qdlaty Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 parę postów nizej jest podobny temat, jednak ze względu na tamtejszy offtopic pisze ponobny post.do kiedy wstrzymywać się z zakupem moto, aby kupic za niższą, "zimową" cenę?przymierzam się do xj600 lub gpz500/600 i mam pytanie - kupić na początku stycznia dyponując 5000 zeta, pod koniec lutego mając 6-7tyś (plus koszt zarejestrowania), czy może czekać dłużej?wiem, więcej kasy - lepsze moto, ale dochodzi kilka spraw - większa cena w sezonie, ponadto trzeba będzie mieć kasę na utrzymanie motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekpa Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 od marca ceny pójdą o kilka procent w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty Opublikowano 12 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 aha, czyli w lutym zacznę szukac :) wtedy pewnie będę miał sporo pytań żeby na minę nie wpaść :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 od marca ceny pójdą o kilka procent w górę O ile nie wcześniej. :roll: Tak więc, jeśli masz gdzie przegarażować sprzęta, że o środkach płatniczych nie wspomnę :lol: , radziłbym za upragnioną maszyną zacząć się rozglądać już teraz. I jeszcze jedno: jak będziesz odwlekał zakup do czasu, aż wiosenne słoneczko mocniej przygrzeje, może Cię nagle przypilić, napalisz się na pierwszego lepszego sprzęta, będziesz chciał jak najszybciej sfinalizować transakcję, byle tylko wreszcie móc zacząć śmigać, a - jak wiadomo - pośpiech wskazany jest tylko podczas łapania pcheł. Oczywiście nie każdy jest tak narwany jak piszący te słowa :) , tak więc nie bierzcie sobie zbytnio moich rad do serca; chciałem jedynie zasygnalizować pewien aspekt sprawy.Ale, jak wiadomo, każdy kij ma dwa końce, i zimą może być trudniej wypróbować potencjalny nabytek w warunkach drogowych. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 Ja zakupiłem motocykl w sobotę i muszę przyznać, że w tym okresie motocykle chodzą niemal w promocyjnych cenach, jednak nie jest to regułą :D Zgadzam się z kolegą Olsenem, że powinieneś rozglądać się za motocyklem juz teraz :D Życzę powodzenia w wyborze motocykla i udanego zakupu :D Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo2x Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 Ja kkupowac to tylko teraz bo rynek jest zapchany a klientów malo - za mc lub 2 sprzedajacy beda woleli poczekac do wiosny niz sprzedac za grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczota Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 popieram przedmowców :D ceny i tak spadną tylko do pewnej kwoty, a tez jak ktos chce szybko sprzedac to spuści z ceny a jesli nie to poczeka na wiosne , wiec nic tylko weszyc okazji i dobrej ceny Cytuj etz250 -> B6 -> SV650 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAYON Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 Ja kupiłem w niedzielę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blankaP Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Im wcześniej, tym lepiej. Ja wychodzę z założenia ze większość sprzętów "wartych uwagi" sprzedaje się w zimie. No bo jeśli ktoś całą zimę sprzedawał motocykl i mu się nie udało ,to albo ma wygórowaną cenę, albo z motocyklem jest coś nie tak. Swój ostatni motocykl kupiłam na początku stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty Opublikowano 14 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 ok, dzięki za info - po świętach zaczynam ostro szukac :P [ Dopisane: 15-12-2005, 00:30 ]pytanko jeszcze jedno mamdysponując 6tys, brac XJ600 czy proponujecie coś innego (jeśli tak to dlaczego :P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 dysponując 6tys, brac XJ600 czy proponujecie coś innego (jeśli tak to dlaczego )Bierz XJ :P Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2005 Gpz 600R. Chodzi o MOC (88KM) no i to zawsze obudowany ścigacz :mrgreen:Ps A moze chcesz zobaczyć moją? Widze ze z Tczewa jesteś :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 16 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2005 Tylko weź pod uwagę to że w obecnych warunkach ciężko ci będzie się nim przejechać i sprawdzić co może mu dolegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszcz Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 Tylko weź pod uwagę to że w obecnych warunkach ciężko ci będzie się nim przejechać i sprawdzić co może mu dolegać.dokladnie to samo chcialem powiedziec a moim zdaniem najlepiej kupic moto pod koniec sezonu, wtedy mozesz zbijac cene z wielu wiecej powodow takich jak wymiany (opon , napedu , oleju itd.) no i masz duzo czasu na dopieszczenie maszynki na nastepny sezonpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00l Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 ja dwa tygodnie temu sprzedalem junaka i kupilem gs wiec jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi