Harnaś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 Mam pytanie czy cylinder mz ts 250 i ts 250/1 czymś się różni, bo napewno nie różni się kształtem ani mocowaniami.Chodzi mi o kanały bo te dwa modele mają inne smarowanie łożysk.Chciałbym wiedziec czy jak założe cylinder od ts 250 do ts 250/1 czy łożyska będa smarowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 kanały w cylindrze nie mają wpływu na smarowanie łożysk wału korbowego.Natomiast nie radziłbym zakładać tego cylindra do 250/1, ponieważ jest to całkowicie inna konstrukcja z innym układem kanałów, przystosowana do zupełnie innego tłoka............ już prędzej można się pokusić o założenie do tski 250/1 cylindra z etz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harnaś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 Ale dlaczego go nie zakładac czym się różni i jakie ewentualnie będą skutki (strata na mocy?) czy coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 HEh Jezeli Bys Zakladam cylinder to i proponuje tez tlok od tego cylindra :D Jezeli wymiary śa takie same cylindra,wysokosc grubosc tulei srednica i wszystko tylko kanaly w innych miejscach a zastosujesz tlok od tego cylindra co mzieniasz to powinno chodzic :D a skutki hmm jezeli bys niemzienil tloka to moglo by polamać pierscienie(bo nie wiadomo jakie saustawienia zamkow i czy nie trafily by nakanał)albo by byl slaby wszystko sie moze dziac :D [ Dopisane: 13-12-2005, 08:53 ]ps sory za bledy i brak spacji ale nieraz mi cos nie lączy :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 Macie dokładniesze informacje o tym innym tłoku ... Dibo twoja wypowiedź średnio trafiła w temat .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 DiboS60 Pominales nalwazniejszy aspekt czyli skok tloka. Bo jesli w bedzie wieksze wykorbienie a ty zastosujesz tloka i cylinder na mniejszy skok to to nie ruszy.. a uparty moglby nawet rozwalic korbowod albo tloka, czy glowice... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 DiboS60 Pominales nalwazniejszy aspekt czyli skok tloka. skok tłoka jest taki sam :!: , bo napewno nie różni się kształtem ani mocowaniamino kształtem nieznacznie -spójrz na wyciszenia...Chciałbym wiedziec czy jak założe cylinder od ts 250 do ts 250/1 czy łożyska będa smarowane ?co do smarowania to nie ma znaczenie-w tych modelach różnice w smarowaniu wynikaja ze zmiany kolejnosci łożysk na czopach głównych-a to za sobą pociąga różnice w obudowach.Cylindry pasuja zamiennie miedzy TS i TS/1-no tylko będą modyfikacje w rozrządzie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 Dobra teraz jestem jednym z szczeliwców którzy mają MZ TS 250/1 i gdize ja dostane tłoka;|Pomóżcie mi i pokażcie zdjecia poruwnawcze lub opiszczie tłoka dokłądniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 MZ TS 250/1 i gdize ja dostane tłoka;zobacz może na kemocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Dobra .. inaczej zna ktos symbol tego tłoka;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 cylindry od MZ TS 250 i MZ TS 250/1 sa takie same-juz byla burzliwa dyskusja na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 http://agmot.strefa.pl/sklep.php?k=18&cz=11.. Tu mozna zamowic (nie dostac) tloka do Mz TS.. Z tego co widze to one sie niczym nie roznia.. Cylindry natomiast beda sie roznic uzebrowaniem.. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 bo napewno nie różni się kształtem ani mocowaniami no kształtem nieznacznie -spójrz na wyciszenia... Czyżby kolega BULLSON FOREVER nie czytał wcześniejszych postów... :mrgreen: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 bo napewno nie różni się kształtem ani mocowaniami no kształtem nieznacznie -spójrz na wyciszenia... Czyżby kolega BULLSON FOREVER nie czytał wcześniejszych postów... :mrgreen: :mrgreen:czytam, ale nie powielam błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 nie chcę się kłucic ,ale:czytam, ale nie powielam błędówraczej te słowo błąd bedzie po Twojej stronie...Dziwnie pojmujesz słowa taki sam-skoro różnica jest widoczna juz po pobierznych oględzinach-myśle jednak ,że o tym wiesz tylko pewnie się lubisz kłucić :P A może uprościłeś słowo podobny do taki sam :?: Tak czy inaczej niezbyt trafiasz w temat.(bez urazy!)PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi