Skocz do zawartości

"Włoszczyzna"

rob_rocki
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Noszę się z zamiarem kupienia moto rodem z Włoch - konkretnie Aprilli.

Niestety włoskich motocykli nie widac zbytnio na naszych ulicach, dominują "japończyki", i również żaden z moich znajomych nie posiada takiego motocykla. O samochodach wiemy, że panuje ogólne przekonanie, że włoskie są piękne ale awaryjne.

Będę wdzięczny za parę słów jak to wygląda w przypadku motocykli. Własne lub znajomych uwagi, spostrzeżenia, wrażenia, opinie o motocyklach lub serwisie.

Pozdro.

ROB

Mialem cagive nigdy sie nic nie psulo super sprzet byl. Najbardziej podobalo mi sie wloskie dopracowanie i fajna stylistyka wloskich moto. Czesci mozesz kombinowac przez motorome z warszawy troche tez jest na allegro. Ale moja byla bezawaryjna wiec nie musialem nawet tam dzwonic :).

ja tez mam włoski motor :D i jestem zadowolony w 100%.Karzdy mi mówił ze bedzie sie sypac itp.a ja od kupna jeszcze nic nie grzebałem .Aprilia jest bardzo dokładnie wykonana karzdy szczeguł dopracowany.Jaki dokładnie model aprili chcesz kupic :?:

Hmm... ilośc postów wskazuje' date=' ze naprawdę włoskie motocykle w PL to wyjątkowa rzadkość [/quote']

Hłe, hłe... :mrgreen: Jedną z najpoważniejszych niedogodności przy eksploatacji italiańca jest właśnie to, że trudno o tym z kimś podyskutować :P :)

O Aprilii wiem niewiele, przejechałem się raz Pegaso 8) , ale, zdanie większości użytkowników, włoszczyzna nie jest niczym gorsza od reszty Azji :) Kwestia tylko własnych potrzeb i ... siły wpływu opinii na decyzję.

Pozdrowienia z siodła produktu z Mandello del Lario :D :P

Jaki dokładnie model aprili chcesz kupic

Aprilia ETV1000 Caponord... najlepiej czarna

...normalnie się kurna zakochałem! :-D

[ Dopisane: 09-11-2005' date=' 17:06[/i'] ]

Pytałem gościa ze Strangers'ów - ma ten motocykl, trochę już na nim przejechał, był na Nordkappie i jest bardzo zadowolony.

Generalnie, jak do tej pory odnoszę wrażenie, że opinię o motocyklach włoskich kształtuje niepochlebne zdanie o samochodach.

Z początku chciałem kupić Varadero - bo Honda, bo sprawdzony, bo dużo w Polsce, bo dostepność części, itp, itd. etc...

..ale jak zobaczyłem Aprilię... no masakra!!! :twisted:

ja mialem Aprilie co prawda starą i 50ccm no ale wkońcu to włoszczyzna. Noi powiem że ogułem byłem zadowolony . Motorek chodził łądnie jak coś się psuło to nic bardziej poważnego.. Można powiedzeć że dość mocno go eksploatowałem i jakoś niewidać było żeby mu to zbyt szkodziło :twisted: Ogułem włoszczyzna nie jest zła:)

Jak będziesz dbal,serwisowal to będzie jeździlo.A jak już jeździ to jeździ bardzo fajnie.Nirewiem jak z częściami do 1000ccm ale chyba nie będzie strasznie.

W warszawie jeździ jakas duża Aprilia 1000,ale Tuono,z Mokotowa jest koleś.