turystyczny" od bladego i R1 jak i GSXR-ów - znaczy jeśli chodzi o komfort, bo jeśli chodzi o osiągi to w swoim roku wygrywał wszystkie testy w swojej klasie. Sam się nad nim zastanawiałem, po bardzo dobrych doświadczeniach z ZZR ale... akurat w promocji trafiło się maleństwo... Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Czesc !!Ja mam 9-tke starsza z 95 r. od Pabla.Jestem bardzo spokojnym uzytkownikiem, ale mam nadzieje, ze juz wkrotce Pawel opisze Tobie jak jezdzi sie przy maxymalnych predkosciach i podczas roznych ewolucji.Dotychczas dowiedzialem sie, ze pieta achillesowo glowice wtrysku paliwa, a dokladnie ich polozenie, co trzeba sprawdzac. Druga sprawa to lancuszek alternatora, ktory dosc szybko sie wyciaga i daje charakterystyczny halas po odpaleniu.Na mojej jezdzi sie dobrze, jest ciezka i dobrze trzyma sie szosy. Na osiagi takze nie narzekam, ale przerastaja moje umiejetnosci.Spalanie - ja mam ok 6l pawel mial ok 15 wiec wszystko zalezy od stylu jazdy.Pozdrawiam i napisz swoje wrazenia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbi-Borbi Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Odnośnie stawania na gumę to rewela ale mnie takie zabawy nie bawią choć są widowiskowe i podkreslają "obycie i umiejętności motocyklisty",widziałem jak kumpel się nakrył i to mi wystarczy....Nie chciałbym aby moja Kawa tak wyglądała jak jego,mam ją od niedawna i chcę się trochę nią nacieszyć bo jest w super stanie i bez ryski-szkoda by było a kasę wolę wydawać na inne przyjemności niż naprawa....Samochodem też nie jeżdżę na dwóch kołach..... Pozdrawiam 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Witam,kilka słow ode mnie: (hamulce są prima) i to mi wystarczy,generalnie to pomykam ze spokojemTak, jesli ze spokojem, to faktycznie hamulce sa prima. lżejsza od poprzedniczki (coś koło 212 kg), Model '98-99 wazy 186 kg (stan suchy), Dotychczas dowiedzialem sie, ze pieta achillesowo glowice wtrysku paliwa Wtrysku paliwa? 8O 8O 8O Ogolnie fajna maszyna dla "plastikowych turystów". Czasami pojawialy sie problemy z 2gim i 3cim biegiem - zdarzalo sie ze lubily wypadac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2004 No tak... wszystkie zx9 zdaje się miały gaźniki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C@nniB@LL Opublikowano 29 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2004 w Ś byl obszerny art na temat ZX-9R, poczytaj sobie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 29 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2004 http://www.mcnews.com.au/Testing/zx9r.htm tutaj masz dobry opis.co do serwisu, to olej+filtr co 6k, zawory+gaźniki co 12k.moim zdaniem maszyna jest idealna ;)!podróżuje się wygodnie, choć trzeba się przyzwyczaić, bo jednak dość spory ciężar ciała opiera się na rękach.pali różnie - od 5-6 do 8-9/100 - zależy od stylu jazdy.mocy mu nie brakuje, w trasie praktycznie nie trzeba redukować przy wyprzedzaniu.polecam ci od razu zmianę szyby - najlepiej na racingowe MRA - komfort bez porównania większy (zwłaszcza, jak się jeździ z tankbagiem).jeśli chcesz, to mam service manual - ale duży, więc nie będę na serwer wrzucał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 29 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2004 trumna jesli jestes tym kim mysle to zglos mi sie na gg miales suze TL ? jak to ty to sie zglos dam ci skana artykolu tego o zx9r gg 2165124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbobekx Opublikowano 29 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2004 ale to jest temat z przed prawie 2 lat nie wiem po co Cannibal go odswiezyles ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 29 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2004 ooo boze nawet nie zauwazylem C@nniB@LL nie moge wyjsc z podziwu dla twojej glupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2004 ooo boze nawet nie zauwazylem C@nniB@LL nie moge wyjsc z podziwu dla twojej glupotyZauwazylem ze nie tylko ten temat odswiezyl ale tez i inne,co to za glupek jest? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar Opublikowano 29 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2004 Zauwazylem ze nie tylko ten temat odswiezyl ale tez i inne,co to za glupek jest? Kolejny nabijacz postów, który robi to za wszelką cene... głupota ludzka nie zna granic . Dobra trzeba być wyrozumiałym, ale niech przynajmniej przy tym myśli :!: ;) ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi