Skocz do zawartości

naprawa simsona

Tiger
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A teraz moje pytanie:

A czy w simkach 4 biegowych gdy zmieniacie z 4 na 3 to musicie najpierw luz wrzucić :?: Bo ja jak wrzucę z 4 na 3 to mi wskakuje luz i coś trzeszczy. Jak rzucę najpierw luz a potem 3 to jest dobrze :?

A jak ten automat wyregulować ??

A czy w simkach 4 biegowych gdy zmieniacie z 4 na 3 to musicie najpierw luz wrzucić Question

Nie

A jak ten automat wyregulować ??

Pod gaźnikiem w karterze masz srube regulacujną. najpierw poluźniasz to kluczem a potem przekręcasz tą na śrubokrent tylko ni epamietam w którą strone co jest - Jeżeli coś pomieszałem to mnie poprawcie bo sismona ostanio z 5 lat temu robiłem

• 3 tygodnie później...
Pod gaźnikiem w karterze masz srube regulacujną. najpierw poluźniasz to kluczem a potem przekręcasz tą na śrubokrent

No niezupełnie. Trzeba odkrecic nakretke o ktorej mowiles a potem specjalna rurke (mozna zrobic samemu) nalozyc na wystająca srube i odpowiednio przekrecic. Dobrze wyregulowana skrzyni a w Simsonie nie ma ma luzow pomiedzy biegami. No jedynie pomiedzy 1, a 2 (ale tam ma byc) :)

• 1 miesiąc temu...

no to masz mozliwe automat wyjechany to jest taka blaszka z wglebieniami po kturej chodzi taki "PRĘCIK" i wpada do tych "dziurek" , on jest dociskany przez sprezyne mi moja starcila wlasciwosci i wsadzilem inna mocniejsza (bylo ciezko znalesc ale czego nie robi sie z milosci :banghead: ) i biegi wpinaja mi sie jak w nowych moto pewnie i mocno :evil:

jak by co to wal na PW

U mnie właśnie muszę ostatnimi czasy (koniec sezonu) cofnąć troszkę wajchę gdy zmieniam z 2 na 3...teraz już wiem co może pyć przyczyną tej niedogodności, bo nie pomogło nawet dokładne wyregulowanie skrzynii :/ Jeśli jesteś w stanie to napisz mi co musze wymienić. Jaką sprężynę założyłeś i gdzie ją dostałeś?

Pozdrowienia Bacher