Sławek_Czeladź Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 kup odpowiednie żarówki i po sprawie chodzi chyba o takie jak w puszkach (te montowane na wciśk i półobrót)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasnyBaniak Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Chciałem jeszcze wróćić do tematu spalania. Własnie przeliczyłem i mi wyszło ok 6l/100km ( fazer z 2000r)JEst to tzw średnie spalanie. Na trasie nie sprawdzałem. Ale 5l to moge sie chyba co najwyzej na trasie spodziewać czy moze poprawić ustawienia gażnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Chciałem jeszcze wróćić do tematu spalania. Własnie przeliczyłem i mi wyszło ok 6l/100km ( fazer z 2000r)JEst to tzw średnie spalanie. Na trasie nie sprawdzałem. Ale 5l to moge sie chyba co najwyzej na trasie spodziewać czy moze poprawić ustawienia gażnika?Jeśli masz dobrze wyregulowana maszynkę i nie pałujesz na trasie (znaczy się V pomiędzy 140 - 160 km/h) to spalanie na poziomie 5,0 - 5,5 jest całkiem realne. Przy odrobinę mniejszych prędkościach (tak do 140) Fazerek jest w stanie zejść do poziomu 5 literków a nawet może zaskoczyć i wypić kole 4,6l. Tyle minimalnie mi spalił ale to już była niemal jazda na kropelce :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Tak trochę z innej beczki.Ma ktoś z Was może centralny bagażnik w FZS? Chciałbym sobie coś takiego zapodać na sprzęta. Nówki są trochę drogie, na allegro pustki. Przydałyby się jakieś wymiary, rysunki czy chociaż dobre zdjęcia żeby wykonać taki bagażnik we własnym zakresie. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Jak złapię kumpla to prześlę fotki stelaża pod top case'a na fazerka. Sam od niego pożyczałem do mojego fazerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 ja narazie mam tylko stelaz pod kufer jak cchesz fote to wal na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Jeśli masz dobrze wyregulowana maszynkę i nie pałujesz na trasie (znaczy się V pomiędzy 140 - 160 km/h) to spalanie na poziomie 5,0 - 5,5 jest całkiem realne. ja właśnie jeżdżę przeważnie w tym przedziale, ale spalanie mam o 1 litr większe kto wie, możliwe, że to wina przelotowego wydechu :icon_rolleyes: co do stelaża po centralny kufer to nie mam ani stelaża ani namiarów na rysunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
match Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Tak trochę z innej beczki.Ma ktoś z Was może centralny bagażnik w FZS? Chciałbym sobie coś takiego zapodać na sprzęta. Nówki są trochę drogie, na allegro pustki. Przydałyby się jakieś wymiary, rysunki czy chociaż dobre zdjęcia żeby wykonać taki bagażnik we własnym zakresie. Mam namiary na chłopaka z Buku koło poznania, który robi super stelaże, również pod topcase. cena to ok 180-225 zl. Można kupić wysyłkowo, chłopak jest sprawdzony w 100%, z resztą z tego żyje. Problem w tym że jest do końca sierpnia w Norwegii (wakacje na 2oo:)). Jesli we wrześniu nadal bedzie Ciebie temat interesował odezwij sie, PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
titto Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Ja mam stelarz pod kufer firmy Givi, jesli potrzebujesz fotki służe pomocą, tylko musze je zrobić ;-) Pzdr,titto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Ja mam stelarz pod kufer firmy Givi, jesli potrzebujesz fotki służe pomocą, tylko musze je zrobić ;-) Pzdr,titto titto mam tez stelaz po kufer givi jaki planujesz kupic lub jaki masz? jak on sie spisuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Mam namiary na chłopaka z Buku koło poznania, który robi super stelaże, również pod topcase. cena to ok 180-225 zl. Można kupić wysyłkowo, chłopak jest sprawdzony w 100%, z resztą z tego żyje. Problem w tym że jest do końca sierpnia w Norwegii (wakacje na 2oo:)). Jesli we wrześniu nadal bedzie Ciebie temat interesował odezwij sie, PZDRGościa z Buku kojarzę. Motostel czy jakoś tak :icon_rolleyes: Słyszałem właśnie, że dobrze robi stelaże wszelakiego rodzaju. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek_Czeladź Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 odkręcasz szybęodkręcasz zegary (odpinasz kostkę) smile.gifodkręcasz obudowę od dołu i voila!kup odpowiednie żarówki i po sprawie faktycznie proste było jak drut, spalone 3 z 4 dziś wymieniam i wziuuuuum dzięki Ariomoje spalanko jak wracałem z Oławy po zakupie osiągnęło 6,3 przy prędkościach 150-190 km/h na A4, nie wiem czy to dużo bo to było pierwsze tankowanie, dziś tankuję drugi zbiornik i się okaże jaki apatet ma 100 kucyków w cyklu mieszanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 faktycznie proste było jak drut, spalone 3 z 4 dziś wymieniam i wziuuuuum dzięki Ario nie ma problemu, od czego w końcu są znajomi na Fazerach ;) qrcze to tak może w ramach rewanżu wpadniesz do mnie i wymienisz mi jedną żarówkę w zegarach bo nie mam czasu się za nią zabrać ;) :icon_rolleyes: :) ;) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszczu Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 ja właśnie jeżdżę przeważnie w tym przedziale, ale spalanie mam o 1 litr większe kto wie, możliwe, że to wina przelotowego wydechu :icon_rolleyes: co do stelaża po centralny kufer to nie mam ani stelaża ani namiarów na rysunkiZe niby ileeee?? Moje eFZet w trasce Kraków-Woodstock-Kraków ani razu nie wyszlo ponad 5 litrow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śmigło (Sprint'er eSTeciak;-) Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 ja właśnie jeżdżę przeważnie w tym przedziale, ale spalanie mam o 1 litr większe kto wie, możliwe, że to wina przelotowego wydechu :evil: co do stelaża po centralny kufer to nie mam ani stelaża ani namiarów na rysunki Wiesz, może te 5 literków to przy naprawdę gładkiej jeździe ale apetyt w okolicy 5,5 jest już naprawdę w zasięgu...czy przelotówka może mieć taki wpływ? Nie wiem. Być może. Trza by jakiego uczonego w piśmie zapytać. Ze niby ileeee?? Moje eFZet w trasce Kraków-Woodstock-Kraków ani razu nie wyszlo ponad 5 litrow. Nic tylko się cieszyć :( Jak już rzekłem kilka postów temu: te maszynki nie są szczególnie paliwożerne i takie spalanko jest całkiem prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi