zibik Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 Czym się różnią opony Bridgestone BT 012 od BT 020.Sorki ale nie znalazłem nic na ten temat w archiwum.Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 niewiem czym sie roznia ale jezdzilem na bt12 i sa zarabiste.Zero uslizgow a jezdze dosyc ostro po winklach.Lepsza wersja bt12 to bt12ss. Wydaje mi sie ze bt 20 sa bardziej w turystyke. [ Dopisane: 12-11-2005, 00:30 ]kumpel jezdzi R6 na bt14 i tez chwali a po rozgrzaniu ma pelno kamieni wlepionych do gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 BT020 - opona do motocykli sportowych i sportowo-turystycznych. Pierwsze miejsce w testach "przyczepność na sucho" "przyczepność na mokro" i trwałość Krótko mówiąć BT020 jest bardziej turystyczna. tutaj mozesz poczytac sobie o 020:http://www.conti-bike.pl/t4.php a tutaj o 014:http://www.conti-bike.pl/t3.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibik Opublikowano 12 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 Dzięki za podpowiedzi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 http://t955i.net/uploads/21130/Battlaxe%20range.jpg jakość JPGa nie jest może wspaniała, ale widać, co i jak.Osobiście na temat Bridgestone'ów czytałem i słyszałem w 95% bardzo negatywne opinie. Nie jeździłem, nie wiem.PZDRJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek1221 Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 Ja jeżdze na bt020 i musze powiedzieć że jest bardzo trwałą opona.Środek opony jest utwardzany więc tak szybko nie traci bieżnika.Natomiast jezeli chodzi o sportową jazde z wykładaniem sie na 'kolano' to taka sobie jest,ja zamknąłem ją chociaż tłumikem nie ocierałem asfaltu (a tłumiki mam nisko poprowadzone),czyli jak ktoś na sporcie by chciał głębiej sie złożyć to mogłaby być gleba.Jednym słowem opona turystyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibik Opublikowano 12 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 Ok.Jeszcze raz dzięki.W takim wypadku mam jeszcze jedno pytanko-jaka opona z Dunlopa będzie odpowiednikiem BT 020? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S?AWO-CBR Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 odpowiednikiem bedzie chyba Sportmax D 220 STale metzeler Roadtec Z6 bedzie chyba lepszym wyborem jesli chodzi o turystyke. niech sie wypowie ktos kto jezdzil na czyms takim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 BT020 - opona do motocykli sportowych i sportowo-turystycznych. Pierwsze miejsce w testach "przyczepność na sucho" "przyczepność na mokro" i trwałość Krótko mówiąć BT020 jest bardziej turystyczna. tutaj mozesz poczytac sobie o 020:http://www.conti-bike.pl/t4.php a tutaj o 014:http://www.conti-bike.pl/t3.php Mam z tyłu BT020 z przodu dobijam Dunlopa D207. Zestaw kompletnie do d* na mokrym. Kilka razy mało co :D i raz mnie sponiewierało :D :-x . Objawy to; przy przejeżdżaniu przez koleiny moto zaczyna od tyłu się huśtać, przekazuje te drgania na przód w wyniku czego moto dostaje klasycznego shimmy. Kierownica wyrywa się z łap i ...Być może w pełnym zestawie przód i tył BT020 zachowuje się toto lepiej, ale to moje pierwsze i ostatnie Bridgeston'y.Dla lubiących ciut ostrzej pojeździć turystów polecam Dunlop D207 lub D208, wystarczająca trwałość i dobra przyczepność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2005 Zbycho tak jest na polskich asfaltach - reszta swiata lubi BT020, ale to stara opona i ma juz duzo lepsze zamienniki. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibik Opublikowano 13 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 To jeszcze jedno pytanko-gdzie w Wielkopolsce (Poznań,Kalisz,Konin)można przełożyć i wyważyć koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 To jeszcze jedno pytanko-gdzie w Wielkopolsce (Poznań' date='Kalisz,Konin)można przełożyć i wyważyć koła?[/quote']Sroda Wlkp., Gumiś - 604 064 735. Poza tym w Poznaniu niemal w kazdym serwisie motocyklowym, ale niestety spooooro drozej. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 To jeszcze jedno pytanko-gdzie w Wielkopolsce (Poznań' date='Kalisz,Konin)można przełożyć i wyważyć koła?[/quote']To nie wiesz, że w samym Dziurku można to spokojnie zrobić? :PChyba, że nie chcesz korzystać z usług lokalnej firmy. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gozdzik77 Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 kalisz-baguma na poznanskiej przlożenie i wyważenie(statyczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 23 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2006 Ja miałem z tyłu BT 012 R i opona średnio mi się podobała... Na winklach bujało tyłem i dość często zdarzał się uślizg tylnego koła. Być może to kwestia rozgrzania opon, bo na torze było ok, ale to nie zmienia faktu, że po zmianie jej na D 209GP zszedłem na poznaniu z 2:15 na 2:05 :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi