piórko Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 @Krzywer, pardon, to Ty jesteś instruktorem? Nauki jazdy, znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 No nie wiem, może w mniejszosci jestem. Na drodze oczywiście wyswietlacz biegów to zbedna zabawka, ale na torze gdzie mam plan przejazdu, ściśle związany z biegiem na którym w danym miejscu jadę ma to zastosowanie.Szkoda poswiecać uwagi na liczenie biegów, w momencie gdy sytacja na torze zaburza ten plan.Moze to wynika z tego iz jeżdżąc z bardzo róznymi kierowcami pod względem tempa, zdazaja się nieprzewidziane sytuacje zmiany takiego planu. I może jeżdżąc w grupie bardzo równej tempem nie ma takiej potrzeby. Niemniej ja na torze wyswietlacz sobie chwalę. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blazej33 Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Dla mnie na mieście pomocny, na torze niezbędny :wink: Cytuj http://blazej33.op11.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seddner Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Tak jak ze wszystkim- potrzeba czasu ;)Jak dłużej pojeździsz na 1 moto, to po prostu czujesz na jakim biegu jesteśmiałem to samo przez ~1-2 miesiące w katamaranie, na moto trochę dłużej, ale to tylko kwestia czasu i jeżdżenia ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeBeeRka Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 LIczenie ? Ja nie liczę. Czuje motocykl. Chce doc w dupe to zmiejszam, rozpędzam się zwiększam. Wystarczy poruszyć manetką i już się czuje czy wyrywa czy muli a jak muli to redukcja i w długą :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Nieźle, ja tam zawsze szukam 6 czy 7 biegu. Zależy czym mam ochotę pośmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 LIczenie ? Ja nie liczę. Czuje motocykl. Chce doc w dupe to zmiejszam, rozpędzam się zwiększam. Wystarczy poruszyć manetką i już się czuje czy wyrywa czy muli a jak muli to redukcja i w długą :P No to słuch pewnie masz kiepski, albo głuchy jesteś. Bieg poznaje się o obrotach silnika, nie patrząc na obrotomierz. Po prostu - intuicja. Jeśli silnik wyje a jedziesz z "miejską" prędkością to pewnie zapomniałeś zapiąć dwójkę lub trójkę. Jeśli szarpie to pewnie 5 albo 6 trzymasz. Ja nigdy nie miałem takich problemów. Zawsze jakoś pamiętam który bieg mam chociaż nie zapamiętuję "na siłę" a raczej nawet nie zwracam świadomie uwagi, nawet gdy na jakimś pośrednim biegu wyjadę dalszy kawałek to odruch mam zapięcia kolejnego. Taki jakiś wrodzony automat do zapamiętywania biegów. Pewnie kolejny nawyk z kurierki. Za mało jeździcie, za dużo głupot pierdolicie. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 ..... głuchy jesteś....... .......zapomniałeś .......... Za mało jeździcie, za dużo głupot pierdolicie. To laska nie facet :PJa z kolei doskonale laski rozpoznaję, nie mylę z facetami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeBeeRka Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 a qurim jest ślepy bo pisze do laski że jest "głuchy" :D poza tym opisałam identycznie jak ty. Nie takimi słowami ale o to mi chodziło. Więc nie sądzę że pie**olę tym bardziej nie sądzę że mało jeżdzę :D ale hmmm no tak qurim wszystko wyczuwa. Zarówno motocykl jak i to że jestem mężczyzną :D zresztą nigdy nie miałam takich rozbieżności żeby mylić niskiego biegu z wysokim aż na takim poziomie by mi motocykl szarpał ale widać że qurim miał takie doświadczenia. I kto tu mało jeździ. Pewnie pierwszy motocykl zajechałeś na amen :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Za mało jeździcie, za dużo głupot pierdolicie.Jaka pora roku, taki poziom dyskusji ;) ps. Jak się skoreluje średnią prędkość jazdy posiadacza H-D z momentem obrotowym generowanym przez silnik V o pojemności, której nie powstydziłby się mały pojazd opancerzony, to wychodzi, że biegów nie trzeba zmieniać wcale. Po prostu zapinasz od razu najwyższy i masz temat z głowy. Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszJ Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 A może jak ktoś ma HD to już wszystkie rozumy pozjadał. Zdrówko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koroviov Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 A może jak ktoś umie jeździć to mu takie rzeczy głowy nie zaprzątają?...a może poszli do lasu.. Cytuj "Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi