Bart3z Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Na postoju mam 2 kreski no chyba, że jest gorąco to 3 kreski ;) Czasami mam max. ale to w gorące dni po ostrej jeździe... :D Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glizda Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Po zastanowieniu to tez tak miewam, nie wiem na ktorym biegu ale wlasnmie jak silnik jest w granicach 9000rpm to mam jakby zadlawienie sie. Raz jak sie slabiej trzymalem to mnie o malo nie zrzucilo.Problem ten wystepuje rzadko i tylko jak przy pewnych obrotach odwine na maxa, ale tak ze juz sie bardziej nie da. Miałem tez to samo w tamtym roku przy 8-9 tyś obr. W tym roku zrobiłem synchro gazoników wymieniłem świece filtr powietrza i wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Po zastanowieniu to tez tak miewam, nie wiem na ktorym biegu ale wlasnmie jak silnik jest w granicach 9000rpm to mam jakby zadlawienie sie. Raz jak sie slabiej trzymalem to mnie o malo nie zrzucilo.Problem ten wystepuje rzadko i tylko jak przy pewnych obrotach odwine na maxa, ale tak ze juz sie bardziej nie da.U mnie na szczęście ten problem się nie pojawia - ciągnie bez zadławień do samego końca. Ale co innego zadławienie, a co innego ślizgające się sprzęgło. nie tak nie moze i niema prawa byc! spręzyny wymieniłem w sprzęgle i dalej jest strzał obrotów na 3 biegu od 7 do 9 tys potem obroty spadają do 7 i dalej idą normalnie:( nie wiem o co kaman??? tylko na 3 biegu i to jak sie na maxa da manetke, bo jak powoli to bez strzału przechodzi ten zakres obrotów! gazniki robione! moze to krućce? kurcze ale one mają nawet nie milimetrowe rysy i nic więcej! mi to az tak bardzo nie przeszkadza bo i tak zmieniam biegi w okolicy 5/6 tys ale i tak trzeba to zrobic!Musisz sprawdzić czy to wina sprzęgła, czy inna cholera. Jeżeli na 3 biegu masz strzał z obrotów od 7 do 9 tys to sprawdź, jak idą wskazówki obrotomierza i licznika. Jeżeli przy tym "strzale" wskazówka obrotomierza i licznika idą razem to problem nie tkwi w sprzęgle i chociaż to można wyeliminować. Jeżeli jednak wskazówka obrotomierza dostaje kopa, a ta od licznika nie (albo nie aż takiego) to znaczy, że wymiana sprężyn nie załatwiła problemu i sprzęgło ślizga się nadal. A ja mogę przyjść z grillem :D Wpraszam się bo także bym chciał, żeby ktoś po krytykował moją Fazerkę. Na bank coś powinienem przy niej zrobić, ale jakoś nie wiem co... :PMożemy sie kiedyś ustawić :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Witam. Mam takie pytanko. Do ilu kresek rosnie wam temperatura na postoju maksymalnie? motor Yamaha fazer fzr 2005r. Oraz mam taki problem. Podczas postoju 5-10min. bulgocze mi płyn w chłodnicy i wiatrak sie nie wlącza oraz delikatny wyciek z rurki odprowadzajacej ze zrobiornicza. Podczas jazdy nic takiego sie nie dzieje ani podczas ktrótkiego postoju. tylko po ostrej jezdzie i odczekaniu okolo 5-10min na postoju zaczyna sie cos takiego dziac. prosze o jakakolwiek pomoc. pozdrawiam.Moze termostat szwankuje? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 może układ jest zapowietrzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 (edytowane) Jakby ktoś szukał FZS600 to:http://www.allegro.pl/item375921656_yamaha...ezpieczny_.html Znajomy z mojego forum nim lata :P Edytowane 6 Czerwca 2008 przez B@rtek Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Jakby ktoś szukał FZS600 to:http://www.allegro.pl/item375921656_yamaha...ezpieczny_.html Znajomy z mojego forum nim lata :evil:W 98r nie bylo srebrnych :buttrock: Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart3z Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Nie piszę tutaj w jakim jest stanie itp. tylko podaję linka do ogłoszenia :evil: Nie będę go reklamował, bo później coś się nie będzie zgadzało i ktoś z forum, będzie miał do mnie "ale" :buttrock: Cytuj https://www.bikepics.com/members/Bart3z/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 Nie będę go reklamował, bo później coś się nie będzie zgadzało i ktoś z forum, będzie miał do mnie "ale" :icon_question:No widzisz, to dobrze ze ten maly szczegol zostal zauwazony zawczasu :icon_question:. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muczos Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 witam. jak sie okazało wiatrak sie zawiesił. rozebralem troche odgiełem uchwyty i jest ok. włącza sie i hula jak trzeba. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaz Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Witam. Mam problem związany z odpowietrzeniem zbiornika, musze robic to recznie. Podnosiłem zbiornik, wężyki nie są przycięte ani nigdzie zagięte. Jesli ma ktos jakis pomysl prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Witam. Mam problem związany z odpowietrzeniem zbiornika, musze robic to recznie. Podnosiłem zbiornik, wężyki nie są przycięte ani nigdzie zagięte. Jesli ma ktos jakis pomysl prosze o pomoc. Jak nie sprawdzałeś korka wlewu paliwa, to uczyń to :crossy: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 macie może zdjęcia FZS600 z kufrem z monokey/monolock etc ? 35L, 45L - givi kappa motodetail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazer Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 macie może zdjęcia FZS600 z kufrem z monokey/monolock etc ? 35L, 45L - givi kappa motodetail W swoim mam kufer Kappa K49N, jestem z niego bardzo zadowolony. Ma pojemnośc 46 litrow, system monokey, na stelarzu GIVI monorack 340F, kilka fotek jest tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazup Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Witam.Nieuchronnie zbliza sie w moim motocyklu wymiana opon. Teraz jezdze na 110/70 przod i 160/60 tyl Dunlop Sportmax.Na czym wy jezdzicie i co mozecie polecic?FZS 600 Fazer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi