DEAD Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 (edytowane) Tym co chcą zakładać rozrusznik do motocykla to sie chyba w dup... poprzewracało. Tyle miałem do powiedzenia ale żeby nie robić offtopa to dodam moją propozycję: 40-sto kilogramowy odważnik na końcu kopnika uruchamiany za pomocą zapadki i kawałka sznurka :-). Dla mnie uruchomić junaka z rozrusznika nożnego wcale nie jest sprawą prostą!Życze powodzenia! :lol:Wystarczy nauczyć sie wykorzystywać grawitację wpołączeniu z własną masą. Wykonując lekki podskok można odpalić każdy "kopany" motocykl bez większego wysiłku.Życzę powodzenie :-). Edytowane 17 Marca 2007 przez DEAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 18 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2007 T 40-sto kilogramowy odważnik na końcu kopnika uruchamiany za pomocą zapadki i kawałka sznurka :-).Nie do końca się zgodzę . 40 kilo nie wystarczy a sznurek dla właściciela i twórcy tematu "Odpowiadanie na junak,pomóżcie proszę!!!!" -Dobić czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzzi Opublikowano 19 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2007 najlepszym rozrusznikiem do Junaka jest tzw. kopajka... do tego jak uzyjesz glowy i dekompresatora, to problemow miec nie bedziesz. Maly chlopiec wazacy 40kg potrafil moja 500te zapalic, jak jeszcze miala kompresje ponad norme... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomblack Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 ja poskładałem sam junaka i wiem ze zapalic go przy dobrze ustawionym zapłonie to nie sztuka, a jak jest komus ciezko to wystarczy odpreznik nacisnac i juz praktycznie kopnik nie stawia oporu. Ja osobiscie uwazam ze montowanie wszelakich udziwnien moze sie zle skonczyc. Ale jak juz chcesz to widziałem kiedys Junaka z dotoczonym do wału czopem na pasek klinowy i miał zamontowany rozrusznik z warburga czy z jakiegos innego samochodu ale wiem ze to nie był zbyt udany projekt bo szybko padał akumulator.Mimo wszystko zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 ja poskładałem sam junaka i wiem ze zapalic go przy dobrze ustawionym zapłonie to nie sztuka, a jak jest komus ciezko to wystarczy odpreznik nacisnac i juz praktycznie kopnik nie stawia oporu. Ja osobiscie uwazam ze montowanie wszelakich udziwnien moze sie zle skonczyc. Ale jak juz chcesz to widziałem kiedys Junaka z dotoczonym do wału czopem na pasek klinowy i miał zamontowany rozrusznik z warburga czy z jakiegos innego samochodu ale wiem ze to nie był zbyt udany projekt bo szybko padał akumulator.Mimo wszystko zycze powodzenia hej tom- zauwaz ze gosc pisal to jeszcze 2005 roku :icon_twisted:widze ze jaroslaw- z ktorych stron? Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomblack Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 okolice nowego cmentarza a ty?? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 ...grobowo :icon_mrgreen: pytanie kolo ktorego? jak nowy to jak rzut beretem babci mieszkamy.. ok- koniec spamu- wiecej informacji na pw :icon_mrgreen: Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmariano Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Witam Ciąg dalszy tematu junak + rozrusznikMoże jeszcze nie wszyscy widzielihttp://allegro.pl/item255173509_junak_zare...rozrusznik.htmlCiekawe jak to się pochyla na lewym łuku ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Umre, nieeeee, wiadomo, wszystko mozna zrobic, przerobic, zepsuc, posmarkac, tylko po co? Kiedys sie to robiło bo kazdy chciał miec japonca, czopera, czy jakie tam hu....stwo, a nikogo nie yło stac, to sie wydziwiało z tego co było, a teraz?Kurde taki janek to majatek, sprzedac go puki jest orginał i kupic porzadna japonie i swiety spokój, własiciel bedzie zadowolony, nowy posiadacz janka szczesliwy, i my przeszczesliwi bo nie bedziemy musieli czytac takich pierduł "jak rozpieprzyc dobry silnik":-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 :) o ja pie**ole.. jeszcze tak skasztanialego junaka nie widzialam :D .. ten akumulator, hamulce przednie, ponacinane, pododawane.. zalamana jestem... Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Widziałem go już wcześniej;Gdy mój kumpel zobaczył te zdjęcia, zdołał wyksztusić z siebie tylko jedno zdanie;"Ten akumulator to normalnie chwyta za serce" :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomblack Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Jestem zalamany. Jak mozna było zrobic motorowi cos takiego. Niektórzy ludzie chyba nie maja serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Nie ma co. Ale akumulator to ma pożądnej firmy:) Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomblack Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 Nie wiem co ten ktoś robił z tym junakiem ze aż ma pęknięty dekiel. Masakra.A już myślałem ze koło mnie mieszkają normalni ludzie a nie sadyści. Po prostu ktoś chyba miał zły dzień jak robił ten motor.Dla tego pana No Coment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) Witam Ciąg dalszy tematu junak + rozrusznikMoże jeszcze nie wszyscy widzielihttp://allegro.pl/item255173509_junak_zare...rozrusznik.htmlCiekawe jak to się pochyla na lewym łuku ? Pozdrawiam Tyle pracy, kasy, dodatków, kombinowania a wygląda jak gówno... I warte jest tyle samo Edytowane 26 Października 2007 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi