Piotr Dudek Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Mam pytanie do posiadaczy tego motocykla.Czy silnik DR750 ma takie same wymiary zewnętrzne jak silnikDR800 i czy można je zamienić w ramie? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Suche dane jakie podawał Darek Dobosz opisując niegdyś DR Big'a w ŚM, mówiły tylko o zmianie skoku tłoka. Nic nie wskazywało na zmianę mocowań w ramie. Przesyłam Ci na privie numer do Dobosza.Nara. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Suzuki Dr Big 750 miał starą budę.Potem wyszedł Dr BIG 800 jeszcze w starej budzie i nie roznil sie niczym od 750 oprocz pojemnosci. Potem wyszedl nowy Dr BIG w nowej budzie ale rame chyba dalej miał taką samą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 PGR dzięki za info ale ja muszę mieć pewność, że silnik DR800 wejdzie w ramę DR750 bez przeróbek. Mam wiele doświadczenia w montowaniu różnych silników w nieoryginalnych ramach ale ten model będę robił pierwszy raz. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Piotrku 100% ten sam silnik z takiej samej ramy [ Dopisane: Czwartek Listopad 24, 2005 2:14 pm ]moze sie jedynie roznic modulem. Właśnie potwierdzilem te informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 24 Listopada 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Pytałem kolegów z warsztatu, tutaj cytaty:- tez mielismy ten rebus- pasi- ale chldnica w 800 jest wieksza- gazniki tez troche inne- ale ogolnie wszystko pasuje i jezdzi elegancko pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 gazniki na pewno są inne :?: Może tylko dysze :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Serdeczna dzięki, nareszcie mam konkretną robotę.pozdro Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 No patrz jaki - mi nie uwierzył dopiero goście od Dominika go przekonali 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Ja też się dołączę do tematu. Silnik na pewno będzie pasował. Jak pisał Tomek Kulik największą różnicą obu tych silników jest skok tłoka. Punkty mocowań silnika do ramy pozostały te same. Podobnie wysokość cylindra wraz z głowicą. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 25 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 PGR wiedzieć a zrobić taki myk to wielka różnica, jeżeli chłopaki od Dominika robili to można to powtórzyć.Powiem Ci potajemnie że silnik Syreny pasuje do ramy M72 tylko, tylko trza ją wydłużyć o 165mm, ale potem pasuje. [ Dopisane: 25-11-2005, 13:44 ]to był oczywiście żart! Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 25 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Jakbyś kiedyś chciał to Ci "sprzedam" takie 2 SPRAWDZONE myki silnikowe dotyczące Yamahy 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 Pasi na bank.Juz robiłem takie myki :DJeden DR 750 z 90 roku stał się DRem 800Z tego co pamiętam są różnice także w tłoku. W gaźnikach inne dysze. Chłodnica ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi