Enduroboj. Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Witam. Mam taki plan jak w opisie.Ogólnie to chciał bym zrobić motorynke do Stuntu :P Silnik od WSKi, z tyły jakiś stelażyk, tylny hebel w rączce.Zastanawiam się nad zmianą silnika, myślałem o jednostce napędowej z WSKi125 lubo od Simsona. Może ktoś miał doświadczenia z takimi przeróbami :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Zrób lepiej tak jak koleka Krzychules i wstaw silnik do ramy od WSK. Więcej informacji u Krzychulesa :P Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 No wlaśnie. Rama od wsk-i z silnikiem od wsk-i +zawieszenie p/t od motorynki+ koła od motorynki :PDo ramy od motorynki bardziej polecam silnik od simaka. Z tym silnikiem i tak już super gania. W końcy to ponad 2x wzrost mocy! Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 oj trudno by było wsadzic w tylni wahacz koła od motorynki. Noi z przednim zawieszeniem tez problem. Napewno da sie wsadzic zawieche od rometa tylko ze troszke luzu zostaje:P JAk jednak radzil bym wsadzic silnik do motorynki. Do tego najlepiej przydluzyc rame i zrobic tzw kołyske czylu tak jak jest w wsk bo sa mocowania pod cylindrem. Ale chyba da sie też wsadzic bez przelduzania ramy [ Dopisane: 30-11-2005, 17:55 ]aha ja silnika od simka nie polecam. Droższy w ekslploatacji niz wski. i mniej boli serce katowac silnik od wski:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bogorov Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Wg. mnie silnik od WSKi w motorynce to moglaby byc fajna opcja, potem to juz tylko na gumie mozna by bylo latac :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 widzialem kiedys fajna zlepe motorynka z zawiecha i kolami od simsona skutera, silnik tez od simsonafajnie wygladalo ja bym wolal silnik od simsona jest bardziej "elastyczny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 oj trudno by było wsadzic w tylni wahacz koła od motorynkino co ty nie powiesz ?ucinasz z obu stron kalwalek tulejki i gumy z motorynki i masz wahacz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Jak juz to zrobisz to uwazaj zebys sobie łba nie rozpierdolił na tym wynalazku Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 tylny hebel w rączce. Tak Marcinku a sprzeglo sie samo wcisnie :P . Lepiej pomysl o czyms ambitniejszym np. jak nasza Jozefowska motorynka:Zawieszenie z przodu od DT80Tył od MZ ETZwahacz od ogaraProwadnica lancuchaSilnik od Simaka :mrgreen: To kozacko latało. Jak denaturatu nalałes to z 4 na gume stawała :DMasz zime nie masz narazie innego moto to kombinuj :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesnik. Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 aha ja silnika od simka nie polecam. Droższy w ekslploatacji niz wski. i mniej boli serce katowac silnik od wski:) No niepowiedzial bym czy mniej boli :| Wrecz odwrotnie. Bo co to Simsonek. Dlamnie to takie male g... (dla mnie) a WSK to kwał Polskiej motoryzacji. Pozatem uważam iż silnik od WSK-i się lepiej sprawdzi. Wole jego prace i wieksza moc :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Zalezy jak to ma laac to polecam od wsk i masz cierpliwosc do tego silnika :P Jak ma fajnie chodzic i wyglądac to polecam od simsona :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 30 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Tak Marcinku a sprzeglo sie samo wcisnie Nie no ale zawsze można zrobić dwie klamki, mi sprzęgło i tak służ tylko do ruszania to może być troszeczke odsunięte :PJak będe miał dostęp do części to będe kombinował, przecież musze kupić jakieś nowe moto żeby mieć w czym śmigać w terenie. A motorynka to fura do stuntu by była :DJak juz to zrobisz to uwazaj zebys sobie łba nie rozpierdolił na tym wynalazku Niema to jak napisać mądrego posta :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 To zrob sprzęglo w nodze :P a tlyny hamiulen na miejsce sprzęgla;]Albo sprzeglo w przednim hamulcu jak ci tylko do ruszania potrzebne a tylny hankiel w sprzęgle :D Ale to pokręcone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bols2 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 kumpel miał takiego wynalazka troszke potworek sam nim jeździłem nio i mi sie nie jeździło zbyt komfortowy tym ... moze dlatego ze mam 196 wzrostu i 93 kg wagi :mrgreen: Ale moto miało buta porównywalnego do mojej yami .Na gume też fajnie szła tylko troszke strach tym jeździć kumpel miał na tym dwa wypadki takie w miare w miare ...Acha i jeszcze jest jedna sprawa rury wydechowej z tym moze być kłopot kumpel miał pierw rurke od motoryny to strasznie to zdławione było ale potem oczywiscie zdjal ja i .... jeździł bez :twisted: :mrgreen: Strasznie to ryczało :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 Silnik od MZ ... Silnik od SimakaDwa silniki to już konkretnie musiało latać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi