olej-bc Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 Moze ten temat nie powinien znaleźć się w tym dziale, ale trudno. W każdym razie było tak:Śmigałem sobie rowerkiem na osiedlowej drodze, kiedy to nagle nadjechala policja... Oczywiscie jeździłem na tylnej gumie i nic sobie nie robiłem z ich obecnosci. Oni nawet chyba mnie nie dostrzegli... Mniejsza z tym. Policjanci wyszli z radiowozu i udali sie do jednego z sasiadów mieszkajacego przy osiedlu. Gdy od niego wracali jeden przyuważył mnie (już w radiowozie) i trąbiąc zawołał mnie do drzwi (gest ręką). Potem otworzył wrota od Poloneza i dostałem wykład. Patrzał się na mnie jakbym zabił jego rodziców... :o Zaczął mi wkecać ze zaraz zabiere mi koło, ze mam sie nauzyc normalnie jeździć. Na początku myslałem ze zartuje, ale potem zwatpilem. Gadał, gadał i pojechali. Teraz przejeżdża czesciej obok mojego osiedla, a ja zastanawiam się czy może mi coś za taka jazde zrobić?? czy ktos z was moze mi powiedziec czy w prawie jest jakas ustawa mówiaca o tym ze nie można jeździć rowerem na tylnym kole?? Dobiły mnie jego teksty.... :-D On w ogóle strasznie sie czepia... Już moich kumpli na rowerach radiowozem gonili :] :lol: :lol: Gdybym wiedzial ze nie moze mi nic zrobić to dałbym koło niego specjalnie na koło :P:P :twisted: Nie rozumie tego pana... :roll: Czy to nie dziwne?? Zastanawiam się co to będzie jak sobie kiedyś kupie większy motocykl... W tedy to normalka: punkty... Ale co w tedy bedzie za wykład :o:O Czy to ze interesuje mnie tego typu sport jest złe?? Moze niedługo ukaza mnie za to ze jezdze motorem bez zapietych pasów?? A moich rówieśników bedą karać za to, ze graja w piłke?? Hehehe... Śmieszne.... czekam na wasze opinie... i jeszcze raz pytam: "(...)Mogą mi coś zrobić...??"" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Ale założyłes kretyński temat. Moga ci wlepic mandat za stwarzanie zagrozenia w ruchu ladowym np. Albo za brawurową jazde. PS mogą ci tez powiekszyć otwory w nosie Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 PS mogą ci tez powiekszyć otwory w nosie :-D :-D :-D Zawsze cie moga pod jakis paragraf podpiac jak im podpadniesz :D Ja tez jezdze na jednym ale jak widze niebieskich to z reguly ograniczam sie do skakania z roznych rzeczy ;) p.s. za jazda bez trzymanki 5 dyszek chyba jest pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 potwierdzam - mogą (ale raczej tego nie robią) wlepić mandat za stwarzanie zagrożenia. Myślę jednak, że chcieli Cię tylko postraszyć bo wątpię żeby im się chciało łapać za takie głupoty - chyba że za bardzo "kozaczysz" w rozmowie. Najlepiej jak już z Tobą rozmawiają to mów, że jesteś ostrożny itp i jak będziesz uprzejmy to darują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 No wlasnie - nie ma co sie popisywac w rozmowie z nimi, bo oni i tak sie do czegos przyczepia wtedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spnk Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Ja też uważam że nie ma co kozaczyć, znam gościa kiedyś przykozaczył w rozmowie z policją (miał 17 lat), ale puścili go, a po roku jak go spotkali poprosili o dowód, i spuścili taki wpier*** że przez tydzień nie mógł usiąść, a do tego wpisali mu mandacik za "stawianie oporu policji" czy coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 Jak gumowałeś wśród zaparkowanych samochodów (a na osiedlach z reguły jest "gęsto") to nie dziwię się że dostałeś opierdul. Obrysujesz komuś brykę i potem same problemy. Co innego na pustym placu lub na nieuczęszczanej drodze. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielo Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 z twojej opowieści wynika, że nie masz zielonego pojęcia co jest ruch drogowy i jak należy się zachowywać. Dla twojego dobra idź chłopie i zrób kartę rowerową, odciążyć to może w przyszłości twoich starych, zapoznają cię tam z kodeksem drogowym, zachowaniem się na drodze i innymi sprawami. Masz pozatym tylko 16 lat i aby jeździć na rowerze musisz mieć kartę rowerową. Za jej brak mogą wlepić mandat do zapłacenia przez starych. A tak na marginesie w PZU możesz wykupić OC na rower tak na wszelki wypadek. Bo jak komuś zarysujesz brykę za naprawę której będą musieli zapłacić starzy z własnego portfela to na d... nie usiądziesz chyba przez miesiąc. Nara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zielo napisał:z twojej opowieści wynika, że nie masz zielonego pojęcia co jest ruch drogowy i jak należy się zachowywać. Zgadzam sie w 100 % - za samą jazdę bez trzymanki juz mozesz mieć problemy.I to prawne - bo kozaczysz conajmniej jakbyś jeżdził Harym.Chyba nie myślisz,ze policjanci mają jako cel życiowy ściganie młodzeżowców którzy świrują pomiędzy autami .A co do drogi osiedlowej : olej-bc napisałŚmigałem sobie rowerkiem na osiedlowej drodze, kiedy to nagle nadjechala policja... Oczywiscie jeździłem na tylnej gumie i nic sobie nie robiłem z ich obecnosci. Na drodze osiedlowej obowiązuje nakaz zachowania szczególnej ostrożności.A Ty ze szpanem wchodzisz na gumę prze radiowozem. Jaki z tego wniosek - jesteś młody, niedouczony i podskakujesz.Nie znasz prawa ,ale prowokujesz.Czyli czekasz na nauczkę.Gdyby policjant chciał Ciebie uwalić, to wykorzystałby Ustawę o postępowaniu w sprawach nieletnich, zgarnął Cię do Policyjnej Izby Dziecka ,a rodzice gęsto ,by sie tłumaczyli w Sadzie Rodzinnym.Odsiedziałbyś parę dni ( moze tydzień ) do " wyjaśnienia wszelkich okoliczności w sprawie"po czym byłoby ci głupio . ze za taką pierdułkę kiblowałeś tydzień w pudle.I miałbyś już info w bazie danych Poilicji, ze są z Tobą problemy. Policjant potraktował Cię jak niesfornego dzieciaka ,niepoważnego ale pyskatego.Mógł Cię zamknąć ,a rower na parking strzeżony - przy udziale pomocy drogowej.I wszystko wg.prawa, a Twoim rodzicom współczuję - powinieneś już moczyć tyłek w zimnej wodzie.I jeszcze jedno - pomylił Ci się rowerek dziecinny z motorem ??Bo tutaj nie jest forum dla rowerków dziecinnych ,ale dla poważnych ludzi. I poważne sprawy powinny być załatwiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 SIERZANT: oj, chyba troche przesadzasz... Radze jednak sie troche oderwac od pracy i na forum rozmawiac normalnie, a nie siegac po sprawdzone policyjne hasla. Sa przeciez tutaj osoby wystepujace na codzien po drugiej stronie barykady :lol: - i przynamniej mnie - takie hasla po prostu bawia! Bron Boze nie chce tu bronic Oleja i jego kozaczenia na sciezce osiedlowej, ale gdyby tak latwo bylo umiescic dziecko w Izbie - jakby to moglo wynikac z Twojego postu bez wiedzy i obecnosci rodzicw - to ja balbym sie synka poscic do piaskownicy przed domem. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stary Sierżant Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Od 4 lat nie pracuję w firmie .Podałem tylko jakie są narzędzia prawne i tyle.Chyba nie myślisz,że jestem debilem i za jazdę na tylnym kole zamknąłbym małolata w pudle,.Gdyby policjant chciał Ciebie uwalić, takie jest prawo - co nie znaczy ze kazdy młody chłopak na rowrze bedzie od razu siedział.Radze jednak sie troche oderwac od pracy i na forum rozmawiac normalnie, a nie siegac po sprawdzone policyjne hasla. Sa przeciez tutaj osoby wystepujace na codzien po drugiej stronie barykady Laughing - i przynamniej mnie - takie hasla po prostu bawia!Ciekawy jestem,czy będzie Cie nadal bawiło ,jak któryś z młodych kamikadze przywali w Twój motor i wywróci go.Potem zwieje ,a Ty będziesz kombinował.JA rozmawiam normalnie i staram się młodemu człowiekowi uświadomić zagrożenia na jakie sam się naraża.Nie traktuj mnie jak oszołoma , bo nim nie jestem.Olej ma problem i trzeba mu pomóc , a nie robić wycieczki osobiste.Olej - w razie czego złap mnie na GG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi