Motoradzio Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Czemu na tym forum jak ktos napisze obojetnie jaki post zwiazany z takimi motocyklami jak R1, GRX-R i reszta spotrowych litówek to przeważnie od razu padaja pytania typu: a czy to Twój pierwszy moto ? czy drugi ? czy dziesiaty ? czy piaty?! :D Za przeproszeniem gów.. to kogoś powinno obchodzic, jak chce to niech kupuje przecież to motocykle dla ludzi a nie dla kosmitów... Jak koles pyta:"Witam wszystkich!!! Chciał bym Sie zapytać jak to właśnie jest z tymi cenami po za sezonem dużo spadają czy tylko nielicznie. Właśnie planuje kupno Yamahy R1 tylko czekam do Stycznia następnego roku. I z tym również mam 2 pytanie, czy odraz gdy motor straci ten jeden rok spadnie cena czy to się dzieje stopniowo po jakimś czasie??? "To po co zaraz 5 typa go j*b.. Postów ze zjebkami ze ktos chce kupic R1 jest juz chyba z milionBEZ SENSUPozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 A moze chce zrobic ojcu prezent.Jednak powaznie- to koledzy maja racje zeby zastanowic sie nad kupnem R1- po Aprilce 125. Jezdze motocyklami ok. 20 lat i zdarzalo mi sie roznymi jezdzic.Jak jeszcze jezdzilem na CB750- moze niezbyt dostojnie:-))- moj brat kupil GSXR 1000(wczesniej jezdzil 5 lat VFR 750)- to na poczatku byl szok- dla mnie motocykl zupelnie nie do ogarniecia- na deszczowej nawierzchni na 6-biegu po wyjsciu z zakretu przyspieszam a tu ogromny slajddd... Moj brat jezdzil sezon i troche go ogarnal( nawet zajal 11-miejsce w Poznaniu- na nieprzygotowanym sprzecie)- jak dla mnie za mocny i czuje ogromny rispekt przed goscmi co go potrafia ujarzmic- albo maja wielki talent, albo nie maja instynktu samozachowawczego. Zastanow sie nad tym i moze kup R1- ale zrob sobie blokade na raczce gazu czy cos- jak pojezdzisz rok- troszke go odblokuj, po nastepnym roku moze na full. Pozdr. Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skay Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 To po co zaraz 5 typa go j*b mama mnie uczyła ,żeby ostrzegać niewiedzących ,niedoświadczonych i zagubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 gdy motor straci ten jeden rok spadnie u mnie nie spadnie :-) -masz to jak w banku :D pees. a proces kształtowania się cen na polskim rynku motocyklowym jest trochę bardziej złożony niż Ci się wydaje.... i czasami rok kalendarzowy a szczególnie na samym jego początku raczej nie odgrywa zbyt dużej roli (jeżeli chodzi o używki) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aldarion Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Skay , zielorz i resztafenix nie pytał się czy to rozsądnie kupować R1 tylko pytał o cenę po zimie .Dlaczego więc od razu sie do niego przyczepiacie ? Jak nie macie zamiaru odpowiadać na pytanie to w ogole nie odpowiadajcie , bo to jest po prostu offtopic . Aż tak was zazdrość zżera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciora Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Motoradzio to raczej dobrze że niektórzy chcą go uświadomić, mimo że jest to OT. Skoro Fenix121 mówi, że jeździł na 125ccm to przesiadanie się od razu na takie bydle, chyba sam przyznasz, jest conajmniej bardzo niebezpieczne. Fenix121 skoro chcesz kupić R1'kę, po jeździe na 125ccm, to wnioskuję że nie jesteś doświadczonym kierowcą, ale uwierz mi, nawet 750ccm będzie dla Ciebie za mocne. Dobrze Ci radzę, posłuchaj rady starszych stażem i bardziej doświadczonych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skay Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 zazdrość ..? jaka zazdrość? :-D (napiasłem odp na jego pytanie w 2 moim poście :D)z resztą sama spamujesz matko tereso obrończyni niewinnych chłopców. POZDRAWIAM ! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoła Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 kurcze...przyznaje...ten post wywołał u mnie pewne poczucie zazdrosci...chociaz nic do ciebie nie mam i z pewnoscią szanuje twój wybór...chodzi o inną rzecz...jak byłem w twoim wieku to całe wakacje pracowałem na budowie tylko po to by zarobic na motorek i nawet nie wyobrazasz sobie jakim szczesciem był dla mnie później zakup starej mzk-i... :Ddopiero po paru latach uznania zaczałem zarabiac konkretne pieniądze i udało mi sie w zeszłym roku na xj-te uzbierac. Teraz od roku na fazerka próbuje i moze za rok mi sie uda...troche sie dziwie jak wy to robicie...ale POWODZENIA Z GSXRem. Bardzo fajne moto chciaz trudne do prowadzenia. Osobiscie jezeli moge poleciłbym ci GSXR750 - osiągi niemal takie same, z wyglądu tez bys nie odrużnił a zdecydowanie łatwiej sie prowadzi (wiem co mówie) :D Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osito Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 To po co zaraz 5 typa go j*b.. Postów ze zjebkami ze ktos chce kupic R1 jest juz chyba z milionBEZ SENSU No nie tak zupełnie bez sensu - może uratujemy chłopaka 8O A tego miliona postów najwyraźniej nie przeczytał przed założeniem tematu... Aż tak was zazdrość zżera ? Mi raczej żal chłopaka - choćby dlatego, że większy fun jest w przechodzeniu stopniowo na coraz mocniejsze maszyny, a od R1 to już dużo w górę się nie da... I nie ma to nic wspólnewgo z zazdrością, uwierz mi... A zjebki, a raczej komentarze poddające w wątpliwość koncepcję autora tematu, są nieodłączną częścią forum i mają swoje uzasadnienie, zresztą każdy ma prawo pisać co uważa. Autor zakładając temat niejako daje prawo innym do komentarzy. To nie sklep, w którym odpowiedzi na pytania można kupić. I tyle. Jak komuś negatywne uwagi przeszkadzają - to niech nie czyta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 wiesz gdybym ja na kazdy post patrzyl z zazrdoscia to bym w psychatryku siedzial. Nieraz tu slysze ze gosc 18 lat i juz cbr albo cos rownie dobrego. Narazie nie nazekjam na to co mam ale wiem ze jak bede mial 18 to sie bede wozil takimi wozkami :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik.vx800 Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 witam :D no Fenix121 zaszalałeś z tym wyborem, ale to już Twoja brocha (choć radze Ci przemyśl to jeszcze raz) a z cenami na nowe motocykle to jest dokładnie tak jak napisała Astrate, że są posezonowe obniżki cen. natomiast ze sprzętami z drugiej(lub którejśtam) ręki to wszystko zalerzy od sprzedającego. ja na przykład swojego VX-a sprzedałem po trzech sezonach dokładnie za tyle za ile go kupiłem 8) POZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix121 Opublikowano 25 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Ludziska prosił bym o konkrety na moja odpowiedz, ostatnio przeglądam ceny na allegro to są mniejsze tylko właśnie chce się dowiedzieć czy juz mam kupić moto czy lepiej poczekać do tego stycznia. A co do tego jaki będę miał motor to co was to obchodzi nie wy mi go kupujecie i nie wy będziecie nim jeździć. A w ogóle reszta co będzie pisać to R1 zastąpcie Aprilią RS 250 może w końcu dowiem się tego co chce :D PoZdRoWiOnKa :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziur Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Fenix121 - używany wiadomo że zawsze coś zejdzie bo rocznik mu przeskoczy. Powiem ci tak jak ktos chce sprzedac to opuści i sprzeda, a jak wystawia i chce niewiadomo ile to będzie sie bujał i nie masz nawet co do takiego wydzwaniać. Ceny zwłaszcza na allegro są często mylne. Ja w tym roku sprzedałem zx6r 2003 za 27 tys. Stan idealny bezwypadkowy, salon polska. Kolega wyczaił takiego za 17 tys. To byli handlarze z Rzeszowa, dwóch młodych kotków. Jak przywieźli tą babyjage myslałem że przepona mi pęknie ze smiechu, stelarz, rama, wszystko spawane, koła z innego rocznika, o oponach nie wspomne. Licznik wskazywał 400km a gumy były łyse ogólnie trup. Na zdjęciach wyglądał tak jak moj. I miałem mnóstwo telefonów typu : stary ile ty wołasz za ten motor, no z 19 to bym ci dał ale nie 27, przecież na allegro jest taki jak twoj za 17. Jak będziesz sie umawiał na oględziny to pytaj sie po sto razy o to samo, bo kazdy mowi ze ma igłe a po przyjeździe na miejsce widzisz strupa. Kiedyś pytając kolesia o to czy motocykl miał spawane jakieś plastiki wypierał sie i zaklinał na ziemowita, jak powiedziałem mu ze w sobote przyjade obejrzeć ale jak będzie coś spawane to ma w ryja bo pojade 400km za frajer, odpowiedział mi : ok przyjedz. I w sobote dostał liścia w pysk. Do reszty Panów : nawet jak mu tata kupi to co z tego? gorszy jest z tego powodu czy co? dajcie spokój. A ja sam sobie kupuje średnio co rok dwa nówka salon, a moj ojciec jeździ na nich i nawet paliwa nie wlewa i co? sytuacja zupełnie odwrotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenix121 Opublikowano 25 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 A może mi ktoś powiedzieć czy te R6 tanie do 15tyś z 2000r. sprowadzone bądź nie bo nie które są zarejestrowane w Polsce, są warte zachodu pojechania i obejrzenia bo patrząc to niektóre są dość daleko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 No ryzyko zawsze jest ja jechalem 250 KM po motor i przyjechalem z niczym :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi