Xameleon Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 Witam!!Ile oleju wlać do skrzyni w MTX 80 (ciecz) ???Masz srubke-miarke nad deklem przy doplywie cieczy z chlodnicy. Odkrec ja i lej do momentu az nie wypluje ci tamtedy oleju. W mojej nie ma zadnej wartosci na deklu i wiem ze zdaza sie to czesciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozalol Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) Witam Jestem Strasznym Nowicjuszem. Na Mechanice nie znam sie prawie wogule(wczoraj Kupilem Motor Honde MTX 80 hd 06) i Kumpel chcialby w nim pogrzebac tylko ze nigdy nie robil przy zadnej hondzie.Czy Macie Moze Schemat Silnika(co jak i gdzie wlozyc:P) Edytowane 12 Maja 2006 przez Kozalol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 no cześć mam pytanie ile oleju wchodzi do przednich amorków do mtx wersja hd06?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meagger Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Witam, mam pytanie co do motocykla honda mtx 80, kupiłem taki pare dni temu i poprzedni własciciel przy sprzedazy powiedzial mi ze gdy bede ją odpalał rano to mam po odpaleniu zostawic motor na wolnych obrotach na 2 minutki zeby sie rozgrzał, bo jak bede od razu jechał to sie cos moze stac. czy to jest normalne w tych motorach? czy to poprostu tylko mój wymaga czegos takiego i czy to jest jakas wada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Witam, mam pytanie co do motocykla honda mtx 80, kupiłem taki pare dni temu i poprzedni własciciel przy sprzedazy powiedzial mi ze gdy bede ją odpalał rano to mam po odpaleniu zostawic motor na wolnych obrotach na 2 minutki zeby sie rozgrzał, bo jak bede od razu jechał to sie cos moze stac. czy to jest normalne w tych motorach? czy to poprostu tylko mój wymaga czegos takiego i czy to jest jakas wada? To jest normalne każdy motor należy rozgrzać przed jazda chyba żę chcesz się szybko pozbyć pierścionkow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2006 nie musi stać ale zanim silniczek sie lekko nie rozgrzeje nie kręć go wysoko :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Witam mam taką otóż sprawę, robie prawko i w przyszłym sezonie myśle o czymś do jazdy troche po asfalcie a troche po bezdrożach (więcej po asfalcie) i myślałem nad kupnem mtx 125, jeździł ktoś może po asfalcie ?? interesują mnie osiągi, prędkość podróżna, no i jak coś jak się tym jeździ w dalsze trasy, solo lub z pasażerem, spalanie no i oczywiście czy podczas jakiegoś podjazdu pod ręką nie brakuje wiadomo czego :) z góry dzięki pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam mam taką otóż sprawę, robie prawko i w przyszłym sezonie myśle o czymś do jazdy troche po asfalcie a troche po bezdrożach (więcej po asfalcie) i myślałem nad kupnem mtx 125, jeździł ktoś może po asfalcie ?? interesują mnie osiągi, prędkość podróżna, no i jak coś jak się tym jeździ w dalsze trasy, solo lub z pasażerem, spalanie no i oczywiście czy podczas jakiegoś podjazdu pod ręką nie brakuje wiadomo czego :) z góry dzięki pzdrMiałem MTX 125R z 86r i to był poprostu mega fajny motocykl :biggrin: Jak go docierałem (a zrobiłem docierając 1500km- pedantyzm) to jezdziłem po asfalcie i to własnie nawet w dalsze trasy i poprostu jezdziło sie swietnie. Jak juz moto było dotarte a nadal jeszcze na gumach szosowych (oczywiście tylkona czas docierania dopuściłem sie tej profanacji :D ) to spokojnie lecił 125km/h natomiast taka naprawde fajna i nie meczaca silnika predkość podrózna to 70-80km/h. Potem jak sie przesiadałem na wyczynowe motocykle to skonczył sie ten wspaniały komfort jazdy po ulicy :biggrin: Z pasazerem juz nie jest tak rózowo bo jednak to czuć pod górki (pod naprawde strome aswaltowe oczywiscie podjazy w dwie osoby moto idzie spokojnie na 3 biegu) no ale wiadomoze w dwójkę zasze razniej :biggrin: spalanie to na trasie tak kolo 4,5l/100km tatomiast w terenie 7,5-8l. przyspieszenie od 0-50km/h (bo do setki nie ma sensu :flesje: ) to 5s.Z tym ze ja miałem przelotową końcówkę ARROW która zdziałała niesamowite cuda z mocą motocykla bo kręcił sie jak zadem MTX :flesje: W zasadzie dalej ta honda zalegami w piwnicy (wypolerowana i dopieszczona). Edytowane 26 Sierpnia 2006 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2006 dzięki za odpowiedź właśnie o coś w tym stylu mi chodziło :biggrin: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.j007 Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Witam!Czym są pąpowane amorki w mtx-sie 125 z przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Witam!Czym są pąpowane amorki w mtx-sie 125 z przodu?Powietrzem??!!?? :) normalnie sie to pompka pompuje ale nie nalezy tego robic bo to jest delikatnie mowiac pic na wode bo to nie sa gazowe amorki i nie mozna tam naprac np 12 atmosfer tylko tam sie pompuje 0,3 atmosfery czyli około 1 ruch pompką. Więcej nie wolno bo zniszczysz uszczelniacze. Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Ja ma troszke wiecej.I mi zaiwcha spisuje sie znakomicie:)Zalezy jak sie trafi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.j007 Opublikowano 4 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 Powietrzem??!!?? :) normalnie sie to pompka pompuje ale nie nalezy tego robic bo to jest delikatnie mowiac pic na wode bo to nie sa gazowe amorki i nie mozna tam naprac np 12 atmosfer tylko tam sie pompuje 0,3 atmosfery czyli około 1 ruch pompką. Więcej nie wolno bo zniszczysz uszczelniacze. A le jak ja nacisne na te wętle koło kiery to leci taki niby gaz :evil: (przynajmiej tak śmierdzi :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 niby gaz ? co ty tam wogole masz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.j007 Opublikowano 5 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2006 niby gaz ? co ty tam wogole masz :) Żebym ja to sam wiedział ;) Jak nacisne palcem to wylatuje taki płyn bezbarwny i tak głupio śmierdzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi