Hajo Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Ja tam składam lusterka i jest git... Po co się bawić w takie cos? Chyba że w 98'-02' nie składają się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Ja tam składam lusterka i jest git... Po co się bawić w takie cos? Chyba że w 98'-02' nie składają się... primo :) - nowe/używki lusterka to minimum 100zł - a aktualne pokazują mi jaką piękną mam muskulature :D secundo - taki lusterko nie potrzeba byłoby składać w slalomie .. a i widoczność byłaby lepsza .. bo ramiona nie ograniczą widoczności .. (hipoteza?) tercio - za 100zł to kupie coś takiego i będzie praktyczny i funkcjonalny git bajer :D hyhyh .. żarty :buttrock: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 yyy .. coś chyba nie doczytałem .. U mnie jest następująco Tryb świateł Mijania: - H4 -> świeci standardowo jak w trybie św. mijania + włączona H1 (długie) Tryb świateł drogowych (długich): - H4 przełącza się na drogowe + włączona H1 (długie) Czyli masz właśnie tego najprostszego moda, w którym żarnik od mijania w H4 świeci cały czas niezależnie od tego czy jedziesz na mijania czy na długich. H1 natomiast nie jest jak piszesz światłem długim tylko mijania i w standardzie świeci się (z mizernym skutkiem) tylko ona. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) ja lusterka ma takie i naprawde dają rade- http://bikepics.com/pictures/1285055/ tylko mało pomoge bo były juz takie jak kupiłem moto! Edytowane 21 Listopada 2008 przez ernestZL Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peet Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 (edytowane) Jak ktoś chce sobie zrobić profesjonalnie moda ze światłami w FZ6 (bez prucia kabli i żeby wszytko działało i wyglądała tak jak po wyjściu z fabryki) to polecam taki sposób: http://www.fz6-forum.com/forum/how-tos/166...d-part-1-a.html http://www.fz6-forum.com/forum/how-tos/166...d-part-2-a.html Wymaga zrobienia specjalnego kabelka i wpięcia go do oryginalnej kostki pod bakiem. Po zrobieniu tego moda nie palą się 2 włókna na raz - po załączeniu długich, a tylko jedno - tak jak powinno być. Edytowane 21 Listopada 2008 przez Peet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 (edytowane) Link do tego moda w FZ6 już widziałem i chciałem osiągnąć właśnie taki sam efekt u siebie, niestety nie mogłem znaleźć nigdzie jak to zrobić w FZS. Okazało się jednak, że jest to bardzo proste - wystarczył zwykły przekaźnik rozwierający. Trzeba go podłączyć tak, żeby w pozycji spoczynkowej prąd płynął swobodnie przez przekaźnik od lewej lampy zasilając włókno do mijania w prawej lampie, natomiast po włączeniu długich prąd który się pojawia na przekaźniku (trzeba też podłączyć do niego + i - od długich) rozwiera styk i światło mijania w prawej lampie gaśnie. Nie jest to trudne do zrobienia, a efekt naprawdę bardzo dobry. Pzdr ps. co do wyglądu jak z fabryki, to u mnie z zewnątrz nic nie widać, ale żeby wszystko ładnie pochować musiałem zdjąć czachę. Edytowane 22 Listopada 2008 przez ptaq_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 mam pytanie-czy tłumik z R6 lata 99-2001 będzie pasował do FZS 600 2001? mam okazje kupić tanio taki komin ale gość nie jest pewien czy będzie pasował a sam tłumik jest w Londynie. pozdrawiam Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech81 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam kolegów. Stałem się właścicielem Fazera 1000 2003rok. Ubiegły sezon na Bandicie 600. Będę miał kilka pytań do kolegów narazie czytam forum, ale patrząc na ilość stron to troszkę mi się zejdzie jeszcze. Narazie się witam i pozdrawiam wszystkich fazeromaniaków :buttrock: !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 4 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2008 Witam kolegów. Stałem się właścicielem Fazera 1000 2003rok. Ubiegły sezon na Bandicie 600. Będę miał kilka pytań do kolegów narazie czytam forum, ale patrząc na ilość stron to troszkę mi się zejdzie jeszcze. Narazie się witam i pozdrawiam wszystkich fazeromaniaków :buttrock: !! Witamy, witamy! FZS 1000 to dobry motocykl, mam nadzieję, że trafiłeś na dobry egzemplarz, a jeżeli chodzi o czytanie to daj sobie spokój bo to temat w 95 % jest o FZS 600 i FZ6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Witam kolegów. Stałem się właścicielem Fazera 1000 2003rok. Ubiegły sezon na Bandicie 600. Będę miał kilka pytań do kolegów narazie czytam forum, ale patrząc na ilość stron to troszkę mi się zejdzie jeszcze. Narazie się witam i pozdrawiam wszystkich fazeromaniaków :buttrock: !! Witam i gratuluję zakupu :lalag: Zapodaj jakieś foty :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech81 Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Fazerek jest po delikatnym szlifie, ale ma przejechane 11000km i na tyle wygląda. Jak coś to zapodam jakieś zdjęcia to zobaczycie. Oponki ma z 2008 roku napęd też w dobrym stanie, klocki do wymiany za jakieś 2-3 tyś. Uszkodzenia to bak, kierownica(juz zamówiona), czacha przednia(już poklejona), set lewy przekoszony. Ale reszta ok prościutki felga i lagi nie ruszone. Tak przy okazji poleccie jakiegoś dobrego lakiernika. I zastanawiam sie nad serwisem, gdzie by tu oddać na przegląd. Na wszystkie rady czekam i dziękuję. :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajo Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 Gratulujemy koledze!! A tak zmieniając temat... czy ma ktoś taką wiedzę czy kanapa z FZS 600 (03') pasuje do FZ6 albo FZ1 ?? Czemu pytam... zastanawiam się czy nie obić sobie kanapy czymś innym, ale jednocześnie chciałbym ją nieć jak kiedyś tam zminenie moto... Jak ktoś wie to czekam na odpowiedz, jak nie to spoko :) Pozdrawiam kolegów Fazerowiczów i innych motórzystów też :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 5 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2008 A tak zmieniając temat... czy ma ktoś taką wiedzę czy kanapa z FZS 600 (03') pasuje do FZ6 albo FZ1 ?? Kurde, co za pytanie? Patrząc na zdjęcia to siedzenie w FZ6 jest inne niż w FZS. FZ1 ma siedzenie dzielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajo Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 no tak właśnie patrzyłem, ale miałem jeszcze małą nadzieję :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek_Czeladź Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 i jeszcze kolejny temacik: zamierzam zmienić wydech prawdopodobnie na LeoVince SBK, jakie macie doświadczenia z tymi wydechami a może ktoś ma inne - chętnie pooglądam jakieś foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi