Gość KrzyChules Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 jak przegladałem artykuły sałka było wspomniane o podkowie wiec jest to mozliweA jesteś pewien, że chodziło o 350-tkę?tak , wlasnie teraz sprawdzalem i sa 2 artykuły tyle ze o starej jawie ale moze da sie w tsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Te silnikie nie mialy nic ze sobą wspólnego więc raczej nie.... Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 24 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 jak ktos chce moze sobie poczytac http://rapidshare.de/files/8105301/Jawa350.rar.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 Z tymi podkowami troche ryzyk fizyk jest slyszalem o paru przypadkach ze narobily szkod w silniku 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Browarny napisał:Wydaje mi się że teoretycznie dałoby się założyć podkowy. Źle Ci się wydaje, ciekawe czy najpierw je przymocujesz, czy też włożysz wał A dasz glowe ze sie nie da? Bo ja napisalem ze TEORETYCZNIE sie da. A praktycznie moze rowniez, kwestia przemyslenia czy po zalozeniu walu da sie dokrecic podkowy w odpowiednim polozeniu. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyskotekowiec Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Browarny masz rację, dobry jesteś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Bo ja napisalem ze TEORETYCZNIE sie da. Myślałem kiedyś nad tym, jedyne co przyszło mi do głowy to wykonanie podków w postaci dwóch połówek, i wsunięciu ich po zmontowaniu silnika. W tych elementach znajdowałyby się nagwintowane otwory, a śruby wpuszczałoby się od zewnątrz silnika poprzez przygotowane wcześniej otwory przelotowe. Śruby musiałyby mieć stożkowy łeb i otwory do ich montażu takiż frez, by nie rozkręciły się od wibracji. Pytanie czy odlew jest wystarczająco gruby na takie wykończenie, i dwa, czy nie zacznie w tych miejscach pękać.Pozostaje kwestia bardzo dokładnego wymierzenie wszystkiego przed montażem. Zupełnie tego nie widzę w praktyce. Więc uznaję to za awykonalne, przynajmniej dla siebie.Chyba, że ktoś ma inny pomysł - chętnie poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Dobra dajmy se spokoj z podkowami w jawie, nawet jezeli sie da to za duzo komplikacji. Lepiej poprawic inne rzeczy. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 oooo i JEDNO MĄDRE W TYM TEMACIE :P :) Browarny Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKI Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 :) mysle ze poprostu zastosuje wypełniacze;) a z JAWY nie mam tez zamiaru robic rakiety bo to nie o to w tym motorze chodzi... jak dla mnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JĘDRZEJ Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 Jeżeli w jawie wypoleruje się kanały dolo i wylotowe,i poprawi się profil kanałow[chiodzi o czasy rozrządu tłokiem]i przerobi się tłoki i dobierze odpowiedni rezonans tłumikami to Panowie czapki z głów .Ja uzyskałem 37,5 KM na hamowni a moto wchodziło na 6000 obrotów z palcem w .....Niestety , w baku robi się wir (tyle pije ) no i niestety nie sposób opanować drgań wał wytrzymał 4000km.ale co se poszalałem to moje.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 Jędrzej, nie bądź taki. Więcej szczegółów proszę.... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JĘDRZEJ Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 Jędrzej' date=' nie bądź taki. Więcej szczegółów proszę.... :mrgreen:[/quote']Cinek tu masz adres.Tadeusz i Mariusz Drypa Gdańsk, Jagatowo 24A k. Straszyna.tel. 0-58 6837299601622663.Goście zwiększają moc w 2T o 80 do 100%(w silnjkach fabrycznych)Mi bardzo pomogli chociaż porad udzielali przez telefon.Np. w etz251 piszą w ulotce reklamowej ze są w stanie zwiększyć jej moc do 60 kucy przy 7500 obr.Poza tym gdzieś na forum jest zapodany link o tym wszystkim co zwiększa moc 2T. jak go znajdę to Ci podam.nie piszę co ja robiłem przy swoim 'bolidzie' bo musiałbym dziubać w klawiaturę przez pół dnia.Pozdrawiam. :) [ Dopisane: 12-12-2005, 16:50 ]Jędrzej' date=' nie bądź taki. Więcej szczegółów proszę.... :mrgreen:[/quote']Cinek kubajawax.friko.pl/usprawnienia.htm to ten link.ja robiłem praktycznie to samo ztym że nie robiłem wycięć w tłoku ale u gory tłoka robiłem faze bodajże 10 na 30' juz nie pamiętam. oprócz tego roztaczałem i polerowałem tloki od środka aby byly lżejsze moto szybciej wchodzi na obroty.Ztym że musisz po tym zabiegu musisz wazyć tłoki .waga MUSI być ta sama.Jezeli naprawdę chcesz żeby moto miało super kopa to można tak przestawić wał aby oba tloki pracowały jednocześnie.nie polecam jednak tego bo wytrzymałość wału liczy się w kilku motogodzinach, no idrgania są zaj....Mój kolo zrobił ten zwanzig z wałem to przy starcie japończyki mialy z nim problemy.A na jedynce tomotor szedłmomentalnie na koloPzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek Opublikowano 12 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2005 Dzięki wielkie! Link sobie zapiszę, stronę wydrukuję i zachowam w sejfie. :) Również pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi