Buber Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 I mam pytanie: pisaliście w temacie o K2 ARVA, a ja kupiłem AKRA. Czy to jest to samo ?Nie. najwyraźniej juz robią podróbki. Firma nazywa się K2 i robi dużo różnych kosmetyków do samochodów. Arva to płyn to mycia silników. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garnek Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Co do specyfików do aluminium i chromu polecam środek Silver Chrome amerykańskiej firmy Turtle Wax. Producent pisze, że środek nadaje się do czyszczenia wszyskich powierchni metalowych w tym oczywiście chromu i aluminium. U mnie świetnie sprawdził się na chromach usuwając delikatne ryski i zmatowienia, a nawet rdzawe ślady na innych elementach. Myślę, że na polerowanym aluminium tez bedzie super efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazzu Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Nie. najwyraźniej juz robią podróbki. Firma nazywa się K2 i robi dużo różnych kosmetyków do samochodów. Arva to płyn to mycia silników.To co kupiłem też jest K2, a po wpisaniu w google obu nazw (http://www.google.com/search?client=opera&...=utf-8&oe=utf-8 )wyskakuje wiele stron, gdzie jest po przecinku wymienione, np. : "ARVA, AKRA - skuteczny, ekologiczny płyn do mycia silników"Więc to jest to samo :) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Wcześniej ktoś napisał że najlepsze do mycia łańcucha jest nafta kupiłem dziś Nafte świetlną czy to jest to samo ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Tak...do łańcucha nafta świetlna jak najbardziej się spisuje. Swój łańcuch czyściłem już parę razy do całkowitego połysku łącznie z zebatką tylną :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maderick Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Wcześniej ktoś napisał że najlepsze do mycia łańcucha jest nafta kupiłem dziś Nafte świetlną czy to jest to samo ?? o ile sie nie mylę to łańcuchów typu oring i xring nie można myć benzyną ani naftą pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomektychy Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 ja mam łańcuch z oringami i myję naftą...czytałem o tym na tym forum i nafta ma ta dodatkową funkcję że dodatkowo czyści i smaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MTBlackbird Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 o ile sie nie mylę to łańcuchów typu oring i xring nie można myć benzyną ani naftą pozdro Benzyną nie za bardzo bo niszczy uszczelki gumowe, ale nafta nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 o ile sie nie mylę to łańcuchów typu oring i xring nie można myć benzyną ani naftą pozdro Bzdura w 50% Wszystko co pochodzi z procesu rafinacji ropy (benzyna ekstrakcyjna, ON itp) nie nadaje sie tam gdzie jest guma czyli min. oringi w łańcuchu bo po prostu puchną. nafta jak najbardziej bo nie zawiera nic co by bylo niebezpieczne dla gumy Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazzu Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) cześć, pozwolę sobie "odświeżyć" moje pytanie: pisaliście w temacie o K2 ARVA, a ja gdy kupowałem widziałem tylko K2 AKRA (i to kupiłem). Czy to jest to samo ? Edytowane 11 Marca 2008 przez zazzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Polecam wszystkim plyn MEGLIO http://allegro.pl/item325562006_uniwersaln...lam_meglio.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi