Skocz do zawartości

125ccm 4T

Rekomendowane odpowiedzi

eloelo napisał:
pisze,ze jest zablokowana do 100km/h,a ze niby po odblokowaniu poleci 150km/h - prawda to ?  

ja w to watpie

Ja jestem pewien że tyle nie poleci. Na allegro rózne głupoty piszą. nawet jest temat przy piwie - dziwne aukcje allegro. Może by u nas takie coś zrobić z motocyklami off road.

stormraider napisał:
tak tez myslalem,ze to jakies urojenia tego kolesia,ze to tyle ma leciec...

wg danych na stronie producenta to leci to 110km/h co wg mnie jest mozliwe.http://www.motocyklemz.pl/125_sm.html

wg danych producenta 110, jednak w tescie bodajze w SM wyszlo ze leci troche ponad 120 km/h. Zastanow sie tez czy chcesz wersje SM czy SX

andrzejtomecki napisał:
  stormraider napisał:
tak tez myslalem,ze to jakies urojenia tego kolesia,ze to tyle ma leciec...

wg danych na stronie producenta to leci to 110km/h co wg mnie jest mozliwe.http://www.motocyklemz.pl/125_sm.html

wg danych producenta 110, jednak w tescie bodajze w SM wyszlo ze leci troche ponad 120 km/h. Zastanow sie tez czy chcesz wersje SM czy SX

a pamietasz moze ,w ktorym to numerze bylo ? bo bym se z checia poczytal o niej cos w jakiejs gazecie. a co do wersji to do konca sam nie wiem... ale raczej SM ,bo w okolicy 100km (z tego co wiem) nie ma zadnego toru ani fajnego terenu do latania,tylko pola i pola...

kurde fajna ta MZ 125 SX- nie wiedzialem ze jest taka, myslalem ze tylko SM . troche mnie martwi "Masa pojazdu 133 kg". Mieliscie z taka stycznosc? Ceny nie maja wygorowanych i moze cos by sie znalazlo. Jak sie sprawuje w terenie? Wystarcza jej mocy? Duzo lepszy bedzie KDX/RX (chodzi mi o teren)?

Enduroboj. napisał:
Moim zdaniem MZka będzie najlepszym rozwiązaniem. Licencja Yamahy,

a masz gdzieś artykuł o tym bo ja jakoś nie czytałem nigdzie ze to na licencji Yamahy jest , ale poprostu przez to ze nigdzie nie widziałem albo nie doczytałem. a chetnie bym potwierdził to info

Ja bym Ci jednak polecał DR125(jedźiłem na niej ponad rok bez żadnej usterki) dobra cena, tanie w ekploatacji, idealne do lasu i szose jedyna wada to silnik chłodzony powietrzem :? ale np model z 97' mozesz juz dostac za ok. 4-5tys. według mnie DR-y sa najlepsze :!: pzdr dla ekipy z LKS Kicin

Sorka że korzystam z tematu ale mam pytanie odnośnie dr i xlr, nowsze roczniki mają elektryczny starter, a starsze trzeba kopać, czy te startery elektryczne są gorsze czy lepsze od tych standarowych kickstartów?

Bo spotkałem się z opiniami, że motocykle enduro z elektrostarterami nie są motorami enduro tylko jakimiś niby enduro i ciężko się nieraz odpala czy to prawda?

Cytat
Bo spotkałem się z opiniami, że motocykle enduro z elektrostarterami nie są motorami enduro tylko jakimiś niby enduro i ciężko się nieraz odpala czy to prawda?

jak masz slaby akumulator to slabo odpala i korzystasz z kopniaka

chociaz w TW nie ma kopniaka wiec jak ci sie rozladuje to albo ladujesz albo pych

generalnie rozrusznik to ekstra sprawa - wiem bo nie mam i czasami sie mecze