pietroni Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Panowie ta " siatka " po honowaniu jest odpowiednikiem mazerowania jakie stosuje się na szlifowanych łożach obrabiarek i z mojej wiedzy rzeczywiście ma za zadanie utrzymywac w początkowej fazie pracy pierścieni mikroskopijną warstwę oleju tak jak pierścienie nie są gładkie tylko mają takie paski jak by po obróbce no ale to się tyczy starych typów silników a wszystko się zmienia i może teraz jest inaczej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Moc, jak na razie to ty sapiesz a sam nie wiesz w ktorym kosciele dzwonia, a jak nie pamietasz co piszesz to spojrz kilka postow wyzejTakimi tekstami chcesz pokazac ze zjadles wszystkie rozumy ale tak niestety nie jest.. Tak jak pisalem wczesniej-dzis ty dowiesz sie czegos z forum, jutro ja. Najgorzej jest jak ktos nie potrafi sie przyznac do swojej niewiedzy i jeszcze zbeszta tego kto mu chce cos wyjasnic..Pozdrawiam serdecznie i zycze wiecej dystansu do pewnych spraw.. Cyborg78 ty chyba jestes z innej planety :bigrazz: we no chlopie zajrzyj do slownika technicznego za definicja szlifowania, roztaczania rozwiercania i honowania to podyskutujemy bo na razie to chcesz mi udowodnic ze czarne jest biale... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 MOC, nie chce ci udowodnic ze czarne jest biale tylko wytlumaczylem ci ze szlifowanie tulei (cylindra) na szlifierce do otworow to cos innego niz honowanie na honownicy i tyle.. wez sie chlopie przejdz do dobrze wyposazonego warsztatu, przyjrzyj sie obrabiarkom, popytaj operatorow to podyskutujemy wtedy.. ;) Ewentualnie poczytaj taka ksiazke "Obrabiarki skrawajace do metali" i poogladaj "obrazki"..:bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 cyborg ja nie bede dyskutowal o rzeczach oczywistych i po raz kolejny odkrywal ameryki, tylko zeby tobie cos udowodnic, od tego sa ksiazki i poradniki, zycze milej lektury... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 I vice versa:):icon_razz::) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Panowie kupiłem ruskie tłoki 2A co by nie szlifowac tylko na starym zestawie jeszcze do końca sezonu polatac i uwaga komplet dokładnie o 0.1 mm różnica w wymiarach to jest jakas paranoja oczywiście oddałem .Tylko Almot owalizowane i jak bajka kumpel ma,jutro zamawiam i w d...e z tym złomem oczywiście cylinderki też nowe z alu żeberkami :) Przestrzegam wszystkich nie kupujcie ruskich tłoków bo pasowanie będziecie musieli robic na 0,1 :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 a ten caly almot sprzedaje tloki uralowskie i cylindry tez ?Tloki maja wyglad tak jak ruskie ( 4 pierscienie) czy sa jakies modyfikacje ? Pierscienie jak wygladaja ?Jakie sa ceny tych bajerow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 http://www.almot.com.pl/index2.htmWszystkiego tam się można dowiedzieć a towar mają pierwsza klasa Owalizowane tłoki nie z łyżeczek do herbaty cylindry niestety trza zkupić na bajzlu albo u kokota, podajesz wymiar cylindra zamawiasz tłok z osprzętem czyli z pierścieniami i sworzniem (oni dają odpowiedni luz ) i śmigasz bez stresowo pod warunkiem że masz dobrze wywinklowne korbowody :flesje: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi